شرکت اسپیس ایکس، متعلق به ایلان ماسک، توافق کرده است مجوز استفاده از بخشی از امواج رادیویی را بخرد. این مجوز به سرویس ماهواره‌ای استارلینک موبایل اجازه می‌دهد خدمات تلفن همراه را در داخل ساختمان‌ها نیز ارائه کند. این شرکت می‌گوید با این کار می‌تواند به یکی از اپراتورهای بزرگ تلفن همراه در آمریکا تبدیل شود.

ایلان ماسک روز پنجشنبه در شبکه‌های اجتماعی نوشت:

این آخرین بخش مهم از طیف فرکانسی است که اسپیس ایکس برای فراهم کردن پوشش کامل تلفن همراه در سراسر آمریکا به آن نیاز داشت.

اسپیس ایکس که در زمینه ساخت موشک و اکتشافات فضایی فعالیت می‌کند، قصد دارد این امواج رادیویی را از شرکت سرمایه‌گذاری «گرین منیجمنت» (Grain Management) خریداری کند. این موضوع در اسنادی که به کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا ارائه شده، آمده است.

امواج رادیویی با فرکانس پایین می‌توانند از دیوارها عبور کنند. این ویژگی یکی از مشکلات استارلینک را برطرف می‌کند؛ زیرا دیوارها، سقف‌ها و دیگر موانع می‌توانند قدرت سیگنال تلفن همراه را کاهش دهند.

این توافق خرید فرکانس‌ها هنوز به تأیید کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا نیاز دارد. در صورت تأیید، استارلینک می‌تواند ارتباط ماهواره‌ای مستقیم با تلفن‌های همراه را با یک شبکه پیشرفته زمینی ترکیب کند. به گفته این شرکت، این ترکیب امکان اتصال یکپارچه دستگاه‌ها را در هر مکانی فراهم می‌کند.

استارلینک

اسپیس ایکس همچنین اعلام کرده است که کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا با درخواست استارلینک موبایل برای پرتاب 15 هزار ماهواره موافقت کرده است. این ماهواره‌ها امواج رادیویی را در باند فرکانسی 2 گیگاهرتز ارسال می‌کنند و می‌توانند مستقیماً به تلفن‌های همراه متصل شوند.

جان هودولیک (John Hodulik)، تحلیلگر شرکت خدمات مالی UBS، در یادداشتی برای سرمایه‌گذاران گفت:

این فرکانس‌ها با تلفن‌های همراه موجود سازگار هستند و انتظار نداریم برای دریافت تأییدیه‌های قانونی با مانع خاصی روبه‌رو شویم.

او در ادامه افزود:

با این حال، همچنان معتقدیم که گسترش فعالیت‌های اسپیس ایکس در بازار ارتباطات بی‌سیم زمان‌بر خواهد بود و تأثیر آن بر وضعیت این صنعت در کوتاه‌مدت گسترده نخواهد بود.

اعلام این خبر از سوی اسپیس ایکس باعث افت سهام شرکت‌های مخابراتی شد؛ زیرا سرمایه‌گذاران در حال بررسی تأثیر ورود یک رقیب بزرگ و جدید به این بازار هستند.

در معاملات صبح روز جمعه، سهام شرکت T-Mobile با افت 18.58 دلاری، معادل 11 درصد، به 152.72 دلار رسید. سهام شرکت AT&T نیز 1.83 دلار، معادل 7.4 درصد، کاهش یافت و به 22.76 دلار رسید. در مقابل، سهام اسپیس ایکس 2.61 دلار، معادل 1.6 درصد، افزایش یافت و به 163.18 دلار رسید.