آپتایم سرور چیست. Uptime به زمانی اشاره دارد که یک سیستم بدون خاموش شدن یا راه اندازی مجدد اجرا میشود. زمان کار سرور کل مدت زمانی است که یک سرور به طور کامل کار میکند و در حال اجرا است. آپتایم سرور معیاری است که برای نشان دادن عملکرد یک سرور استفاده میشود. زمان کار سرور توسط ابزارهای نظارت سرور مانیتور و اندازه گیری میشود. در این مقاله به شما خواهیم گفت آپتایم سرور چیست و در ادامه با مزیتهای آن آشنا خواهیم شد.
Uptime چیست؟
Server Uptime مدت زمانی است (به روز، ساعت و دقیقه) که سرور، شبکه یا وب سایت در حال اجرا بوده است. این زمان معمولاً به عنوان درصد ذکر میشود، مانند 99.9٪ زمان کار برای یک دوره زمانی معین.
در دنیای امروز، داشتن وب سایتی که همیشه فعال و فعال باشد، مهمتر از همیشه است. اینجاست که نظارت بر آپتایم وب سایت پس از خرید vps یا هاست وارد میشود.
مانیتورینگ آپتایم به سادگی فرآیندی است که به طور مداوم بررسی میشود تا ببینیم آیا یک وب سایت پس از خرید سرور راه اندازی و اجرا میشود یا خیر. اگر وب سایت شما هر گونه خرابی را تجربه کند (به این معنی که راه اندازی نشود)، سیستم نظارت بر زمان کار شما یک هشدار صادر میکند. انواع خرابیهایی که ممکن است تجربه کنید میتواند هر چیزی باشد، از یک فاجعه طبیعی گرفته تا یک مشکل میزبانی در میزبان وب شما.
ما آنقدر به رایانههایمان متکی هستیم که وقتی آنها کار نمیکنند، احساس میکنیم بخشی از زندگیمان گم شده است. اینجاست که نظارت بر زمان انجام کار وارد میشود. Uptime اندازه گیری زمانی است که وب سایت شما کار میکند و در دسترس بازدیدکنندگان است.
زمان کار برای سرور، شبکه یا یک وبسایت را میتوان در زیر «در دسترس بودن»، بالای جدول زمانی رویدادها در سرویس گیرنده وب مشاهده کرد.
عوامل موثر بر آپتایم سرور
تعدادی از عوامل وجود دارند که میتوانند بر زمان خرابی و زمان کار یک وب سایت تأثیر بگذارند. یکی از مهمترین آنها نوع میزبانی وب است که استفاده میکنید.
عامل دیگر سن نام دامنه شما است. نامهای دامنه قدیمیتر معمولاً زمان آپدیت بهتری دارند، زیرا مدتهای طولانیتری وجود داشتهاند و اعتماد بیشتری به موتورهای جستجو و کاربران ایجاد کردهاند.
موقعیت جغرافیایی سرور شما نیز میتواند در دفعات خرابی وب سایت شما نقش داشته باشد. برای مثال، سرورهایی که در مناطقی با ترافیک بالا یا بلایای طبیعی قرار دارند، نسبت به سرورهایی که در کشورهای دیگر واقع شدهاند، احتمال خرابی بیشتری دارند.
در هر صورت، اجرای یک وب سایت = هوشیار ماندن در مورد عملکرد آن. شما میتوانید این کار را با ابزارهایی مانند Better Uptime انجام دهید.
۶ راه حل برای آنکه آپتایم بالایی داشته باشیم؟
1. شرکتهایهاستینگ را با دقت انتخاب کنید.
هاست با کیفیت پایین احتمالاً شایع ترین علت خرابی سرور / وب سایت است.
به سختی میتوان چیزی خستهکنندهتر از صرف زمان و هزینه برای توسعه یک وبسایت فوقالعاده اما با میزبانی با کیفیت پایین وجود داشته باشد.
بیشتر اوقات، این به این دلیل است که شما در یک پلتفرم میزبانی ارزان “به اشتراک گذاشته شده” هستید. این کار سایتهای شما را روی یک سرور با صدها سرور دیگر قرار میدهد – همه برای منابع یکسان با هم رقابت میکنند.
تغییر به میزبانی VPS (سرور خصوصی مجازی) از منابع وب سایت شما محافظت میکند، به این معنی که هیچ کس دیگری نمیتواند به فضای سرور شما نفوذ کند و باعث از بین رفتن وب سایت شما شود.
2. استفاده از نرم افزارهای مانیتورینگ
هاست با کیفیت پایین احتمالاً شایع ترین علت خرابی سرور / وب سایت است.
به سختی میتوان چیزی خستهکنندهتر از صرف زمان و هزینه برای توسعه یک وبسایت فوقالعاده وجود داشته باشد، فقط با میزبانی با کیفیت پایین.
بیشتر اوقات، علت دان تایمهای زیاد به این دلیل است که شما در یک پلتفرم میزبانی ارزان “به اشتراک گذاشته شده” هستید. اینهاستها، سایتهای شما را روی یک سرور با صدها سرور دیگر قرار میدهد – همه برای منابع یکسان با هم رقابت میکنند.
تغییر به میزبانی VPS (سرور خصوصی مجازی) از منابع وب سایت شما محافظت میکند، به این معنی که هیچ کس دیگری نمیتواند به فضای سرور شما نفوذ کند و باعث از بین رفتن وب سایت شما شود.
3. خدمات مانیتورینگ وب سایت
اکثر مدیران میدانند که نظارت بر سرور ضروری است. همچنین یک جزء در انطباق با مقررات است. تنها یک پیکربندی اشتباه یا سرور از دست رفته در استراتژی نظارت، سازمان را برای شکافهای نظارتی باز میگذارد. ممیزی شبکه برای اطمینان از اضافه شدن هر منبعی به برنامههای نظارتی از این موضوع جلوگیری میکند.
4. امنیت سایت خود را بهبود بخشید
5. سرعت وب سایت خود را همواره مورد توجه قرار دهید
در دنیای امروز، سرعت یک وب سایت برای موفقیت آن بسیار مهم است. یک وب سایت کند میتواند کاربران را ناامید کند و باعث شود آنها قبل از اینکه فرصتی برای کشف آنچه سایت شما ارائه میدهد را ترک کنند. خوشبختانه، چندین راه وجود دارد که میتوانید برای بهینه سازی سرعت وب سایت خود انجام دهید. اولین قدم این است که اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما بر روی یک سرور سریع میزبانی میشود. همچنین میتوانید با کوچک کردن کد خود و استفاده از کش کردن، سرعت وب سایت خود را افزایش دهید.
6. زمان بارگذاری سرور سایت خود را کاهش دهید
علاوه بر فشرده سازی تصاویر، میتوانید خود صفحات وب سایت خود را نیز فشرده کنید. فشردهسازی GZIP باعث صرفهجویی در پهنای باند، کاهش زمان بارگذاری و کاهش خطرات خرابی صفحات وب میشود، زیرا بارگذاری آنها بسیار طولانی است. هر صفحه قبل از خروج از سرور شما فشرده میشود و سپس توسط مرورگر وب بازدید کننده از حالت فشرده خارج میشود. اگر مطمئن نیستید که فشرده سازی GZIP در وب سایت شما فعال است یا خیر، میتوانید آن را با جستجوگر فشرده سازی رایگان GZIP بررسی کنید.
کلام آخر
یکی از مهمترین جنبههای هر وب سایتی، آپتایم بودن آن است. وقتی یک وبسایت از کار میافتد، میتواند برای کسبوکارها هزینههای زیادی را در فروش از دست داده و فرصتهای از دست رفته به همراه داشته باشد. زمان خرابی سرور بسیار پرهزینه است، اما میتوان با بهترین شیوههای ممکن آن را کاهش داد. بیشتر خرابیهای ناشی از خطاهای غیرمنتظره قابل پیشگیری است.
بر اساس مطالعهای که توسط گوگل انجام شده است، تقریباً نیمیاز کاربران وبسایتی را که بارگذاری آن بیش از ۳ ثانیه طول میکشد، ترک میکنند. اگر شما یک وب سایت دارید، میدانید که زمان آپدیت برای راضی نگه داشتن مشتریان شما ضروری است. از همین امروز شروع به بهبود زمان آپدیت وب سایت خود کنید! اطمینان حاصل کنید که بازدیدکنندگان شما هنگام بازدید از سایت شما تجربه مثبتی دارند. در صورت نیاز به راهنمایی و مشاوره بیشتر میتوانید با متخصصین وبرمز تماس حاصل نمایید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.