کوالکام قرار است به زودی جدیدترین تراشه میانرده خود با نام اسنپدراگون 7 نسل 3 را که بر اساس فرآیند 4 نانومتری TSMC ساخته شده است، عرضه کند. با این حال، مشخصات فاش شده از این تراشه پردازشی نشان میدهد که احتمالاً نباید انتظار عملکرد بهتری نسبت به نسل قبلی آن یعنی اسنپدراگون 7 پلاس نسل 2 داشته باشیم! با دیجی رو همراه باشید.
از پردازنده میانرده جدید اسنپدراگون 7 نسل 3 چه انتظاری داریم؟
اسنپدراگون 7 نسل 3 با معماری هسته 1+3+4 مشابه مدل قبلی خود طراحی شده است. بخش پردازنده مرکزی یا همان CPU شامل یک هسته بزرگ 2.63 گیگاهرتزی، 3 هسته متوسط 2.4 گیگاهرتزی و 4 هسته کم مصرف با فرکانس 1.8 گیگاهرتز میباشد. در این پیکربندی هسته اصلی از نوع Arm Cortex-A715 و پردازنده گرافیکی یکپارچه نیز از نوع آدرنو 720 است.
برای مقایسه، بد نیست اشاره کنیم که اسنپدراگون 7 پلاس نسل 2 دارای یک CPU با هسته بزرگ 2.91 گیگاهرتزی، 3 هسته متوسط با فرکانس 2.49 گیگاهرتز و 4 هسته کم مصرف با فرکانس کاری 1.8 گیگاهرتز بوده و در ضمن، از پردازنده گرافیکی آدرنو 725 بر روی بورد خود استفاده میکند. واضح است که مشخصات اسنپدراگون 7 نسل 3 از نظر عملکرد نسبت به اسنپدراگون 7 پلاس نسل 2 نه تنها بهبود نیافته، بلکه اندکی نیز کاهش یافته است!
اسنپدراگون 7 پلاس نسل 2 با وجود مشخصات فنی خوبی که داشت، به واسطه هزینه تولید بالا تنها در چند گوشی هوشمند مانند ردمی نوت 12 توربو (Redmi Note 12 Turbo) و ریلمی جی تی نئو 5 اس ای (Realme GT Neo5 SE) به کار گرفته شده است. این بدان معناست که کاربران زیادی موفق به تجربه تواناییهای آن نشدهاند.
با این اوصاف، به نظر میرسد کوالکام برای اسنپدراگون 7 نسل 3 تصمیمی استراتژیک برای تمرکز بر کم مصرف و مقرون به صرفه بودن گرفته است. در واقع، به نظر میرسد که این تراشه پردازشی به عنوان یک پردازنده میانرده و کاملاً معمولی وارد بازار خواهد شد و قرار نیست جایگزینی ارزان برای مدلهای پرچمدار باشد. به این ترتیب، هزینهها پایینتر آمده و اسنپدراگون 7 نسل 3 به گزینه ای در دسترس برای سازندگان گوشیهای هوشمند تبدیل خواهد شد.
اسنپدراگون 7 نسل 3 علیرغم مشخصات ظاهراً پایینتر خود، این مزیت را دارد که بر اساس فرآیند پیشرفته و 4 نانومتری TSMC ساخته شده است. این مسئله احتمالاً منجر به بهبود بهرهوری انرژی و عملکرد کلی پردازنده خواهد شد و حتی اگر در روی کاغذ نسبت به اسنپدراگون 7 پلاس نسل 2 ضعیفتر هم باشد، این ضعف در عملکرد واقعی تا حدی جبران خواهد شد.
انتظار میرود تولید کنندگانی مانند شیائومی، ویوو و سایرین در اروپا از اسنپدراگون 7 نسل 3 در گوشیهای آینده خود استفاده کنند. با رویکردی که کوالکام برای کاهش قیمت این پردازنده در پیش گرفته، میتواند بازار گستردهتری را پیدا کرده و آن را به یکی از بازیگران اصلی در نسل بعدی گوشیهای هوشمند میانرده تبدیل کند.
در نتیجه، اگر چه اسنپدراگون 7 نسل 3 ممکن است از نظر عملکرد از نسل قبلی خود پیشی نگیرد، اما قرار است ترکیبی متعادلتر از کارایی و مقرون به صرفه بودن را ارائه دهد. بنابراین، بسیار جالب خواهد بود که ببینیم این تراشه پردازشی در برابر رقبا چه عملکردی داشته و آیا در سال آینده میتواند به تراشه منتخب برای گوشیهای هوشمند میان رده تبدیل شود یا خیر. نظر شما چیست؟