سری گوشیهای میان رده گلکسی A5x سامسونگ در جدیدترین مدل خود یعنی گلکسی A54 فایو جی کمی بیش از حد گران شده و همین موضوع احتمالاً منجر به آن خواهد شد که توجه بسیاری از مشتریان به سری گلکسی A3x جلب شود. گلکسی A34 فایو جی اخیراً به همراه گلکسی A54 فایو جی رونمایی شد و در حالی که برگه مشخصات چندان چشمگیری ندارد، دارای ویژگیهای جالب توجهی است که میتواند آن را به یک محصول خوش قیمت جذاب تبدیل کند. برای اینکه بیشتر با مشخصات این گوشی هوشمند آشنا شوید، در ادامه این مقاله از دیجی رو قصد داریم یک بررسی کوتاه و اجمالی از آن داشته باشیم. پس با ما همراه باشید.
همانطور که میدانید، در سالهای اخیر شرکتهای تولید کننده گوشی با حذف شارژر و برخی دیگر از لوازم جانبی همراه محصولات خود، سعی میکنند تا بستهبندی را بسیار ساده کرده و به این ترتیب در هزینههای خود صرفهجویی کنند (البته، این کار را به بهانه کمک به حفظ محیط زیست انجام میدهند!). پیش از این، معمولاً گوشیهای پرچمدار بدون شارژر عرضه میشدند اما در حال حاضر شرکتهایی مانند سامسونگ این روند را به محصولات میان رده خود نیز گسترش دادهاند و گلکسی A34 فایو جی هم در یک بستهبندی بسیار کوچک و بدون شارژر در اختیار خریداران قرار میگیرد. در واقع، تنها اقلامی که به همراه این گوشی دریافت میکنید، یک کابل USB و ابزار خارجسازی سیم کارت است.
همانطور که گفتیم، گلکسی A34 به همراه گلکسی A54 جدیدترین گوشیهای عرضه شده در سری گلکسی A هستند و با وجود اینکه A54 از لحاظ مشخصات سخت افزاری مدل رده بالاتری است، گلکسی A34 صفحه نمایش بزرگتری دارد! این گوشی مجهز به یک نمایشگر سوپر امولد 6.6 اینچی با وضوح فول اچدی پلاس است که همانند گلکسی A54 از نرخ تازهسازی 120 هرتز پشتیبانی میکند. ارتقاء نرخ تازهسازی از 90 هرتز به 120 هرتز یک حرکت مثبت از سوی سامسونگ قلمداد میشود اما با این حال، چیزی نیست که در همان نگاه اول بتواند جلب توجه کند و برای چشم انسان تمایز قائل شدن بین 90 هرتز و 120 هرتز چندان ساده نیست. چه بسا اگر از همان نرخ تازهسازی 90 هرتز استفاده میشد، فشار کمتری به پردازنده وارد شده و عملکرد گوشی میتوانست بهتر هم باشد.
به لطف ویژگی موسوم به «ویژن بوستر» که سامسونگ برای اولین بار در سری گلکسی اس 22 معرفی کرد، حداکثر روشنایی صفحه نمایش گلکسی A34 میتواند به 1000 نیت برسد که باعث میشود کار کردن با آن در روشنایی روز و زیر نور آفتاب نیز بسیار راحت باشد. همچنین، شایان ذکر است که شیشه مقاوم گوریلا گلس 5 وظیفه محافظت از صفحه نمایش در برابر ضربه و خط و خش را بر عهده دارد.
پشت بدنه گلکسی A34 مانند پرچمدارهای اخیر سامسونگ به شکلی کاملاً ساده و خلوت طراحی شده و خبری از برآمدگی بزرگ دوربین نیست. در واقع، تنها چیزهایی که در این بخش میبینیم، لنزهای دوربین به همراه فلاش LED است. این گوشی یک دوربین سهگانه دارد که سنسور اصلی آن 48 مگاپیکسلی است که از حداکثر وضوح 4K با نرخ 30 فریم در ثانیه برای فیلمبرداری پشتیبانی میکند. این سنسور در هوای روشن عملکرد خوبی داشته و عکسها و ویدیوهای بسیار باکیفیت و پرجزئیاتی ثبت میکند. دو سنسور دیگر هم عبارتند از یک سنسور 8 مگاپیکسلی فوق عریض و یک سنسور 5 مگاپیکسلی که برای عکاسی ماکرو کاربرد دارد. در جلوی بدنه و داخل بریدگی قطرهای شکل بالای نمایشگر نیز یک دوربین سلفی 13 مگاپیکسلی تعبیه شده است.
گلکسی A34 نیز مانند گلکسی A54 از یک باتری بزرگ 5000 میلی آمپر ساعتی با پشتیبانی از شارژ سریع 25 وات بهره میبرد. با این سرعت شارژ، باتری خالی گوشی تنها در نیم ساعت به اندازه 45 درصد شارژ میشود و پس از یک ساعت نیز شارژ آن به حدود 80 درصد میرسد. سامسونگ در تبلیغات خود برای گلکسی A34 و گلکسی A54 به طول عمر دو روزه باتری اشاره کرده که اگر از کارهای سنگینی مانند بازی چشمپوشی کنید، چنین ادعایی کاملاً درست و عملی خواهد بود. به خصوص اینکه گلکسی A34 از تراشه کم مصرف و 6 نانومتری دیمنسیتی 1080 استفاده میکند که میتواند تأثیر بسیار خوبی در نگهداری هر چه بیشتر شارژ داشته باشد.
در مجموع، گلکسی A34 امسال یک محصول غیرقابل انتظار بود و از برخی جهات (مانند عملکرد پردازشی و طول عمر باتری) حتی بهتر از گلکسی A54 عمل میکند. شاید بتوان گفت امسال گلکسی A34 یکی از خوش قیمتترین گوشیهای سامسونگ است که مطمئناً ارزش پولی که برایش پرداخت میکنید را دارد و دقیقاً همان چیزی است که از گوشی هوشمند در این رده قیمت میتوان انتظار داشت. رقبای این گوشی را میتوان «گلکسی A53» و حتی «گلکسی S20 اف ای» دانست که هنوز هم در بازار وجود دارند و قیمت آنها نیز تاحدودی کمتر شده است. البته، باز هم این گوشیها در مقایسه با گلکسی A34 گرانتر هستند و از لحاظ قیمت نمیتوانند به پای این گوشی برسند.