در سالهای اخیر، به دلیل افزایش آگاهی مردم از بازارهای مالی، تمایل افراد به سرمایهگذاری و انجام فعالیتهای اقتصادی افزایش یافته است.
بسیاری از افراد با اهمیت آموزش اصولی در سرمایهگذاری آشنایی دارند؛ با این حال، سرمایهگذاری فقط مبتنی بر قاعده و قانون نیست و تجربه نیز نقش مهمی در موفقیت سرمایهگذاری ایفا میکند. علاوه بر این، سرمایهگذاری برای افراد با شخصیتها و شرایط مختلف، نتایج متفاوتی به همراه دارد.
به همین دلیل، سرمایهگذاران باید برای افزایش احتمال موفقیت در سرمایهگذاری، از اصول مدیریت سرمایه آگاهی داشته و از قواعد آن پیروی کنند. مدیریت سرمایه بهعنوان یکی از مهمترین مهارتها برای داشتن یک زندگی مالی پایدار و موفق، تاثیر بهسزایی در نتایج سرمایهگذاری هر فرد خواهد داشت.
مدیریت سرمایه چیست؟
مدیریت سرمایه به معنای توانایی اداره صحیح داراییهاست و هدف آن، تلاش برای حفظ ارزش دارایی اولیه سرمایهگذار و کسب سود حداکثری است. توجه داشته باشید که استراتژی مدیریت سرمایه برای هر فرد، با توجه به شرایط مالی، سن، میزان ریسکپذیری، افق زمانی و هدف از سرمایهگذاری میتواند متفاوت باشد.
عوامل موثر در مدیریت سرمایه
شناخت بازار
اولین و مهمترین قدم قبل از سرمایهگذاری در هر بازاری، آشنایی با قوانین و شناخت کامل آن است. شناخت بازار مالی مدنظر، منجر به مدیریت بهتر سرمایه و کاهش ریسک خواهد شد.
مشخص کردن هدف سرمایهگذاری
برای شروع سرمایهگذاری باید دید روشنی نسبت به شرایط فعلی خود داشته باشید و هدف از سرمایهگذاری را بهصورت منطقی تعیین کنید. انتخاب هدف درست برای سرمایهگذاری، مانع از انجام اقدامات بیبرنامه و هیجانی خواهد شد.
تعیین میزان سرمایه اولیه
میزان سرمایه اولیه بر اساس نوع بازار، هدف از سرمایهگذاری و شرایط سرمایهگذار تعیین خواهد شد. این مبلغ به نحوی انتخاب میشود که توانایی سرمایهگذاری در بازار مد نظر را داشته باشد و با توجه به شرایط فرد سرمایهگذار، امکان تحقق هدف سرمایهگذاری را داشته باشد.
تعیین حد سود و زیان
یک بازه مناسب برای بازدهی خود تعیین کنید و در صورت کسب سود یا ضرر به اندازهی تعیینشده، دارایی خود را به فروش برسانید. تعیین حد سود کمک میکند تا در نقطه مناسب از معامله خارج شوید. همچنین تعیین حد ضرر منجر به جلوگیری از ضررهای شدید خواهد شد.
اجتناب از تصمیمگیریهای احساسی
احتمال ضرر و شکست در سرمایهگذاری برای همه افراد با هر میزان تجربه و مهارت وجود دارد. یکی از مهمترین عوامل برای مدیریت صحیح سرمایه، اجتناب از تصمیمات و اقدامات احساسی است.
ایجاد سبد سرمایهگذاری متنوع
برای مدیریت بهتر ریسک، پیشنهاد میشود با سرمایه خود سبد متنوعی از داراییها را تشکیل دهید.
نظارت بر عملکرد
سرمایهگذاران باید بهصورت مداوم سبد سرمایهگذاری و اقدامات خود را بررسی کرده و با جمعآوری اطلاعات و دادههای سرمایهگذاری، اقدام به بهبود عملکرد خود نمایند.
استراتژیهای مدیریت سرمایه
۱- استراتژی تهاجمی
اولویت در استراتژی تهاجمی کسب سود است؛ به همین دلیل سرمایهگذار ریسکپذیری زیادی داشته و دارایی را انتخاب میکند که احتمال رشد قیمت زیادی در کوتاهمدت داشته باشد.
۲- استراتژی تدافعی
استراتژی تدافعی یا محتاطانه، با دید بلندمدت انجام میشود. در این استراتژی، کاهش ریسک از اهمیت بالایی برخوردار است و به همین دلیل، سرمایهگذاریهای مطمئن و با نرخ سود محدود در این دسته قرار میگیرند.
۳- استراتژی پوشش ریسک
استراتژی پوششی میان استراتژی تهاجمی و محتاطانه قرار دارد. سرمایهگذاران علاقهمند به استراتژی پوششی، با استفاده از اصول مدیریت ریسک و متنوعسازی پرتفوی، بازدهی و ریسک احتمالی متعادلی را برای سرمایهگذاری خود ایجاد میکنند.
مدیریت سرمایه بهصورت غیرمستقیم
تعیین استراتژی مدیریت سرمایه برای فعالیت مستمر در بازارهای مالی ضروری است و هر شخص باید با توجه به روحیات، تجربه، مهارت سرمایهگذاری و … استراتژی مخصوص به خود را ایجاد کند؛ اما بسیاری از افراد علاقهمند به سرمایهگذاری امکان صرف زمان برای تعیین استراتژی مدیریت سرمایه شخصی و انجام قواعد مربوط به آن را ندارند. به همین دلیل، سرمایهگذاری غیرمستقیم و دریافت خدمات مدیریت دارایی میتواند برای این دسته از سرمایهگذاران مناسب باشد. از طریق مدیریت غیر مستقیم دارایی، افراد میتوانند بدون نیاز به آموزش و داشتن دغدغه بابت مدیریت صحیح سرمایه و ریسک احتمالی، اقدام به سرمایهگذاری حرفهای کنند.
سبدگردانی، روشی حرفهای برای مدیریت دارایی
یکی از انواع مدیریت دارایی، سبدگردانی است. در این روش، فرد علاقهمند به سرمایهگذاری در بورس، مدیریت سرمایه خود را به یک موسسه مالی معتبر و دارای مجوز سبدگردانی از سازمان بورس و اوراق بهادار میسپارد و تحلیلگران متخصص و باتجربه، با توجه به خصوصیات فرد سرمایهگذار از جمله میزان ریسکپذیری، شرایط مالی، هدف از سرمایهگذاری و بر اساس نظرات شخصی او، درباره نحوه مدیریت دارایی تصمیمگیری مناسبی انجام داده و اقدام به نگهداری و رشد سرمایه او از طریق فعالیت در بازار سرمایه و معاملات اوراق بهادار میکنند.
بدین ترتیب، سرمایهگذاران میتوانند بدون نیاز به دانش و صرف زمان برای تحلیل و رصد دائمی بازار و با بهرهگیری از مهارت و تخصص تحلیلگران حرفهای، از مزایای سرمایهگذاری در بورس بهرهمند شوند.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.