معمولا یکی از مشکلاتی که افراد در مورد کارتخوان پیدا می کنند، خراب شدن دستگاه می باشد. کارتخوان ها دارای اجزای مختلفی می باشند که ممکن است هر یک از آن ها بنا به دلایل مختلفی خراب شوند. ما در این مقاله قصد داریم شما را با انواع مشکلات دستگاههای کارتخوان و راه حل برطرف کردن این مشکلات و خرابیها آشنا کنیم.
با توجه به پیشرفت تکنولوژی و پس از شیوع پاندمی کرونا در سالهای اخیر و تمایل مردم به استفاده کمتر از پول نقد، آسان و راحت بودن استفاده از دستگاههای کارتخوان و ایمن بودن این دستگاهها، استفاده از دستگاههای کارتخوان در بین مردم بسیار رایج شده است. اگر شما هم به واسطه شغل و کارتان با دستگاههای کارتخوان کار کرده باشید، حتماً تاکنون بارها برای شما پیش آمده است که دستگاه کارتخوان شما دچار مشکل و خرابی شده باشد. از آنجایی که بسیاری از افراد در این زمان نمیدانند که چگونه میتوانند این مشکلات را رفع کنند و به تعمیر کارتخوان خود بپردازند، در نتیجه ممکن است در اثر انجام برخی کارهای اشتباه خرابی و مشکل دستگاه دو چندان شود.
ما در این مقاله قصد داریم شما را با انواع مشکلات دستگاههای کارتخوان و راه حل برطرف کردن این مشکلات و خرابیها آشنا کنیم. لطفاً تا انتهای مقاله تعمیرات کارتخوان، ما را همراهی کنید.
انواع اشکالات و خرابیهای رایج موجود در کارتخوانها
دستگاه کارتخوان شما ممکن است در اثر افتادن بر روی زمین و یا وارد شدن ضربه به آن، ورود آب یا سایر مایعات به داخل دستگاه، نوسانات برق در طولانی مدت دچار خرابیهایی مانند: سوختن برد، قطعات الکتریکی و IC شود. گاهی اوقات نیز این امکان وجود دارد که کارتخوان به کلی روشن نشود، در این شرایط ضروری است تا سیستم سخت افزاری و نرمافزاری دستگاه کارتخوان به طور کامل بررسی شود. علاوه بر این زمانی که کارتخوان شما از یک ارتفاع بلند بر روی زمین بیفتد و دچار شکستگی شود، لازم است که یک متخصص حرفهای آن را چک و تعمیر کند. در ادامه به معرفی برخی از مشکلات رایج کارتخوانها و چگونگی تعمیر این مشکلات میپردازیم.
-
تعمیر باطری کارتخوانها
باطری کارتخوانهای سیار میتوانند تا ۴۸ ساعت در حالت استندبای شارژ خود را نگه دارند، اما باید به این نکته توجه داشته باشید که این موضوع در مورد همه کارتخوانها صدق نمیکند. دستگاههای کارتخوان دو منظوره که در دو حالت سیار و ثابت امکان استفاده از آنها وجود دارد، میتوانند تا دو ساعت شارژ خود را نگه دارند. با این حال توصیه میشود تا از این نوع کارتخوانها مانند، کارتخوان مدل پکس s58، در حالت ثابت و متصل به منبع برق استفاده شود.
همچنین بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که کارتخوانهای پکس s90، s910، وریفون ۶۷۰ و ۶۸۰ میتوانند تا ۶ ساعت شارژ خود را نگه دارند، اگر کارتخوان شما اینطور نبود، باید برای تعمیر کارتخوان به تعمیرکار مراجعه کنید. بنابراین ملاک شما برای خرید این نوع کارتخوانها باید قابلیت باطری آنها در نگهداری شارژ کمتر از ۶ ساعت باشد.
-
خاموش شدن مکرر دستگاه پوز
ممکن است دستگاه شما به طور ناگهانی دیگر روشن نشود. علت روشن نشدن دستگاههای کارتخوان در مدلهای مختلف متفاوت است برای مثال دستگاههای کارتخوان برخی شرکتها مانند وریفون، بر اساس تغییراتی که در محصولات خود اعمال کردهاند، اگر ۳۰ دقیقه از کلرتخوان استفاده نشود، دستگاه کارتخوان به صورت خودکار خاموش میشود. در این حالت مشتری ممکن است فکر کند که باطری دستگاه کارتخوان خراب شده است و در نتیجه اقدام به تعویض باطری دستگاه کند، در صورتی که دستگاه هیچ مشکلی ندارد. بنابراین قبل از اقدام به تعویض باطری دستگاه پوز حتماً قابلیتهای آن را چک کنید و سپس در صورت نیاز اقدام به تعمیر آن کنید.
-
رفع خطای تمپر
ارور Tamper در دستگاههای کارتخوان یک ارور و متد امنیتی است. زمانی که دستگاه کارتخوان تشخیص دهد که مورد حمله فیزیکی یا نرم افزاری قرار گرفته است به صورت خودکار وارد حالت تمپر میشود. تمپرکارتخوان دو حالت نرم افزاری و سخت افزاری دارد که برای رفع هرکدام از آنها راه حل جداگانهای نیز وجود دارد.
-
تعمیر سوکت شارژر دستگاههای کارتخوان
خرابی سوکت شارژر کارتخوان معمولاً بر اثر استفاده زیاد و یا اتصال نامناسب شارژر به دستگاه کارتخوان رخ میدهد. از آنجایی که سوکتها را میتوان به راحتی تعویض کرد، در نتیجه نگران خراب شدن سوکت شارژر کارتخوانها نباشید.
-
خرابی مکان نصب سیمکارت در دستگاههای پوز
اگر سیم کارت را به اشتباه در کارتخوان قرار بدهید، امکان دارد در هنگام نصب سیمکارت، دستگاه پوز شما دچار خرابی شود. نکته مهم دیگر این است که توجه داشته تا در هنگام نصب سیمکارت، پینهای اتصال سیمکارت دستگاه کارتخوان کج نشود.
-
تعمیر پرینتر دستگاه پوز
در مبحث تعمیر پوز یکی از عواملی که سبب بروز آسیب در دستگاه کارتخوان میشود، اختلال در چاپ رسید و خرابی پرینتر دستگاه پوز است. توجه داشته باشید که در بازار دو نوع رول کاغذی وجود دارد، رول پشت آبی و رول مشکی. عموماً کاربران کارتخوان اعتقاد دارند که به سبب پایینتر بودن کیفت رولهای پشت آبی، دستگاه رسیدها را به صورت کم رنگ چاپ میکنند. بنابراین توصیه میشود حدالامکان از رولهای پشت مشکی برای چاپ رسید استفاده کنید. یکی دیگر از مشکلاتی که برای پرینتر رخ میدهد، کند بودن پرینتر است. برای رفع این مشکل دو راهحل وجود دارد که میتوان انجام داد.
- باطری دستگاه را به صورت کامل شارژ کرده و در حالت شارژ کامل یک تست از پرینتر بگیرید. در برخی از موارد کند بودن پرینتر به دلیل شارژ پایین باطری دستگاه پوز است.
- از آنجایی که ورود گرد و غبار به دستگاه سبب کند شدن آن میشود در نتیجه اگر زمانی که باطری دستگاه پوز به طور کامل شارژ است، باز هم پرینتر کند عمل میکند، باید ناحیه پرینتر را در دستگاه کارتخوان گردگیری کنید.
بهترین زمان برای تعمیر دستگاه پوز
زمان نکته بسیار مهمی در مبحث تعمیرات کارتخوان است. در نتیجه در صورتی که احساس میکنید دستگاه کارتخوان شما دچار هر گونه مشکل و آسیب شده است، بهتر است در اولین فرصت به یک تعمیرکار حرفهای مراجعه کنید. بسیاری از متخصصان اعتقاد دارند که اگر تعمیر دستگاه پوز را به هر دلیلی به عقب بیندازید، مشکلات دستگاه افزایش یافته و جدیتر خواهد شد.
برای تعمیر پوز چه کاری انجام دهیم؟
در مبحث تعمیر پوز باید بدانید که با برخی از پیشگیریها میتوانید از خراب شدن کارتخوان جلوگیری کرده و سبب افزایش طول عمر دستگاه خود شوید. در صورتی که دستگاه پوز شما به هر دلیلی دچار یکی از مشکلات اشاره شده در زیر شده است، راه حلهای پیشنهاد شده را انجام دهید.
-
در صورتی که دستگاه کارتخوان روشن نمیشود
- در ابتدا دو شاخه کارتخوان را از پریز جدا کرده و مجدداً وصل کنید. دقت کنید که پریز برق نداشته باشد.
- بررسی کنید که دستگاه پوز دچار خرابی نشده باشد.
- اتصال درست دو شاخه به پریز را کنترل کنید.
- بررسی کنید تا کابل برق به درستی به آداپتور متصل باشد.
- توجه کنید که فیش آداپتور به دستگاه متصل باشد.
اگر با رعایت نکات اشاره شده در بالا باز هم کارتخوان شما روشن نشد، به احتمال بسیار زیاد مشکل از دستگاه کارتخوان یا آداپتور دستگاه است. در این شرایط باید به یک تعمیر کار حرفهای مراجعه کنید.
-
گیر کردن کاغذ در دستگاه کارتخوان
ممکن است برای شما پیش آمده باشد که پس از کشیدن کارت، صدای چاپگر شنیده میشود اما کاغذ بیرون نمیآید، در این حالت باید چک کنید که آیا رول کاغذ به درستی درون دستگاه قرار گرفته است و یا خیر؟
-
کارتخوان روشن میشود اما امکان تراکنش موفق وجود ندارد
اگر دستگاه پوز شما روشن میشود اما تراکنش موفق رخ نمیدهد، در ابتدا از وجود رول کاغذ در دستگاه مطمئن شوید. سپس در ساعتهای مختلف تست کنید و مجدداً دستگاه را چک کنید، زیرا ممکن است در هنگام تراکنش به صورت ناگهانی اینترنت قطع شده باشد و یا شبکه پرداخت به صورت موقت دچار اختلال شده باشد. در نهایت اگر همچنان دستگاه به درستی کار نمیکند به یک تعمیرکار حرفهای مراجعه کنید.
تخصصی ترین مرکز تعمیر کارتخوان در ایران
امروزه مراکز و شرکت های تعمیرات کارتخوان بسیاری وجود دارند که حتی کاربران می توانند با جستجو در فضای مجازی لیستی از آن ها را تهیه کنند. اما مورد بسیار مهم و قابل توجه در رابطه با این موضوع انتخاب تعمیرکار حرفه ای و کاربلدی می باشد.
تعمیر دستگاه های کارتخوان دارای فرایند اصولی و مهمی می باشد و صرفا افرادی که دوره های تخصصی انجام این کار را گذارنده باشند قادر به تعمیر دستگاه کارتخوان هستند. به همین خاطر هر کسی توانایی عیب یابی و تعمیر این دستگاه را ندارد.
متخصصان تعمیر دستگاه کارتخوان دستگاه را بطور اساسی عیب یابی می کنند و مشکل به وجود آمده را رفع می نمایند. چنانچه فرایند عیب یابی دستگاه بطور مناسبی انجام نشود دستگاه بعد از مدتی دوباره نیاز به تعمیر پیدا خواهد کرد و این شرایط علاوه بر صرف زمان، هزینه قابل توجهی در بر دارد.
افرادی که دستگاه کارتخوان آن ها دچار مشکل شده است، می توانند با مراجعه به تخصصی ترین مرکز تعمیرات کارتخوان در ایران ( آیریک سرویس) از خدمات این مجموعه حرفه ای در زمینه تعمیر انواع دستگاه کارتخوان بهره مند شوند.
آیریک سرویس با برخورداری از نیرو های مجرب و متخصص و همچنین بکارگیری تجهیزات پیشرفته در تعمیر کارتخوان ها شرایط بسیار مناسبی را برای مشتریان فراهم کرده است. جهت دریافت خدمات میتوانید با شماره ۰۳۱۳۵۱۳۶۱۱۱ تماس حاصل نمایید و یا مراجعه به وبسایت ayrikservice.com نسبت به درخواست تعمیر کارتخوان خود اقدام کنید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.