یکی از اولین قدمهای موفقیت وبسایت یا کسبوکار آنلاین، انتخاب سرور یا هاست مناسب است. یک سرور مناسب میتواند بستری پرسرعت، امن و با عملکرد بالا را در اختیار شما قرار دهد. برای همین در ادامه اول شما را با نکات خرید هاست آشنا میکنیم و سپس به سراغ معرفی انواع هاست مخصوص کسبوکارهای کوچک و متوسط میرویم. پس اگر به دنبال راهنمای کامل انتخاب و خرید سرور برای این نوع از کسبوکارها هستید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
مهمترین نکات انتخاب سرور؛ در خرید میزبانی وبسایت به چه عواملی توجه کنیم؟
سرورها بر اساس میزان منابعی که در اختیار دارند و کنترلی که روی آنها دارید، به دستههای مختلفی مانند سرور اختصاصی ، مجازی، اشتراکی و غیره تقسیم میشوند. بالاترین میزان عملکرد، سرعت و امنیت را سرورهای اختصاصی دارند اما چون هزینهبر هستند، برای کسبوکارهای کوچک و متوسط پیشنهاد نمیشوند. در عوض، سرورهای دیگر مانند ابری یا مجازی میتوانند یک انتخاب ایدهآل باشند که در ادامه هر یک را بهصورت مفصل توضیح میدهیم. اما پیش از آن بیایید سری به نکات مهم خرید سرور بزنیم:
1- توجه به پهنای باند در انتخاب راهکار میزبانی
پهنای باند حداکثر میزان دادهای را نشان میدهد که بین سرور و بازدیدکنندگان شما منتقل میشود. در نتیجه هر چه ترافیک وبسایت شما بیشتر باشد، به پهنای باند بیشتری هم نیاز دارید. معمولاً کسبوکارهای کوچک، ترافیک کمی دارند و در بیشتر مواقع پهنای باند تعریفشده در هاست اشتراکی یا سرور مجازی میتواند پاسخگوی نیازهای آنها باشد.
2- حفظ امنیت وبسایت؛ حفظ دادهها و اعتماد مشتری
اغلب اوقات کسبوکارهای کوچک ترجیح میدهند میزبانی مدیریتشده یا هاستهای اشتراکی را انتخاب کنند. چون مدیریت و حفظ امنیت این هاستها بر عهده شرکت ارائهدهنده است اما شما هم میتوانید برخی تنظیمات را سفارشی را اعمال کنید. در حین خرید هاست توجه کنید که ارائهدهنده امکانات امنیتی مختلفی مانند فایروال، حفاظت در برابر حملات DDoS، گواهی SSL رایگان و ابزارهای شناسایی و حذف بدافزار را برای شما فراهم کند.
3- آپتایم؛ یکی از عوامل مهم در انتخاب سرور برای کسبوکارها
یکی دیگر از فاکتورهای مهم برای بررسی، میزان آپتایم سرورها است. آپتایم به میانگین زمانی گفته میشود که سرویس شما بدون اختلال و قطعی کار میکند. هر چه آپتایم پایینتر باشد، قطعی سرویس هم بیشتر میشود که این قطعی ممکن است ضررهای جبراننشدنی به همراه داشته باشد. این قضیه حتی روی سئوی سایت هم تأثیر مستقیمی دارد و آپتایم پایین میتواند به افت رتبههای شما در نتایج گوگل منجر شود. پس هنگام خرید سرور، سعی کنید اولویت را به شرکتهایی بدهید که آپتایم بالای 99 درصد را ارائه میدهند.
4- پشتیبانی مشتری؛ عامل مهم در انتخاب سرور برای کسبوکارهای کوچک و متوسط
یکی از دغدغههای کسبوکارهای نوپا، نداشتن دانش، تخصص و زمان کافی برای حل مشکلات فنی سرور است. برای همین مهم است شرکت هاستینگی را انتخاب کنید که پشتیبانی قوی و در دسترسی داشته باشد. اغلب شرکتهای هاستینگ پشتیبانی تلفنی یا تیکتی دارند؛ اما مهمترین چیز، سرعت پاسخگویی آنها و دانش و تخصص تیم پشتیبانی است. یک تیم متخصص باید بتواند در شرایط بحرانی، اختلالات را بهسرعت و به شکلی کارآمد رفع کند. با جستوجو در اینترنت و پرسیدن سؤال در گروههای تخصصی، میتوانید متوجه شوید که کدام شرکت از لحاظ پشتیبانی بهتر است.
5- اهمیت پشتیبانگیری برای خرید میزبانی متوسط
دنیای دیجیتال امروز پر از خطرات امنیتی و سایبری است و ممکن است بنا بر هر دلیلی، سایت شما هک شود یا سختافزار سرور به مشکل بخورد. پس مهم است که شرکت هاستینگ بهصورت مرتب از دادههای شما نسخه پشتیبان تهیه کند. بهاینترتیب هنگام بروز مشکل، شما میتوانید دادههای خود را سریعاً بازیابی و به فعالیت خود ادامه دهید. پس شرکت هاستینگی را انتخاب کنید که پشتیبانگیری روزانه یا هفتگی را برایتان انجام میدهد.
6- اهمیت سرعت در انتخاب سرور برای کسبوکارهای کوچک
حتی اگر کمی با سئو آشنا باشید، احتمالاً میدانید که گوگل همیشه اولویت را به صفحاتی میدهد که سریعتر بارگذاری میشوند و به دنبال ایجاد بهترین تجربه برای کاربران خود هستند. طبق آخرین آماری که توسط گوگل ارائه شده، 53 درصد از بازدیدکنندگان فقط 3 ثانیه صبر میکنند تا سایت یا سرویس شما لود شود و در غیر این صورت آن را ترک میکنند. پس فرقی نمیکند که کسبوکار شما چه اندازه است، درهرصورت باید مطمئن شوید که سرور شما سرعت بارگذاری خوبی دارد.
انتخاب و خرید سرور برای کسبوکارهای کوچک و متوسط؛ معرفی انواع هاست
اکنون که با مهمترین عوامل انتخاب و خرید سرور برای کسبوکارهای کوچک و متوسط آشنا شدید، بهتر است گزینههای موجود را هم بشناسید. در ادامه انواع هاستها را بر اساس میزان منابع و کاربردی که دارند، به شما معرفی میکنیم.
هاست اشتراکی؛ مناسبترین راهکار میزبانی برای کسبوکارهای کوچک
هاست یا میزبانی اشتراکی یک روش مقرونبهصرفه و کاربرپسند برای میزبانی وب یا سرویسهای نوپا است. در هاست اشتراکی، پیکربندی و مدیریت زیرساخت بر عهده ارائهدهنده است و گزینه مناسبی برای مبتدیان محسوب میشود. در این هاستها با محدودیتهایی در زمینه مالکیت سرور روبهرو هستید (شما در واقع بهصورت اشتراکی از سرور استفاده میکنید) اما همچنان میتواند نیازهای مختلف شما را در ابتدا رفع کند.
سرور مجازی؛ گزینهای مقرونبهصرفه با کنترل بیشتر
میزبانی سرور مجازی (VPS)، بخشی از منابع و فضای یک سرور فیزیکی را به شما اختصاص میدهد. یعنی در سرور مجازی، منابع و قدرت پردازشی را با افراد دیگر به اشتراک نمیگذارید و از طرفی دیگر انعطافپذیری و کنترل بیشتری روی سرور دارید. بهواسطه همین کنترلی که روی سرور دارید، میتوانید آن را بهدلخواه تنظیم کنید و برای موارد مختلفی از آن استفاده کنید.
سرور ابری؛ مقیاسپذیری و آپتایم بالا
میزبانی ابری ترکیبی از دو راهکار قبلی است: یعنی «راحتی استفاده، مانند هاستهای اشتراکی» و «امنیت و عملکرد بالا، مانند سرور مجازی». در کلود سرور، سرویس شما روی یک سرور فیزیکی محدود میزبانی نمیشود بلکه روی شبکهای از سرورهای مجازی قرار میگیرد که در سراسر دنیا پراکنده هستند. پس وقتی یک سرور از این شبکه دچار مشکل میشود، سرورهای دیگر همچنان در دسترس هستند و سرویس شما قطع نمیشود. این سرور بیشتر برای فروشگاههای آنلاین یا کسبوکارهایی که به آپتایم بالا نیاز دارند، مناسب است.
سایر راهکارهای میزبانی؛ انتخاب سرور بر اساس کاربرد
سرورهایی که تا اینجا معرفی کردیم، از جمله رایجترین راهکارهای میزبانی بودند. هر کدام از آن سرورها میتوانند برای کاربردهای خاصی بهینهسازی شوند که در زیر به آنها اشاره کردیم:
- هاست بر اساس سیستمعامل مثل هاست ویندوز یا لینوکس
- هاستهای مخصوص سیستمهای مدیریت محتوا مثل هاست وردپرس، جوملا، دروپال و غیره
- هاستهای مخصوص سیستمهای فروشگاهساز مثل هاست ووکامرس، پرستاشاپ، مجنتو و غیره
- انواع هاست بر اساس ویژگیهای خاص مثل هاست بکاپ، هاست دانلود، هاست ایمیل و غیره
- هاستهای مرتبط با زبانهای برنامهنویسی مثل هاست پایتون، پیاچپی، جاوا، روبی، نود جیاس و غیره
شما کدام هاست را برای کسبوکار خود ترجیح میدهید؟
تا اینجای مقاله خواندید که انتخاب سرور برای کسبوکارهای کوچک و متوسط به عوامل و فاکتورهای زیادی بستگی دارد. در انتخاب سرویس میزبانی باید علاوه بر اعتبار شرکت هاستینگ، ویژگیهای فنی و مشخصات هر پلن را هم در نظر بگیرید. همچنین گزینههای مختلفی برای انتخاب وجود دارد و میتوانید باتوجهبه نیاز خود، سرور مناسبی را انتخاب کنید. امیدواریم که این مقاله به شما در انتخاب هاست کمک کرده باشد. اگر همچنان سؤالی دراینرابطه دارید، میتوانید در بخش دیدگاهها از ما بپرسید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.