برای اینکه هیچ آسیبی به اطلاعات و ارتباط شبکههای کامپیوتری وارد نشود، اجرای صحیح کابلکشی اهمیت فراوانی دارد. همانطور که میدانید تنها زمانی میتوان از سلامت کابلها و اتصالات اطمینان حاصل کرد که از دستگاههای تستر شبکه کمک بگیریم. تفاوت شبکههای کامپیوتری ضرورت استفاده از دستگاههای تست مختلف را الزامی میکند. تقریبا همه دستگاههای تستر اطلاعات دقیقی به ما میدهند. اما نتایج به دست آمده از دستگاه تستر فلوک بسیار دقیقتر بوده و دامنه اطلاعات آن گستردهتر است. از این دستگاه برای بررسی کارایی کابل، صحت اتصالات و کابلها استفاده میشود. به کمک این دستگاه میتوانید از سلامت کابلهای شبکه و فیبر نوری مطمئن شوید. علاوه بر این، دستگاه تستر فلوک به ما اطلاعات کاربردی درباره نود، کابل و فیبر ارائه میدهد.
بررسی تست فلوک
خدمات تست فلوک ویرا شبکه یکی از بهترین روشها برای عیبیابی و اندازهگیری کیفیت اتصالات در شبکههای سختافزاری و پسیو محسوب میشود. این تست اطلاعات کلیدی درباره سرعت شبکه، متراژ کابلها، محل دقیق قطعی کابل در اختیار تکنسین قرار میدهد. با این آزمایش میتوان از سلامت کابلکشی و کارایی شبکه مطمئن شد. دستگاه تست فلوک توسط شرکتی به همین نام تولید و عرضه شده و دارای تنوع نسبتا بالایی است.
هر یک از دستگاههای تست تولید شده توسط این کمپانی دارای ویژگیهای منحصربهفرد بوده و کاربرد خاصی دارند. طبیعی است اطلاعات به دست آمده از دستگاههای تستر نیز با یکدیگر متفاوت است. اما نقطه مشترک همه آنها عیبیابی کابلها و تعیین منطقه دقیقی قطعی کابلها است. با اطمینان میتوان گفت تنها راه برای تشخیص و حل مشکلات در شبکههای کابلی استفاده از تستر فلوک است. باید بدانید استفاده از این دستگاه در افزایش عمر مفید سوئیچها، سرور، دوربینهای مدار بسته، شبکههای کامپیوتری و غیره مفید است. بررسیهای آماری نشان میدهد استفاده از دستگاه تست فلوک بهرهوری شبکههای کامپیوتری را بیش از ۳۳ درصد افزایش میدهد.
انواع روشهای استفاده از دستگاه تست فلوک
برای استفاده از این دستگاه دو روش وجود دارد که در ادامه به بررسی هر یک از آنها میپردازیم:
· روش چنل یا channel
روش چنل سادهترین راه برای استفاده از دستگاه تست است. در این روش ابتدا باید دو سر کابل شبکه لویتون cat6 utp کیستون زده شده و آنها را به کمک پیچ کورد به دستگاه متصل کرد. پس از انجام این مراحل میتوان از کابلها تست گرفت.
· روش پرمننت یا permanent
روش پرمننت نسبتا کاملتر از روش قبل است. نقطه مشترک هر دو روش این است که ابتدا باید کابلها کیستون زده شوند. اما در این روش برای اتصال کابلها به دستگاه از ماژولهای پرمننت استفاده میشود. پس از انجام این مراحل میتوان کابلها تست کرد.
تفاوت روشهای تست فلوک
تفاوت اصلی بین دو روش چنل و پرمننت در حقیقت به تفاوت ضریب اطمینان درباره عملکرد صحیح کابلها بر اساس معیارها و استانداردهای بینالمللی است. به عبارت ساده اگر کابلی تست پرمننت را با موفقیت به پایان برساند، بدون شک در تست پنل نیز موفق خواهد بود. اما اگر کابلی با استفاده از تستر فلوک به روش چنل آزمایش شده و نتیجه مثبت باشد، نمیتوان با اطمینان گفت که نتیجه تست پرمننت نیز مثبت خواهد بود.
نحوه انجام تست فلوک
کابلهای شبکه از نظر نوع و کاربرد به مدلهای مختلف تقسیم میشوند. برای انجام این آزمایش ابتدا باید نوع کابل را مشخص کنید. سوکت را به کابل پانچ کرده و دکمه dial موجود روی دستگاه تست فلوک را فشار دهید. سپس با عبارت Special function مواجه خواهید شد، سعی کنید از این قسمت وارد بخش اطلاعات شوید. این بخش به شما کمک میکند تا دستگاه را برای انجام اهداف موردنظر تنظیم کنید.
برای تنظیم REFERENCE باید دستگاه را به ریموت وصل کنید. فراموش نکنید که ریموت را به آداپتور کانال و آداپتور لینک دائم را به دستگاه اصلی وصل کنید. بخش تنظیمات را فعال کرده و دکمه enter را فشار دهید. پس از انجام این مراحل فرایند REFERENCE به صورت خودکار آغاز میشود. مهمترین نکته این است که هر بار که دستگاه را خاموش میکنید پس از روشن کردن باید تنظیمات را مجدداً انجام دهید.
در این مرحله نوبت به ثبت اطلاعات پروژه میرسد. برای اینکه بتوانید دستگاه را راهاندازی کنید، دکمه dial را فشار دهید. به قسمت تنظیمات دستگاه رفته و از طریق فشردن دکمه enter، tab و f۱ اطلاعات مورد نظر را وارد و ثبت کنید. در مرحله آخر باید مانیتور دستگاه تستر فلوک را روی بخش STORE PLOT DATA قرار دهید، دکمه اینتر را فشار دهید تا وارد بخش EXTENDED شوید. در این مرحله با فشردن دکمه f۱ پوشه جدیدی بسازید و نام کاربری مناسبی برای آن انتخاب کنید. تمام تغییرات را ذخیره کنید.
استانداردهای تست فلوک
حالت استاندارد برای دستگاه تست فلوک در دو روش پنل و پرمننت انتخاب کابلی با طول ۹۰ متر است. اما شرایط برای انجام این آزمایش روی کابلهای دارای اندازه متفاوت امکانپذیر است. توصیه میکنیم در مواردی که دقت و سرعت مسیر انتقال دادهها برای شما مهم است حتماً از کابلهایی استفاده کنید که توانستهاند تست پرمننت را با موفقیت پشت سر بگذارند و از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند.
تاثیر سوکت در دستگاه تستر فلوک
یکی از مهمترین موارد هنگام استفاده از دستگاه فلوک نحوه نصب سوکت در کابلهای شبکه است. این اتصال ممکن است برای برخی کاربران سخت و گیجکننده باشد. در اغلب موارد اگر اتصال سوکت و کابل به درستی انجام نشود علیرغم اینکه کابل دارای ضمانت باشد نمیتواند تستهای چنل و پرمننت را با موفقیت پاس کند.
انواع پارامترهای اعمال شده در تست فلوک
حالا که با روشهای انجام تستر فلوک آشنا شدید بهتر است اطلاعات کافی در مورد پارامترهای تاثیرگذار در این آزمون داشته باشید. این موارد عبارتند از:
· قابلیت wiremap
این قابلیت به دستگاه کمک میکند که عملکرد مطلوبی در تشخیص خطاهای فیزیکی داشته باشد. مهمترین خطاهای فیزیکی که دستگاه قادر به تشخیص آن است عبارتند از:
- اتصال اشتباه سوکت
- قطعی کابلها
- چیدمان نادرست کابلها
- ایجاد اتصالات کوتاه بین دو یا چند کابل
· قابلیت Propagation Delay
این قابلیت قادر به اندازهگیری زمانی لازم برای انتقال سیگنال از یک طرف کابل به طرف دیگر است. واحدهای مختلفی برای سنجش این پارامتر به کار میرود که عبارتند از milliseconds، nanosecond و picosecond.
· قابلیت Delay Skew
این مرحله همراه با مرحله قبل در حقیقت تفاوت بین کندترین و سریعترین زوج کابلهای موجود در شبکه را نشان میدهد. در حالت طبیعی عدد نشان داده شده در این مرحله برای ۱۰۰ کابل بین ۲۵ تا ۳۰ نانو ثانیه است.
· قابلیت Cable Length
قابلیت اندازهگیری طول کابل یکی دیگر از پارامترهای کلیدی دستگاه تستر فلوک است. این پارامتر مسئولیت اندازهگیری اندازه کابلها بر عهده دارد. بر اساس استانداردهای بینالمللی استفاده از کابلهایی با حداکثر ۱۰۰ متر طول برای دستگاه تست فلوک الزامی است. این قابلیت به شما کمک میکند تا از استاندارد بودن طول کابل مطمئن شوید.
· قابلیت Return loss
این قابلیت مزیتی بزرگ محسوب میشود و با استفاده از آن میتوان میزان سیگنال برگشتی به فرستنده را مشخص کرد. علت اصلی سیگنال برگشتی ایجاد اختلاف امپدانس یا مقاومت بین کابلها یا کانکتور است. این حالت معمولا به دنبال خرابی کانکتور و کشیدگی بیش از کابلها ایجاد میشود.
مزایای استفاده از تست فلوک
دستگاه تست فلوک بهترین گزینه برای بررسی کابلهای شبکه پسیو و تجهیزات وابسته به آن است. با استفاده از این دستگاه میتوان عملکرد کلی شبکه را ارزیابی کرد. این مجموعه معمولا اطلاعاتی درباره سرعت انتقال دادهها، متراژ کابلها، محل دقیق قطعی کابلها و کیفیت شبکه ارائه میکند. هر یک از این اطلاعات میتواند دید کامل و بهتری درباره شبکه پسیو به ما بدهد. با این حال، مزایای اصلی استفاده از تستر فلوک عبارتند از:
- تشخیص بهموقع قطعی کابلها
- تعیین اندازه و طول دقیق کابلها
- بررس عملکرد پچ کورد و پچ پنل
- اطلاعرسانی درباره نویز شبکه
- ارائه نمودار رنگی درباره عملکرد کابلها و سرعت انتقال دادهها
سخن پایانی
عملکرد شبکه پسیو به کابلهای آن وابسته است. بروز هر نوع اختلال در کابل کشی میتواند عملکرد کل شبکه را مختل کند. اگر مرحله عیبیابی به موقع انجام شده و محل دقیق قطعی کابل تعیین شود، انتقال داده بدون توقف و با سرعت مطلوب انجام خواهد شد. یکی از بهترین روشها برای ارزیابی کل شبکههای سختافزاری استفاده از تستر فلوک است. این دستگاه معمولا به دو روش پرمننت و چنل انجام میشود. توصیه میکنیم در پروژههای حساس انجام تست پرمننت را در اولویت قرار دهید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.