با توجه به احتمال قطعی برق و وحساسیتی که برخی دستگاه های الکترونیکی در مقابل آن که منجر به بروز اختلال در نگهداری دیتاها می گردد، امروزه انواع سیستمهای یو پی اس طراحی و تولید گردیده تا بخشهای مختلف صنعت، ادارات و خدمات بتوانند بدون نگرانی بابت از بینرفتن اطلاعات به انجام فعالیت روزمره خود مشغول شوند.بنابراین صاحبان کسب و کار خرید یو پی اس را برای پشتیبانی از سیستمهای اداری، خانگی، مرکز دیتاسنتر و هر مکانی که قطع برق برای آنها مشکل ایجاد میکند امری ضروری تشخیص میدهند.
منبع تغذیه بدون وقفه یا همان یوپیاس میتواند در برابر نوسانات ولتاژ برق یا قطعی آن مقاومت کرده و جریان مورد نیاز وسیله الکترونیکی را برای آن فراهم کند. ازاینرو استفاده از آن بسیار کاربردی است.
دستگاه یوپیاس در انواع مختلف با کاربردهای بهخصوصی طراحی و تولید میشود تا همه تا همه متقاضیان با هر نوع نیازی بتوانند با توجه به نوع تجهیزات خود از مدل مناسبی استفاده کنند. در ادامه با این دستگاه و مدلهای آن بیشتر آشنا میشویم پس تا انتها با ما همراه باشید.
دستگاه یوپیاس چیست؟
UPS (Uninterruptible Power Supply) نوعی دستگاه الکترونیکی است که در کنار تامین جریان مورد نیاز لوازم حساس در زمان قطع برق، پس از برقراری مجدد جریان نیز میتواند برق شبکه را تنظیم و آن را ثابت نگهدارد. این دستگاه همچنین توانایی جلوگیری از ورود نویز به تجهیزات را داشته و ازاینرو اهمیت زیادی پیدا کرده است.
قطع ناگهانی برق در تجهیزات حساس علاوه بر اینکه باعث از بین رفتن اطلاعات میشود، احتمال ایجاد خرابی در آنها را نیز افرایش میدهد. انواع یو پی اس بهگونهای طراحی شدهاند که از بروز این اتفاقات جلوگیری کنند.
انواع یو پی اس را بهتر بشناسیم
انواع دستگاه یو پی اس را میتوان از نظر توپولوژی محافظتی و تکنولوژی مورد استفاده برای ساخت آنها، در مدلهای مختلف دستهبندی کرد. اما بهطور کلی 3 نوع اصلی از آن وجود دارد که عبارتاند از:
- یوپیاس آفلاین (Standby)
- یوپیاس لاین اینتراکتیو (Line Interactive)
- یوپیاس آنلاین(Online UPS)
یوپیاس آفلاین
در بین انواع یو پی اس باید گفت مدل آفلاین سادهترین نوع آن است که از تکنولوژی خاصی در تولید آن استفاده نمیشود. در این مدل پایه، دستگاه UPS بعد از گرفتن برق از منبع اصلی میتواند آن را بین باتری و منبع سوئیچ کند.
این نوع یوپیاس وظیفه بهره برداری از باتری مرتبط با خود و حفاظت در برابر جریان را دارد و زمانی که برق شهری بهطور ناگهانی در مدار قطع شود، شاهد فعال شدن آن خواهیم بود. سادگی یوپیاس آفلاین باعث شده نسبت به سایر نمونهها از قیمت کمتری برخوردار باشد. در ادامه بهبررسی کاربردهای آن میپردازیم.
یوپیاس آفلاین چه کاربردی دارد؟
انواع یو پی اس با تجهیزات و قطعات مختلف خود برای بخشهای خاصی قابل استفاده هستند. یوپیاس آفلاین نیز با توجه به استفاده از یک باتری، اینورتر و منبع شارژ در ساخت آن بسیار ساده است و میتواند برای استفاده در سیستمهای شخصی مورد استفاده قرار گیرد. از دیگر کاربردهای این مدل باید به موارد زیر اشاره کرد:
- تجهیزات الکترونیکی اولیه
- سیستمهای POS
- لوازم الکترونیکی مصرفی
- انواع مودم
- تجهیزات VoIP
یوپیاس لاین اینتراکتیو
با توجه به نحوه ساخت باید گفت در یوپیاس لاین اینتراکتیو یک منتقلکننده خودکار به دستگاه مدل آفلاین اضافهشده تا بتواند ولتاژ خروجی را کاهش یا افزایش دهد. این نوع یوپیاس تا زمانی که ولتاژ شهری در بازه طبیعی باشد یا برق قطع نشود تنها به رفع نویز و ایزوله کردن میپردازد.
در این نوع یوپیاس یک جریان وجود دارد که به شارژ باتری میپردازد تا با نوسانات ولتاژ یا قطعی برق، بهطور اتوماتیک و تنها در عرض 4 یا 5 میلیثانیه دستگاه روی باتری سوئیچ شود و انرژی مورد نیاز خود را از آن تغذیه کند.
یوپیاس لاین اینتراکتیو زمانی که برق شهر وصل شود یا نوسانات ولتاژ آن در بازه طبیعی قرار گیرد، بهصورت خودکار به این جریان متناوب شهری سوئیچ میکند تا دستگاه انرژی مورد نیاز خود را از برق شهری بگیرد.
در یوپیاس لاین اینتراکتیو از باتریهایی با طول عمر بالا استفاده میشود. همچنین ابعاد کوچک آن، قیمت مناسب، رگولاسیون خوب ولتاژ و کارایی بالایی که دارد از ویژگیها و مزایای این یوپیاس بهشمار میآید.
از کاربردهای یوپیاس اینتراکتیو میتوان بودن آن برای سیستمهای برق اضطراری، سرور و شبکه اشاره کرد. همچنین این دستگاه نسبت به مدل آفلاین محافظت بیشتری دارد. فعالیت بدون آلودگی صوتی و مقرونبهصرفهتر بودن از مدل آفلاین از دیگر ویژگیهای آن بهشمار میآید.
یوپیاس آنلاین
در بین انواع یو پی اس مدل آنلاین از بقیه گرانتر میباشد. در این مدل ابتدا جریان ورودی یا همان برق شهری که بهصورت متناوب بوده، یکسوسازی شده و به برق مستقیم تبدیل میشود.
این جریان مستقیم سپس از نظر سطح ولتاژ و نویز پاکسازی و اصلاح شده تا برای شارژ باتری مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به استفاده از مبدل در یوپیاس آنلاین، خروجی باتری به سیگنال سینوسی مبدل شده و باز بودن این سیگنال باعث میشود جریان مستقیم هیچگونه تغییر فرکانس یا نوسانی نداشته باشد.
تکنولوژی مورد استفاده در انواع یوپیاسهای آنلاین،Delta یا Doubleاست. در دستگاهی که از تکنولوژی Double استفاده میکند، برق شهری ابتدا به یکسوساز (rectifier) منتقل شده و سپس آن را به جریان مستقیم تبدیل خواهد کرد.
این جریان ابتدا به باتری و پس از آن وارد مبدل خواهد شد. فرآیند تبدیل در یوپیاس آنلاین با استفاده از این تکنولوژی به این صورت است که ابتدا جریان برق حتی در حالت عادی نیز به یکسوساز AC/DC رفته و پس از آن جریان به مبدلDC/AC میرود. این فرآیند باعث شده تا به آن Double بگویند.
در دستگاههایی با تکنولوژی دلتا نیز سعیشده در استفاده از برق صرفهجویی شود. به همین دلیل مقدار مشخصی از جریان را جهت کار کامپیوتر، روتر و دستگاههای دیگر ارسال میکنند.
از کاربردهای یوپیاس آنلاین میتوان استفاده در دستگاههای حساس مانند دیتاسنترها و سرورها اشاره کرد. در این یوپیاس حتی زمان قطع شدن برق نیز جریان یکنواخت به دستگاه میرسد تا تجهیزات شبکه دچار آسیب نشوند.
جمعبندی
انواع یو پی اس را میتوان از نظر تکنولوژی مورد استفاده در آنها بررسی کرد. همچنین این دستگاه با توجه به توپولوژی نیز دستهبندیهای مختلفی دارد. اما بهطور کلی از مهمترین این دستهبندیها باید به یوپیاس آفلاین، لاین اینتراکتیو و آنلاین اشاره کرد.
یوپیاس آفلاین ساده است و برای حفاظت از دستگاههای حساس مناسب نیست. اما قیمت مقرونبهصرفه آن باعث شده در دستگاههای معمولی بهکار برده شود. یوپیاس اینتراکتیو نیز نسبت به نوع آفلاین به یک منتقلکننده خودکار مجهزشده و در مقابل مدل آنلاین که پیشرفتهتر است معمولا برای دیتاسنتر و سرورها کاربرد دارد.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.