دیزل ژنراتور ترکیبی از موتور دیزل و یک ژنراتور الکتریکی (آلترناتور) هستند که در هر مکانی ازجمله ادارات، کارخانجات، صنایع کشاورزی، بیمارستان، فروشگاهها و … در توانهای اضطراری، دائم یا مداوم در نبود برق شبکه استفاده میگردند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد خرید دیزل ژنراتور کلیک نمایید.
دیزل ژنراتور از چهار قسمت اصلی تشکیل شدهاست که عبارتند از:
موتور (Engine)/ ژنراتور (Generator)/ شاسی دیزل ژنراتور و تانک سوخت
دیزل ژنراتورها از جمله ابزارهای پشتیبان حیاتی هستند که اغلب به دلیل غیر قابل اعتماد بودن عملکرد شبکه برق و یا رویدادهای طبیعی مانند طوفان که موجب قطعی برق میشوند، مورد استفاده قرارمیگیرند. از این رو، دیزل ژنراتورها به طور گسترده در رویدادهای خارج از منزل، ساخت و سازها، بیمارستانها، صنایع مهم و موارد اضطراری استفاده میشوند. بنابراین، در هنگام خرید دیزل ژنراتور باید به تعدادی از عوامل مانند شرایط آب و هوایی و جغرافیایی، نیازهای برق خاص و بودجه موجود، توجه کرد.
به بیان دیگر دیزل ژنراتور تجهیز بسیار مفید و کاربردیاست که با مصرف سوخت دیزل، برق مورد نیاز را تولیدمیکند. این تجهیز، معمولاً به عنوان منبع تغذیه پشتیبان در کاربردهای صنعتی، مسکونی و غیره در هنگام قطعی برق و مواقع اضطراری استفادهمیشود.همچنین، ویژگی و مشخصات دیزلژنراتور به نحویاست که امکان استفاده از آن در مناطق روستایی و دوردست، وجوددارد. ساخت دیزل ژنراتورها، با توجه به کاربردشان، در محدوده توانهای متفاوتی صورت میگیرد.
به عنوان مثال ژنراتورهای مورد استفاده برای مصارف تجاری بین 8 تا 2000 کیلووات هستند،در حالیکه، ژنراتورهای مصارف خانگی بین 8 تا 30 کیلووات هستند.
برندهای مطرح در زمینه ساخت دیزل ژنراتور شامل پرکینز ، کامینز ، ولوو ، کاترپیلار ، MTU ، لوول ، بادووین و موتورسازان میباشد.
نکات مهم در خرید دیزل ژنراتور:
قدرت شارژ – سوخت – قابل حمل بودن – روش راه اندازی – شرایط محیطی ( دمای محیط، ارتفاع، رطوبت).
هر یک از این عوامل میتواند بر عملکرد، کارایی و هزینه ژنراتور تأثیر بگذارد. شناسایی نیازهای خاص و در نظرگرفتن هر یک از این عوامل برای گرفتن بهترین تصمیم برای خرید بسیار مهم است.
نکات مهم درباره محل نصب دیزل ژنراتور :
- محیط باید برای نصب از لحاظ امنیت بررسی شود.
- در معرض باد و باران نباشد.
- محیطی خنک برای نصب دیزل ژنراتور انتخاب شود و دارای تهویه مناسب نیز باشد.
لرزه گیر دیزل ژنراتور
لرزه گیر یا ضد ارتعاش، تجهیزات دینامیکی موجود در خط لوله از جمله پمپ، کمپرسور، فن و توربین و..هستند که به علت حرکت داخلی، لرزشهایی را به خط لوله اعمال میکنند که این لرزش ها باعث ایجاد سر و صدا و استهلاک زودرس خط لوله و سایر قطعات و مشکلات دیگری میشوند.
در بازار صنعتی ایران به لرزهگیر دیزل ژنراتور، نامهای دیگری نظیر لرزهگیر موتور، ضربه گیر لاستیکی، لرزه گیر لاستیکی، دمپر لاستیکی، بالشتک لاستیکی نیز گفتهمیشود.
تفاوت لرزه گیر و ضربه گیر؟
ضربه گیر:
- ضربه گیر ها، انرژی وارد شده به واسطه برخود ضربه از دستگاههای مکانیکی را دریافت کرده و انرژی دریافتی را به شکلهای مختلف انرژی آزاد میکند و اثرات آن را خنثی میسازد.
- ضربه گیر ها عموما زیر دستگاهها قرارمیگیرند.
لرزه گیر:
- برای دفع ارتعاش لوله از لرزه گیر استفادهمیشود.
- لرزه گیر ها به صورت مستقیم به لوله ها متصلمیشوند.
پارامتر اصلی در انتخاب سایز ضربه گیر یا لرزه گیر زیرشاسی دیزل ژنراتور میزان وزن دیزل ژنراتور میباشد.
نکات مهم در هنگام نصب لرزه گیر
محل نصب لرزه گیر باید در خط دهش و مکش و ورودی و خروجی کمپرسور باشد تا بتواند ارتعاش ایجادشده در کمپرسور را به خوبی دمپ کند. نصب لرزه گیر عموما به صورت مستقیم و بدون خمیدگی میباشد. برای نگهداری هرچه بیشتر لرزه گیر لازم است، به صورت مرتب آن را تمیزکرد و دقت شود در لرزه گیر استنلس استیل از محلول کلراید استفاده نگردد در غیر این صورت موجب خورده شدن و کاهش عمر لرزه گیر شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و یا انجام مشاوره با کارشناسان ما، میتوانید به وبسایت ماه صنعت انرژی مراجعه نموده و از طریق راههای ارتباطی درج شده با ما در ارتباط باشید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.