برای راهاندازی شبکه لازم است که انواع سرور HP را بشناسید. این برند سرورهای خودش را در سایزها و اندازههای متنوعی تولید و به بازار عرضه کرده است. با توجه به نیازمندیهایتان میتوانید یکی از این سرورها را انتخاب کرده و برای راهاندازی شبکههای کوچک یا متوسط و بزرگ خودتان تهیه کنید. خرید سرور اچ پی یک گزینه ایدهآل برای شرکتهای بزرگی است که به انعطافپذیری و عملکرد بالا نیاز دارند. سرورهای دست دوم اچ پی نیز برای مشاغل کوچک تا متوسط که محدودیت در بودجه دارند، ایدهآل است. در این مطلب به بررسی انواع سرور اچ پی میپردازیم.
سرور چیست و چطور کار میکند؟
سرور رایانه قدرتمندی است که در شبکه کامپیوتری برای ارائه به خدمات به سایر رایانهها یا کلاینتها در نظر گرفته میشود. سرورها با توجه به نوعی که دارند وظایف مختلفی برایشان در نظر گرفته شده است. سرورهای ذخیرهسازی برای ذخیرهسازی فایلها اسناد تصاویر و موسیقی و دسترسی کاربران در شبکه با آنها استفاده میشوند. سرورهایی که وظیفه اشتراکگذاری منابع را دارند، منابعی مانند چاپگر اسکنر و دستگاههای ذخیرهسازی را با کاربران شبکه به اشتراک میگذارند. برخی از سرورها مانند سرورهای ایمیل و پایگاه داده برای ارائه خدمات در نظر گرفته میشوند. سرورهای دیگری نیز وجود دارند که برای مدیریت شبکه و مواردی مانند کنترل دسترسی کاربران نظارت و عملکرد شبکه و غیره استفاده میشوند. به طور کلی، سرورها بخش مهمی از یک شبکه کامپیوتری هستند جهت ارتباط کاربران با هم و دسترسی آنها به منابع سختافزاری و نرمافزاری در نظر گرفته میشوند. این محصولات در گروهبندیهای مختلف مانند سرور سختافزاری، نرم افزاری، سرورهای وب، سرورهای ایمیل و… آماده استفاده هستند.
سرور فیزیکی چطور کار میکند؟
سرورهای فیزیکی کامپیوترهای قدرتمندی هستند که برای ارائه خدمات به سایر رایانهها و کاربران در شبکهها در نظر گرفته شده. وظیفه اصلی سرور فیزیکی این است که وقتی کاربر درخواستی را برای سرور ارسال میکند، آن درخواست را پردازش کرده و به آن پاسخ دهد.
اجزای اصلی که برای سرورهای فیزیکی در نظر گرفته میشوند شامل سختافزار، سیستمعامل و برنامههای کاربردی هستند. از جمله اجزای سختافزاری سرور میتوان به سی پی یو، رم، هارد دیسک و غیره اشاره کرد.
سرورهای فیزیکی دارای نمونههای مختلفی مانند سرورهای رکمونت، سرورهای ایستاده و سرورهای تیغهای هستند و در بین سرورهای مختلف فیزیکی موجود در بازار، سرورهای اچ پی طرفداران بیشتری دارند. در ادامه انواع سرور HP حرفهای را جهت شناخت بیشتر معرفی کردهایم.
انواع سرورهای اچ پی
از جمله سرورهای پرطرفدار برند اچ پی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سرور رکمونت اچ پی (Rackmount)
سرورهای رکمونت نسبت به سرورهای تاور و ایستاده کارایی بیشتری دارند و فشردهتر هستند. این سرورها امکان نصب چندین سرور را در یک فضای حدود ۱۹ اینچی فراهم میکنند و برای انواع کسب کارها گزینه مناسبی محسوب میشوند.
سرورهای رکمونت اچ پی قابلیت اجرای تمام عملیات کوچک و بزرگ را دارند و از عملیات حیاتی پشتیبانی میکنند. همچنین این نمونه از انواع سرور hp قابلیت ارتقا پذیری را دارد و با رشد کسب و کار میتوانید آن را گسترش داده و ارتقا دهید.
به طور معمول سرورهای رکمونت به دلیل دارا بودن تکنولوژی Expansion Slot، قابلیت اضافه کردن کارتهای شبکه NIC یا HBA فیبر نوری را دارند. همچنین، با توجه به فشرده بودن این سرورها به راحتی میتوانید کابل کشی و مدیریت مرکزی سرور را انجام دهید و از مزایای این محصولات مانند قابلیت اعتماد بالای سرور انعطافپذیری آن به انجام حجم کاری بالا با سرعت مناسب بهرهمند شوید.
این محصولات در سه گروه 100، 500، 300 توسط برند اچ پی تولید و به بازار عرضه شدهاند. سرورهای dl300 برای استفاده در دیتا سنترها و انجام پردازشهای سنگین مناسب هستند و سرورهای dl500 با دارا بودن چهار پردازنده امکان انجام پردازشهای سنگین را برای کاربران فراهم میکند.
سرور تاور یا ایستاده اچ پی (Tower)
در بین انواع سرور hp این محصولات نیز طرفداران زیادی دارند. سرورهای ایستاده سرورهایی هستند که برای قرارگیری روی زمین یا میز طراحی شدهاند. این سرورها برای مشاغل کوچک و متوسط و دفاتری که نیاز به مدیریت از راه دور دارند گزینه مناسبی محسوب میشوند.
سرورهای ایستاده برند hp به صورت مستقل نصب میشوند و با وجود نوآوریهای پیشرفته مانند ابزارهای مدیریتی، پیکربندی کاربردی، دسترسی از راه دور و…، این امکان را برای کاربران فراهم میکنند تا بتوانند یک سرور حرفهای جمع و جور برای استفاده تهیه کنند و بهرهوری انرژی را بهبود دهند.
در واقع، سرور تاور برای کاربرانی مناسب است که میخواهند با استفاده از فناوریهای پیشرفته و با حداکثر بهرهوری و درخواستهای کاربرانشان پاسخ دهند. سرور HPE ProLiant ML110 Gen10 و سرور HPE ProLiant DL380 Gen10 Plus از جمله سرورهای ایستاده برند اچ پی محسوب میشوند.
سرور تیغهای (Blade) اچ پی
سرورهای تیغهای اچ پی سرورهایی هستند که برای نصب در محفظههای تیغهای طراحی شدهاند. در این محفظهها میتوانید چندین سرور را قرار داده و از فضای ذخیرهسازی متراکم و کارآمدی که وجود دارد نهایت بهره لازم را ببرید.
این سرورها بر اساس فرم فاکتور در دو گروه سرورهای Half-height و سرورهای Full-height دستهبندی میشوند. سرورهای Half-height فضای کمتری اشغال میکنند و برای مشاغلی که به چگالی بالا نیاز دارند مناسب هستند؛ اما سرورهای Full-height آ فضای بیشتری را اشغال میکنند و به همان نسبت قابلیت ارتقای بیشتری دارند. به طور کلی، سرورهای تیغهای hp بسیار فشرده هستند و برای مشاغل بزرگ که نیازهای محاسباتی بالا دارند مناسب هستند.
سرورهای Blade اچ پی محصولاتی هستند که با استفاده از HPE BladeSystem و HPE OneView، یک زیرساخت و رابط یکپارچه برای مدیریت سیستمهای نرمافزاری در مراکز داده فراهم میکنند. از جمله ویژگیهای بارز این نسل از انواع سرور hp میتوان به سرعت بالای سرور، قابلیت اطمینان بالا و ارائه خدمات متنوع به مشتریان به بهترین نحو ممکن اشاره کرد. یک سری از این سرورها حالت تیغهای دارند و به صورت فشرده و ماژولار طراحی میشوند. قابلیت انعطافپذیری بالا و ساختار متفاوت این سرورها موجب کاهش هزینههای دیتاسنترها میشود؛ بنابراین شرکتهایی که نیاز به سرویسدهی به کاربران زیادی دارند معمولاً از این سرویسها استفاده میکنند.
سرور پرولیانت اچ پی
سرورهای HPE ProLiant جزء سرورهای x86 هستند و توسط شرکت مشهور و شناخته شده Hewlett Packard Enterprise (HPE) توسعه داده شدهاند. ProLiant ها در ابتدا سرورهای کامپکتی بودند که برند اچ پی آنها را تولید و به بازار عرضه میکرد؛ اما فروش بالای این سرورها و کیفیت ساخت بالای آنها، موجب شد که سرورهای پرولیانت اچ پی با استقبال خوبی از سمت مشاغل مختلف مواجه شوند. نسل امروزی این سرورها توانایی مدیریت و پردازش هر حجم کاری را دارند و برای ترکیب و همپوشانی محیطهای ابری و نرمافزار محور طراحی شدهاند.
از جمله ویژگیهای بارز این نسل از سرورهای اچ پی میتوان به تنوع آنها و تولید سرورهای پرولیانت در ابعاد و سایزهای مختلف اشاره کرد. برای کاهش هزینههایتان میتوانید یکی از سرورهای پرولیانت نسل ۹ و ۱۰ اچ پی را برای استفاده تهیه کنید. سرور G9 باتوجه به قیمت و امکانات متعددی که دارد؛ از محبوبیت بیشتری در بین کاربران برخوردار است. از دیگر نمونههای این سرورها میتوان به HPE ProLiant Easy Connect، HPE ProLiant MicroServer، HPE ProLiant ML، HPE ProLiant DL، HPE ProLiant BL، HPE ProLiant SL/Apollo و HPE Moonshot System اشاره کرد.
کاربردها و مزایای سرور hp
برای خرید این محصولات باید با مزایا و کاربردهایی که سرورهای اچ پی دارند نیز آشنا شوید. از جمله مزیتها و قابلیتهای انواع سرور hp میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- نمایش ویدیوها در عرض ۳ ثانیه بعد از روشن کردن سرور
- تأمین هر آنچه برای راهاندازی و استقرار سیستم نیاز است قبل از راه اندازی سرور
- اجرای تمام عملکردهای سرور مانند مدیریت اجزای سیستم داخلی از جمله نظارت بر سلامت سرور و هشدار نفوذ بدون نصب هیچگونه درایور
- بهروزرسانی هوشمند سرورهای اچ پی
- استفاده از تکنولوژی ذخیرهسازی هوشمند
- امکان مشاهده و کنترل کارایی و انرژی سرور و دیتاسنتر
- امکان شخصیسازی سرور
- عملکرد ساده و بهینه شده