در حالی که مسئولان اپراتور تالیا خبر از اضافه شدن سیم کارتهای این شرکت به طرح ترابردپذیری شماره موبایل در آیندهای نزدیک داده بودند، اما عملاً وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از اتصال مصرف کنندگان تالیا به MNP جلوگیری کرد!
پیش از آن که طرح ترابردپذیری شماره موبایل آغاز شود، نخستین اپراتور اعتباری ایران شرکت «تالیا» از طریق رومینگ به اپراتور همراه اول متصل شد تا کاربران آن همانند سایر کاربران دیگر از رومینگ استفاده کنند. در ابتدا رومینگ رایتل تنها در دو استان تهران و کرج یافت میشد اما حالا دیگر مصرف کنندگان رایتل هر جایی از خاک ایران که باشند به لطف جستجوی دستی شبکه ارتباطی گوشی خود میتوانند از رومینگ مربوطه استفاده کنند. دقیقاً همان زمان احتمال پیوستن تالیا به طرح ترابردپذیری شمارههای موبایل داده شد و حتی محمد کریم ناصر صراف -مدیر عامل این اپراتور- هم در پاسخ به این سؤال آیا مشترکان تالیا قادر به اجرای ترابرد شماره خود هستند یا خیر، گفت که این شرکت در حال کار بر روی این قضیه است. ناصر صراف گفت:
از آن جهت که شبکه همراه اول و تالیا در حال یکی شدن است بنابراین امکان ترابردپذیری برای مشترکان ما نیز وجود دارد و سرشمارههای 0932 نیز میتوانند ترابرد شوند. با در نظر گرفتن اینکه در آینده بهترین سرویسها را ارائه خواهیم کرد، قادر به جلب نظر مشترکان موبایل خواهیم بود.
در حالی که مشترکان هرچند کم این اپراتور چشم انتظار اجرای ترابردپذیری برای تحقق این وعده بودند اما با گذشت نزدیک به یک ماه از اجرای پایلوت این طرح که به طور ساده امکان مهاجرت از یک اپراتور به اپراتور دیگر با حفظ شماره را میدهد، هنوز هم کاربران رایتل موفق به استفاده از امکانات این طرح نشدهاند.
در سمتی دیگر «سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی» به عنوان متولی اجرای MNP در ارتباط با آن که آیا مشترکین سیمکارت تالیا قادر به استفاده از سرویس ترابرد شماره هستند یا خیر؟ گفته است که در حال حاضر چنین امکانی برای اینگونه مشترکان وجود ندارد ولی ممکن است این امکان در آینده برای این دسته از مشترکان تلفن همراه نیز فراهم شود. اجرای ترابردپذیری شماره موبایل دارای قدمتی 20 ساله در دنیا است و اکنون در 70 کشور دنیا با هدف ایجاد رقابت بین اپراتورها و در نهایت خدمترسانی بهتر به مشترکان پیادهسازی شده است.