شما هم حتماً با برخی باورهای نادرست درباره عکاسی با گوشی هوشمند مواجه شدهاید. چه در جستجوی روشهای ایدهآل عکاسی باشید و چه در زندگی روزمره، این باورها توسط افراد مختلفی تکرار میشوند و ممکن است شما را به اشتباه بیندازند. در این مقاله از دیجی رو هفت افسانه را در این مورد با هم مرور خواهیم کرد که به هیچ وجه درست نیستند و نباید آنها را باور کنید. در واقع، نادیده گرفتن آنها به شما کمک میکند تا سریعتر پیشرفت کنید! پس در ادامه با ما همراه باشید.
1. برای گرفتن عکسهای خوب به جدیدترین گوشی هوشمند نیاز دارید
یکی از بزرگترین افسانهها در جامعه عکاسی این است که برای گرفتن بهترین عکسها به جدیدترین دوربین نیاز دارید. عکاسی با گوشی هوشمند نیز قربانی همین افسانه و باور نادرست شده است، اما این حقیقت ندارد. حرفهایترین عکاسها هم برخی از بهترین عکسهای خود را با دستگاههای قدیمیتر گرفتهاند و قدیمی بودن یک گوشی هوشمند به هیچ وجه دلیل قاطعی برای بد بودن نتیجه نیست.
از سوی دیگر، تجربه نشان داده که داشتن جدیدترین فناوریها در صورتی که ندانید چگونه باید از آن استفاده کنید، میتواند مضر هم باشد و نتیجه معکوس بدهد! فناوری تنها یک ابزار است، نه بیشتر و نه کمتر. البته، نمیتوان منکر این قضیه شد که برای گرفتن عکسهای بهتر به مرور باید تجهیزات خود را ارتقا دهید. به عنوان مثال، برای اینکه در عکاسی هر چه بیشتر به تکامل برسید، فراتر از گوشیهای هوشمند به دوربین DSLR هم نیاز خواهید داشت. اما اگر تازه شروع کردهاید، همان گوشی هوشمندی که در جیب شماست برای گرفتن عکسهای خوب کافی است.
2. نمیتوانید با گوشی هوشمند عکسهای حرفهای بگیرید
افسانه دیگر این است که نمیتوانید با گوشی هوشمند عکسهای حرفهای بگیرید. امروزه دوربینهای موبایل بسیار پیشرفتهتر از بهترین دوربینهای DSLR هستند. پس، واقعیت این است که اگر بدانید چگونه از دستگاه خود استفاده کنید و محدودیتهای آن را درک کنید، میتوانید عکسهای حرفهای بگیرید.
کارشناسان عکاسی حرفهای، خرید یک دوربین DSLR یا بدون آینه را در برخی مواقع توصیه میکنند. انجام این کار به شما انعطافپذیری بیشتری میدهد. اما در عین حال، میتوانید کارهایی مانند عکاسی از غذا را بدون دوربین حرفهای هم انجام دهید. مزیت دیگر استفاده از گوشی هوشمند این است که میتوانید ویدیوهای کوتاه نیز ضبط کرده و تنها به عکس محدود نباشید.
3. شمار مگاپیکسل بسیار مهم است
سالهاست که این باور غلط در بین کاربران گوشیهای هوشمند وجود دارد که معیار کیفیت دوربین گوشی، شمار مگاپیکسلهای آن است! این باور تا حدی در بین مردم رواج پیدا کرده که حتی در تبلیغات منتشر شده برای گوشیهای هوشمند جدید نیز تأکید بسیار زیادی بر روی مگاپیکسل دوربین آنها میشود.
درست است که مگاپیکسلها تا حدودی مهم هستند و در دهههای گذشته پایین بودن مگاپیکسلها امکان گرفتن عکسهای واضح و باجزئیات را از گوشیهای تلفن همراه سلب میکرد. اما از یک جایی به بعد (به نظر برخی کارشناسان، 12 مگاپیکسل روی گوشیهای هوشمند)، اگر هدف اصلی شما فقط گرفتن عکسهای خوب باشد، شمار مگاپیکسلها اهمیت چندانی ندارد.
باز هم بهترین رویکرد این است که اصول اولیه عکاسی را یاد بگیرید و تمرین کنید. اگر پایین بودن مگاپیکسل به حدی بود که در عکس ها جلب توجه میکرد، پس حتماً گوشی خود را ارتقا دهید. اما، در اغلب موارد رعایت اصول عکاسی (در کنار برخی مشخصات دیگر دوربین) است که میتواند باعث شود عکسها بسیار حرفهای و جذاب به نظر برسند و نه بالا بودن مگاپیکسل دوربین.
4. اگر عکسهای خود را ویرایش یا از فیلتر استفاده کنید، عکاس خوبی نیستید
بسیاری از افراد دید منفی نسبت به ویرایش کردن عکسها دارند و آن را نوعی تقلب میدانند، اما حقیقت این است که ویرایش در اکثر موارد ایده خوبی است. دوربین شما همیشه نتیجه دقیق مورد نظر شما را ثبت نمیکند و ویرایش همان کاری است که تصویر شما را زنده میکند. تنظیم روشنایی، رنگها و غیره چیزی است که بسیاری از عکاسان بزرگ عکسهای خود را به واسطه آنها منحصر به فرد میکنند و تقریباً هر عکس تبلیغاتی که میبینید تا حدی ویرایش شده است. گاهی اوقات حتی بهتر است به جای کامپیوتر، عملیات ویرایش عکس را روی گوشی خود انجام دهید.
5. عکاسی با گوشی هوشمند آسان است
اگر فکر میکردید عکاسی با گوشی هوشمند به همین سادگی است که گوشی را به سمت سوژه مورد نظر نشانه بگیرید و دکمه شاتر را فشار دهید، بهتر است در این طرز فکر خود تجدید نظر کنید. عکاسی با گوشی هوشمند مهارتی جدا از عکاسی با دوربین DSLR و بدون آینه است و شما باید جنبههای مختلف کار با این دستگاه را یاد بگیرید. این فقط در مورد مهارتهای واقعی عکاسی شما نیست؛ علاوه بر این مهارتها، شما باید بدانید که چگونه از فناوریای که در دست دارید به طور موثر استفاده کنید.
عکاسی با گوشی هوشمند همچنین نیازمند مهارت خوب در داستانگویی و دانستن نحوه قاببندی موثر سوژههای شما است. همانطور که برای حرفهای شدن در عکاسی با دوربینهای DSLR باید زمان قابل توجهی را صرف استفاده از دوربینهای DSLR و بدون آینه خود کنید، باید همین کار را در مورد عکاسی با گوشی هوشمند نیز انجام دهید.
6. همیشه باید در حالت اتوماتیک عکاسی کنید
از آنجایی که اکثر دوربینهای گوشیهای هوشمند سطح سفارشیسازیای که میتوانید در یک دوربین مناسب دریافت کنید را ندارند، به راحتی این افسانه در بین مردم رواج پیدا کرده که در گوشیهای هوشمند همیشه باید در حالت اتوماتیک عکاسی کرد. با این حال، چنین چیزی مطلقاً درست نیست. هنگام استفاده از گوشی هوشمند، کماکان میتوانید تنظیماتی را برای شبیهتر شدن عکسهای خود به آنچه در ذهن دارید، انجام دهید.
اول از همه، توصیه میکنیم سطح روشنایی را تغییر دهید و تنظیمات خود را برای تصویری که میخواهید بگیرید قفل کنید. و اگر دستگاه شما فیلترهای مختلفی دارد، پیشنهاد میکنیم آنها را هم تست کنید تا ظاهر نهایی عکس خود را به شکل موثرتری سفارشی کنید.
در برخی موارد، ممکن است بخواهید برای گرفتن عکسهای بهتر از برنامههای دوربین گوشی هوشمند شخص ثالث نیز استفاده کنید. به عنوان مثال، اغلب میتوانید سرعت شاتر و میزان گشودگی دیافراگم را به کمک چنین برنامههایی تنظیم کنید.
7. نمیتوانید در شب عکسهای خوبی بگیرید
گرفتن عکس با گوشی هوشمند در تاریکی میتواند سخت و چالش برانگیز باشد، اما قطعاً غیرممکن نیست. حتی بسیاری از افراد ترجیح میدهند از گوشی خود برای عکاسی شبانه در برخی شرایط استفاده کنند و دوربینهای جدیدتر به خصوص برای این کار بسیار خوب هستند.
گوشیهای هوشمند امروزی تثبیت کننده تصویر بسیار بهتری نسبت به گذشته دارند و گرفتن عکسهای کم نور مورد نظر شما را آسانتر میکنند. علاوه بر این، شما با دانه دانه شدن عکس که در گذشته تجربه میکردید، مواجه نخواهید شد.
اگر میخواهید شبها با گوشی هوشمند عکس بگیرید، توصیه میکنیم منابع نور مناسب را برای این کار پیدا کرده و در صورت امکان از آنها استفاده کنید. علاوه بر این، میتوانید از سه پایه استفاده کنید و البته، برخی کارهای دیگری نیز برای گرفتن عکس با گوشی هوشمند در شرایط کم نور انجام دهید که در اینجا قصد نداریم به طور مفصل به آنها بپردازیم.
نتیجه اینکه نباید به هر حرفی که در مورد عکاسی با گوشی هوشمند میشنوید اعتماد کنید. بسیاری از این موارد صرفاً پیشبینیهای افراد دیگر هستند و نباید به واسطه آنها، مانع پیشرفت خود شوید. از همه مهمتر، باید به یاد داشته باشید که هیچ بهانهای برای تلاش نکردن برای ثبت بهترین عکسها، قابل قبول نیست و از همین امروز باید تمرین کنید تا با دستگاه فعلی خود بهترین عکسهای ممکن را بگیرید. فقط خودتان میدانید که چه زمانی باید ارتقا دهید، پس زیاد به حرف دیگران اهمیت ندهید.