مایکروسافت به سختی در تلاش است شرایطی فراهم کند تا تمام دستگاههای ممکن به ویندوز 10 مجهز شوند تا جاییکه برخی این تلاش مایکروسافت را سخت گیرانه میدانند و حتی عدهای از مردم برای ابراز نارضایتی خود از فشار مایکروسافت در جهت بهروز رسانی به ویندوز 10، علیه این کمپانی شکایت کردهاند.
با این وجود اما پس از گذشت یکسال از عرضه این نسخه از سیستم عامل ویندوز میتوان پیشرفت آن را مثبت ارزیابی کرد و طبق آخرین آمار از Net Applications میزان سهم ویندوز 10 در بازار تا ماه جولای امسال به 21 درصد رسیده است. به این ترتیب مایکروسافت پس از پیشرفت در طی 2 ماه گذشته و افزایش سهام بازار ویندوز 10 از 18.43 درصد در ماه می به 19.14 درصد در ماه ژوئن یک بار دیگر این ماه نیز با رشد کاربر رو به رو بوده است.
با وجود عملکرد موفقیت آمیز در نخستین سال عرضه، ویندوز 10 به مراتب عملکرد ضعیفتری نسبت به ویندوز 7 دارد، چراکه این نسخه از ویندوز همچنان با 47.01 درصد بیشترین سهم را در بازار کامپیوترهای شخصی و لپتاپ به خود اختصاص داده است.
ویندوز 10 در حالی پس از ویندوز 7 در جایگاه دوم قرار دارد که نسخه قدیمی ویندوز XP که پشتیبانی از آن نیز متوقف شده است پس از گذشت 15 سال از انتشارش همچنان با در اختیار داشتن 10.34 درصد از بازار در رده سوم قرار دارد. ویندوز 8.1 نیز با نصب بر روی 7.80 درصد از PC های موجود در بازار رده چهارم را به خود اختصاص داده است.
ممکن است پس از قطع امکان بهروز رسانی رایگان به ویندوز 10، مایکروسافت شاهد کاهش میزان استفاده از ویندوز 10 باشد. با این حال این کمپانی قطعاً از سیاست سخت گیرانه خود مبنی بر تشویق کاربران به سمت بهروزرسانی به نسخه ویندوز 10 دست نخواهد کشید اما این بار کاربران برای به روز رسانی سیستم عامل خود باید مبلغ 120 دلار پرداخت کنند. البته جالب است بدانید مایکروسافت همچنان برای کاربران خود یک راه گریز برای دریافت بهروز رسانی رایگان ویندوز 10 باقی گذاشته است.