آیا میدانستید که صنعت بازی بزرگترین حوزه سرگرمی است؟ بر اساس گزارش SuperData Research در سال 2020، ارزش بازار جهانی بازیهای ویدیویی با رقمی بالغ بر 159 میلیارد دلار، 8 برابر صنعت موسیقی (19.1 میلیارد دلار) و 4 برابر صنعت سینما (41.7 میلیارد دلار) بوده است. جالب اینکه تنها صنعت ورزشهای الکترونیک در همین سال 1.1 میلیارد دلار درآمد داشته است. البته، در اینجا قصد نداریم به بررسی آمار و ارقام بپردازیم، بلکه همه اینها را گفتیم تا خبر عرضه یک گوشی گیمینگ جدید را بدهیم! با ما در دیجی رو همراه باشید.
گوشی هوشمند جدیدی که امروز عرضه شده، اینفینیکس جی تی 10 پرو (Infinix GT 10 Pro) نام دارد و همانطور که در بالا هم اشاره کردیم، یک محصول گیمینگ بوده و به طور خاص بر اجرای بازیها تمرکز دارد. کمپانی اینفینیکس که یکی از شرکتهای نوظهور صنعت موبایل محسوب میشود، پیش از این هم گوشی گیمینگ عرضه کرده بود اما این بار با یک محصول متفاوتتر طرف هستیم که پسوند گیمینگ آن تنها به داشتن پردازنده سریع خلاصه نمیشود.
با اینکه گفتیم همه چیز به پردازنده سریع خلاصه نمیشود، اما کار معرفی اینفینیکس جی تی 10 پرو را از همین بخش آغاز میکنیم! این گوشی گیمینگ به پردازنده مدیاتک دیمنسیتی 8050 مجهز شده که یک تراشه 6 نانومتری (TSMC) با ترکیب هسته 4+4 است. 4 هسته قدرتمند Cortex-A78 با فرکانس 3.0 گیگاهرتز کار میکنند و 4 هسته دیگر هم که از نوع Cortex-A55 و کم مصرفتر هستند، فرکانس 3.0 گیگاهرتزی دارند. در کنار اینها، چیپ گرافیکی Mali-G77 با 9 هسته نیز برای پردازش خروجی گرافیکی گوشی و اجرای بازیها در نظر گرفته شده است. همه اینها با حداکثر 8 گیگابایت حافظه رم LPDDR4X و 256 گیگابایت فضای ذخیرهسازی داخلی UFS 3.1 همراه شدهاند تا تجربه روان و لذتبخشی در اجرای بازی به ارمغان بیاورند.
یک شیار کارت حافظه میکرو اس دی هم بر روی اینفینیکس جی تی 10 پرو تعبیه شده تا اگر فضای ذخیرهسازی داخلی برایتان کافی نبود، بتوانید آن را تا 1 ترابایت دیگر افزایش دهید. با اینکه اجرای بازیها از روی کارت میکرو اس دی معقول و منطقی نیست، اما با این حال میتوان فایلهای حجیم مانند ویدیوها را در این بخش کپی کرده و به این ترتیب، فضای کافی را در حافظه داخلی برای اجرای بازیها مهیا نمود. همچنین، تا یادمان نرفته بگوییم که میتوانید 8 گیگابایت از فضای ذخیرهسازی داخلی را به حافظه رم اختصاص داده و سرعت اجرای برنامهها و کیفیت کار کردن همزمان با چند برنامه را نیز تاحدودی بهتر کنید.
یکی دیگر از مؤلفههای کلیدی برای بازیهای موبایلی صفحه نمایش است. اینفینیکس جی تی 10 پرو با داشتن نمایشگر امولد 6.67 اینچی با وضوح 1080 در 2400 پیکسل (نسبت تصویر 20 به 9) میتواند تجربه بسیار خوبی را به همراه داشته باشد. صفحه نمایش این گوشی قابلیت این را دارد که در فرکانسهای 120، 90 و 60 هرتز کار کند و هنگام ردیابی همزمان دو انگشت، از نمونهبرداری لمسی 360 هرتز بهره میبرد.
صفحه نمایش اینفینیکس جی تی 10 پرو یک پنل 10 بیتی با حاشیههای باریک و حداکثر روشنایی 900 نیت است. این نمایشگر از نوردهی PWM با فرکانس بالای 1920 هرتز استفاده کرده و یک اسکنر اثر انگشت در زیر خود دارد. علاوه بر این، حسگر مجاورت فیزیکی و سنسور نور هم در نمایشگر تعبیه شده است.
انرژی این گوشی توسط یک باتری 5000 میلی آمپر ساعتی تأمین میشود و از سیستم دور زدن باتری هم پشتیبانی میکند. به این معنی که با استفاده از شارژر USB Power Delivery 3.0 میتوان گوشی را به برق وصل کرده و بازی کرد، در حالی که باتری از مدار خارج میشود و انرژی مستقیماً از طریق شارژر تأمین میشود. این ویژگی باعث کاهش حرارت در حین بازی و همچنین افزایش عمر باتری میشود. برای شارژ کردن باتری هم، اینفینیکس جی تی 10 پرو از شارژرهای PD با حداکثر توان 45 وات پشتیبانی میکند.
سیستم صوتی شامل بلندگوهای استریو و جک 3.5 میلی متری هدفون است. وجود جک 3.5 میلی متری برای بازی بسیار مهم است زیرا حتی بهترین هدستهای بیسیم هم نمیتوانند با میزان تاخیر بسیار کم مدلهای سیمی رقابت کنند. علاوه بر همه اینها، یک موتور لرزشی 4 بعدی هم برای ایجاد بازخورد لمسی تعبیه یا «هپتیک فیدبک» شده است.
اینفینیکس جی تی 10 پرو در رنگهای مشکی و نقرهای تولید شده و دارای طراحی با تم سایبرپانک است و یک چراغ مینی LED قابل تنظیم هم دارد (چراغهای RGB مشخصه اصلی محصولات گیمینگ است). داخل جعبه این گوشی یک قاب هم قرار داده شده که از گوشی محافظت کرده و مقاومت آن را در برابر سقوط و ضربه بالا میبرد.
تنها بخشی که ربط چندانی به بازی ندارد، دوربین است. در اینفینیکس جی تی 10 پرو شاهد یک ماژول 108 مگاپیکسلی با سنسور 1/1.67 اینچی در پشت بدنه هستیم که یک لنز با گشودگی دیافراگم f/1.75 در جلوی آن قرار گرفته است. در کنار این دوربین اصلی، دو سنسور کمکی 2 مگاپیکسلی هم وجود دارد. در قسمت جلوی بدنه نیز میتوان از یک دوربین 32 مگاپیکسلی استفاده کرد. دوربین پشتی دارای چهار LED به عنوان چراغ قوه است و دوربین جلو هم از دو LED بهره میبرد. دوربین پشتی از فیلمبرداری 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه پشتیبانی میکند، در حالی که کیفیت فیلمبرداری در دوربین جلویی به 2K با سرعت 30 فریم بر ثانیه محدود شده است.
این گوشی اندروید 13 را در قالب رابط کاربری Pure XOS 13 اجرا میکند. استفاده از کلمه Pure به معنی “خالص” در عنوان رابط کاربری به این دلیل بوده که اینفینیکس تعداد برنامههای از پیش نصبشده را کاهش داده و هیچ تبلیغاتی هم در داخل سیستم عامل خود ندارد.
قبل از اینکه در مورد قیمت و زمان در دسترس بودن صحبت کنیم، میخواهیم اشارهای هم طراحی جالب و خلاقانه اینفینیکس جی تی 10 پرو داشته باشیم. اینفینیکس جعبه مقوایی این گوشی را طوری طراحی کرده که میتواند آن را به شکل یک تقویت کننده صدا و پایه شارژ هم درآورد. این یک راه هوشمندانه برای استفاده مجدد از جعبههایی است که معمولاً هیچ استفاده خاصی ندارند و بعد از مدتی به یک زباله تبدیل میشوند.
اینفینیکس جی تی 10 پرو به زودی قرار است با قیمت 240 تا 250 دلار روانه بازار شود. بد نیست اشاره کنیم که این گوشی مشخصات مشترک زیادی با گوشی دیگر اینفینیکس به نام نوت 30 پرو دارد، اما تفاوتهایی هم وجود دارند که بارزترین آنها طراحی است.
آقو و نمیخواد اجازش بده بیاد ایران بچه بخرن