حدود 70 سال است که از ساخت اولین بازی ویدیویی میگذرد و از همان زمان بازیهای کامپیوتری به مرور توسعه پیدا کردند. ابتدا بازیها برای کامپیوترها ساخته میشدند، اما با ظهور کنسولهای بازی، صنعت بازیسازی گامی بلند در این زمینه برداشت. از آن زمان سازندگان کنسولها و شرکتهای توسعه نرمافزار با تولید بازیهای متنوع به رقابت با یکدیگر پرداختند و این رقابت تا به امروز ادامه داشته است.
صنعت گیم یکی از پرفروشترین و داغترین بازارهای کسب و کاری در سراسر دنیاست به طوری که در سال گذشته مجموعهی شرکتهای فعال در این زمینه یک رکورد فروش دیگر را ثبت کرده و اکنون بیش از 130 میلیارد دلار ارزش دارند. قرارگیری شرکتها در لیست کمپانی های برتر بازی سازی در سال 2021 تا حد زیادی مانند سالهای گذشته هستند و تغییرات زیادی در جایگاهها رخ نداده است. این شرکتها موفق شدهاند بهترین و جذاب ترین بازی های دنیا را طراحی و منتشر کنند و طرفداران زیادی در سراسر جهان دارند.
ظهور اولین بازیهای ویدیویی و کمپانیهای بازیسازی
بازی کامپیوتری دوز یا او ایکس او (OXO) اولین بازی ویدیویی در نظر گرفته میشود که یک پروفسور ایتالیایی به نام ای. اس. داگلاس در سال 1952 آن را ساخت. حدود شش سال بعد یک فیزیکدان آمریکایی بازی تنیس دونفره را ساخت که در واقع با دستگاهی به نام آسیلوسکوپ اجرا میشد. به مرور کامپیوترها پیشرفت زیادی کردند تا اینکه در سال 1962 بازی جنگ فضایی (Spacewar) توسط دانشجویان دانشگاه MIT ساخته شد.
از آن زمان تا به امروز کنسولهای بازی زیادی تولید شدند که همچنان در حال رقابت با یکدیگر هستند. کمپانی های بازی سازی از همان ابتدای تولید بازیهای ویدیویی شروع به کار کردند. بسیاری از کمپانیها تعطیل شدند و برخی از آنها برند خود را تغییر دادند. همچنین بعضی از کمپانیهای بزرگتر، شرکتهای کوچکتر را خریداری کردند. در حال حاضر با توسعه صنعت گیمینگ کمپانیهای زیادی در حوزه گیم و بازیسازی فعالیت کرده و به رقابت با یکدیگر میپردازند
سرگذشت بزرگترین کمپانیهای بازیسازی و بازیهای معروف آنها
در طول هفتاد سال گذشته که بازیهای کامپیوتری تولید شده و توسعه پیدا کردهاند، کمپانی های بازی سازی زیادی به وجود آمدهاند. در حال حاضر برخی از کمپانیها مانند اکتیویژن بلیزارد (Activision Blizzard) از جمله بزرگترین شرکت های بازی سازی در دنیا به شمار میروند. برخی دیگر از بزرگترین کمپانیهای بازیسازی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شرکت مایکروسافت
- کمپانی الکترونیک آرتس (Electronic Arts)
- شرکت سونی
- کمپانی تنسنت (Tencent)
کمپانی مایکروسافت؛ معروفترین شرکت بازیسازی
مایکروسافت یکی از بزرگترین شرکتهای بازیسازی است و کنسولهای بازی ایکسباکس هم به این کمپانی تعلق دارد. بخشی از درآمد این شرکت مربوط به تولید کنسولهای بازی است و بخش دیگر به بازیهای ویدیویی جذاب این شرکت مربوط میشود.
البته مایکروسافت برای توسعه بازیسازی خود با برخی از استودیوهای بازیسازی مانند موجانگ (Mojang) نیز همکاری میکند. یکی از بازی های پرطرفدار این استودیو، بازی معروف ماینکرفت (Minecraft) است که یکی از محبوبترین بازیهای ویدیویی در تاریخ به شمار میرود. از جمله بازی های پرفروش کمپانی مایکروسافت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سری بازیهای هالو (Halo)
- مجموعه بازیهای چرخدندههای جنگ (Gears of War)
شرکت اکتیویژن بلیزارد (Activision Blizzard)؛ بهترین شرکت ادغام شده بازیسازی
شرکت اکتیویژن بلیزارد که در رتبهبندی برترین کمپانیهای بازیسازی در رتبه پنجم قرار دارد، در سال 2008 تاسیس شد. این کمپلانی با ادغام دو تا از شرکت های بازی سازی آمریکایی به نامهای اکتیویژن و بلیزارد اینترتینمنت به وجود آمد. شرکت اکتیویژن بلیزارد سازنده یکی از معروفترین و محبوبترین بازیهای اکشن اولشخص در دنیا یعنی سری بازیهای ندای وظیفه (Call of Duty) است. یکی از دیگر از بازیهای پرفروش این شرکت بازی محبوب دنیای وارکرفت (World of Warcraft) به شمار میرود.
کمپانی الکترونیک آرتس (Electronic Arts)؛ بهترین شرکت سازنده بازیهای ورزشی
کمپانی الکترونیک آرتس که یک شرکت آمریکایی است یکی از بهترین کمپانیهای بازیسازی در دنیا به شمار میرود. باید اشاره کرد که این شرکت، سازنده سری بازیهای فیفا و مجموعه بازیهای Madden NFL است. این شرکت به ساخت دنیاهای بزرگ و جذابی معروف است که شما در آنها میتوانید بدون اغراق ماهها به گشت و گذار بپردازید و کارهای جدید برای انجام دادن پیدا کنید. در این دنیاها نیز، خطوط داستانی ریز و درشتی وجود دارند که هرکدام از آنها میتوانند به موضوعی برای یک عنوان فیلم تبدیل شوند برخی دیگر از بازیهای پرطرفدار این کمپانی شامل موارد زیر میشوند:
- سری بازیهای سیمز (The Sims)
- سری بازیهای نیاز به سرعت (The Need for Speed)
- بازی Apex Legends
شرکت سونی؛ معروفترین کمپانی بازیسازی
شرکت سونی معروفترین شرکت بازیسازی در دنیا به شمار میرود و کنسولهای بازی پلیاستیشن به این شرکت تعلق دارند. جالب است بدانید که پلیاستیشن 5 که آخرین نسل کنسولهای بازی این شرکت به شمار میرود، سودآورترین کنسول بازی در سالها اخیر بوده است. از جمله پرفروشترین بازیهای تولید شده در شرکت سونی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بازی بسیار محبوب The Last of Us
- سری بازیهای خدای جنگ (God of War)
- سری بازیهای Uncharted
کمپانی تنسنت (Tencent)؛ خالق بازی معروف PUBG
شرکت تنست یک کمپانی بازیسازی چینی است که بعد از سونی بزرگترین شرکت در حوزه گیمینگ به شمار میرود. این کمپانی بیشتر به تولید و عرضه بازیهای آنلاین و بازیهای موبایل پرداخته است. یکی از معروفترین بازیهای این شرکت بازی افتخاری پادشاهان (Honor of Kings) بوده و بازی بسیار محبوب PUBG نیز به این شرکت تعلق دارد.
جالب است بدانید که شرکت تنست مالکیت ریوت گیمز (Riot Games) را در اختیار داشته و استودیوی لیگ افسانهها (League of Legends) را به وجود آورد. برخی از بازی های پرفروش این شرکت بازی پوکمون گو (Pokemon GO) و روبلاکس (Roblox) هستند.
بهترین کمپانیهای بازیسازی و خرید بازیهای آنها
کمپانیهای بازیسازی بزرگی در دنیا وجود دارند که در حال رقابت با یکدیگر هستند. برخی از این شرکتها با یکدیگر ادغام شدهاند و برخی دیگر نام خود را تغییر دادهاند، اما همچنان در حال فعالیت در حوزه گیمینگ و تولید بازیهایی محبوب هستند. برای خرید بازی های پر فروش این کمپانیهای بزرگ میتوانید به فروشگاه اینترنتی آی گیم (igame.ir) مراجعه کنید. اگر اهل بازیهای ورزشی مثل فیفا و NBA هستید و یا به بازیهای اکشن مثل: GTA و Call of Duty علاقه دارید، حتما یک بار هم که شده طعم بازی بی دغدغه را بچشید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.