پس از یک خبر بسیار نگران کننده از خاموشی همیشگی تلسکوپ کپلر در ماه آوریل، این تلسکوپ فضایی صحیح و سالم بار دیگر به ادامهی مأموریت خود در ارتباط با شناسایی ستارههای اطراف کره زمین، ستارههای اطراف سیارات دیگر و همچنین پیدا کردن مکانهایی حاوی حیات ادامه میدهد.
این تلسکوپ فضایی چهار سیاره فراخورشیدی را در اطراف یک سیاره شناسایی کرده است که در این بین احتمال میرود 2 ستاره به صورت بالقوه حاوی ارگانیسمهای زنده و حیات باشند. هر چهار سیاره شناسایی شده چیزی حدود 20 الی 50 درصد بزرگتر از کره زمین هستند که دارای سطحی از جنس سنگ بوده و در مدار «ستاره کوتوله قرمز» با نام K2-72 در فاصله 181 سال نوری از کره زمین در صورت فلکی دیده میشوند. بنابراین میتوان گفت که این دو سیاره تمامی شرایط را تا بدین جا برای جایگزینی کره زمین مهیا کردهاند.
به گفته دانشمندان دو سیاره K2-72e و K272c دو آلترناتیو جدی کره زمین خواهند بود که در واقع منطقه قابل سکونتی به نظر میرسند و با چرخش مناسب به دور کره زمین احتمال وجود آب مایع در آنها بسیار زیاد است. این یافتهها در میان گزارش 104 سیاره امیدوار کننده قرار دارد که برای نخستین بار ماه ژانویه سال 2016 میلادی معرفی شد اما درواقع به تازگی به صورت آنلاین افشا شده است.
در حالی که تلسکوپ کپلر هنوز هم از طریق یک نور سنج نسبتاً نوپا نقاط سیارات فراخورشیدی را رسد میکند، این تلسکوپ فضایی در قالب مأموریت تاریخی K۲ خدمات زیادی به توسعه علم اخترشناسی کرده و تا به اینجای کار ستارههای زیادی را نظیر کوتوله قرمز کشف کرده است.
ایان کراسفیلد سرگروه تحقیقاتی K2 در وبلاگ ناسا اینگونه گفته است:
یک مقایسه میتواند بگوید که کپلر یک مطالعه جمعیتی را بررسی کرده است و این در حالی است که مأموریت K2 تمرکز اصلی خود را بر روی ستارههای روشن و ستارههای نزدیک همراه انواع مختلف سیارات نهاده است. مأموریت K2 اجازه میدهد که ما با کشفیاتی همچون ستاره کوتوله قرمز، به رشد علم نجوم کمک کرده و سیستمهای بیشتری را برای مطالعات بیشتر ارائه دهیم.