دستگاه کجلدال از حرارت دادن یک ماده با اسید سولفوریک می باشد، که ماده ی آلی را بر طبق اکسیداسیون تجزیه می کند تا به دنبال آن نیتروژن کاهش یافته به صورت سولفات آلومینیوم آزاد شود. در این مرحله سولفات پتاسیم به منظور بالا بردن نقطه ی جوش محیط ( از درجه ی سانتی گراد به ۳۷۳ درجه ) افزوده می شود. تجزیه ی شیمیایی نمونه هنگامی کامل می شود که رنگ ابتدایی تیره ی محیط به شفافیت و بی رنگی بگراید.
کجلدال تقطیر برای اندازه گیری پروتئین، عدد زئین، الکل، ازت آزاد، آمونیاک و TVN مورد استفاده قرار می گیرد.
روش کلدال یا کجلدال در شیمی تجزیه روشی برای اندازه گیری کمی نیتروژن در مواد شیمیایی است که توسط یوهان کلدال در سال ۱۸۸۳ کشف شد. که این کار توسط دستگاه کجدال یا دستگاه کجلدال هضم و تقطیر کلدال ASCO انجام می شود.
شیوه ی عملکرد دستگاه کجلدال Asco
دستگاه کجلدال از حرارت دادن یک ماده با اسید سولفوریک می باشد، که ماده ی آلی را بر طبق اکسیداسیون تجزیه می کند تا به دنبال آن نیتروژن کاهش یافته به صورت سولفات آلومینیوم آزاد شود. در این مرحله سولفات پتاسیم به منظور بالا بردن نقطه ی جوش محیط ( از درجه ی سانتی گراد به ۳۷۳ درجه ) افزوده می شود. تجزیه ی شیمیایی نمونه هنگامی کامل می شود که رنگ ابتدایی تیره ی محیط به شفافیت و بی رنگی بگراید.
روش کجدال که به وسیله ی دستگاه کجلدال ASCO انجام می شود، شامل سه مرحله میشود، که باید به ترتیب به همراه دقت فراوان صورت میگیرند:
در آغاز نمونه در یک اسید سولفوریک قوی در حضور یک کاتالیزور هضم می شود، که کمک به تبدیل آمین نیتروژن به یون های آمونیوم می کند.
یون های آمونیوم سپس به گاز آمونیاک تبدیل شده و تحت حرارت قرار داده می شود تا تقطیر شوند. گاز آمونیاک به درون یک محلول به تله انداز هدایت می شود که در آن جا حل شده و به یون آمونیوم دوباره تبدیل می شود.
در پایان میزان آمونیاکی که به تله افتاده است به وسیله ی تیتراسیون با یک محلول استاندارد مشخص و یک محاسبه صورت میگیرد.
با توجه به فاکتور هایی نظیر جهانی بودن ، دقت و قابلیت تکرار، روش کجدال توسط دستگاه کجلدال به یک روش شناخته شدهی بین المللی به منظور تخمین محتوای پروتئینی در غذا ها و روش استانداردی تبدیل شده است که تمامی روش های دیگر با توجه به آن سنجیده می شوند . از دستگاه کجلدال هم چنین به منظور ارزیابی خاک ها، فاضلاب ها، کود ها و سایر مواد استفاده می شود. با آن که، دستگاه کجلدال میزان واقعی محتوای پروتئینی را حاصل نمی دهد، ولی نیتروژن غیر پروتئینی را به علاوه ی نیتروژن موجود در پروتئین ها مورد اندازه گیری قرار می دهد.
کجلدال شرکت ASCO قابلیت اندازه گیری مقدار پروتئین، آمونیاک، ازت، اوره، زئین، الکل، TVNو ازت آزاد را دارد.
جهت دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت کجلدال هضم و تقطیر می توانید با ما در ارتباط باشید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.