بیست و دو سال از آغاز عرضه سیم کارت تلفن همراه در ایران میگذرد. سیم کارتهایی که در ابتدا با میزبانی همراه اول به عنوان نخستین اپراتور موبایلی کشور وارد ایران شد و به گفتهی وحید صدوقی – مدیر عامل اپراتور اول ارتباطی کشور – این اپراتور طی 18 سال ابتدایی راه اندازی 34 عنوان و طی 4 سال اخیر نیز 95 عنوان محصول و خدمات دیگر را نیز ارائه کرده است. به گفتهی صدوقی این موضوع نشان دهنده آن است که اپراتور همراه اول طی برنامه پنج ساله راهبردی خود، محصولاتی متناسب با نیاز مشترکان خود را ارائه میدهد.
وی با اشاره به استقبال خوب از سیم کارتهای دائمی این شرکت همراه با طرح فروش اقساطی و به صورت باندل میگوید:
سیمکارتهای واگذار شده همراه اول در خرداد ماه امسال از مرز 80 میلیون گذشت و در سه ماهه اول سال، 2.5 میلیون مشترک جدید جذب کرد که از این رقم 187 هزار سیمکارت دائمی و 2 میلیون و254 هزار سیمکارت اعتباری است.
در حال حاضر روزانه 289 هزار مشترک ایرانسل و 669 هزار مشترک رایتل از شبکه همراه اول استفاده میکنند که در مجموع این رقم به بیش از 900 هزار مورد رسیده و در روزهای تعطیل از مرز یک میلیون هم میگذرد و این موضوع نشاندهنده پوشش گسترده شبکه این اپراتور است.
صدوقی همچنین با اشاره به واگذاری 300 هزار سیم کارت دانش آموزشی در سطح کشور از تلاش نخستین اپراتور کشور در جهت کمک به والدین یاد کرد. وی با بیان آن که همراه اول 59 درصد سهم بازار را در اختیار داشته و حجم سنگینی از برنامه توسعه را در یک سال آینده خواهد داشت، درباره آخرین وضعیت پوشش این اپراتور عنوان کرد که هماکنون 1242 شهر و 61722 روستا و بیش از 70 هزار کیلومتر از جادههای کشور و در مجموع 96.5 درصد پوشش جمعیتی کشور تحت پوشش شبکه همراه اول است. ضریب نفوذ اپراتور اول 78.5 درصد و ارتباط رومینگ بینالملل آن با 270 اپراتور در 112 کشور جهان برقرار است.
مدیرعامل همراه اول با اشاره به توسعه شبکه باند پهن نسل سوم و چهارم گفت:
با توجه به اینکه تلفن همراه بیش از 90 درصد مشترکان نسل سه را پشتیبانی میکند، اولویت همراه اول توسعه نسل سه بوده و تاکنون 7500 سایت نسل سه راهاندازی شده که بزرگترین شبکه نسل سه در کشور است. هم اکنون شبکه نسل سه و چهار در 1056 شهر و دهستان کشور توسعه پیدا کرده است.
318 سایت نسل 4 راهاندازی شده که در سال جاری برنامه سنگینی برای توسعه شبکه این نسل نیز داریم. در فروردین 92، ترافیک دیتا 87 ترابایت بوده که در تیر ماه امسال به 18341 ترابایت رسیده است که رشد 211 برابری را در طی سه سال شاهد بودیم.
از فروردین امسال تا تیرماه نیز ترافیک 1.5 برابر شده و تقاضای سنگینی از سوی مشترکان وجود دارد. با توجه به روند رشد مصرف دیتا پیشبینی میشود در سال جاری، درآمد این بخش به بیش از 20 درصد از کل درآمد عملیاتی افزایش یابد. تا پایان فاز هفت، 31 هزار سایت راهاندازی میشود که شامل 10 هزار سایت نسل سه و 10 هزار سایت نسل چهار است و تمامی 11 هزار سایت نسل دو همراه اول نوسازی کامل میشود لذا به روزترین و جوان ترین تجهیزات شبکه تلفن همراه کشور را نیز خواهیم داشت.
صدوقی با بیان آن که سه ماهه نخست سال 1395 درآمد این شرکت 2663 میلیارد تومان، سود خالص 746 میلیارد تومان و همچنین این شرکت در بورس نیز بهترین عملکرد را از خود به نمایش گذاشته است عنوان کرد که ارزش هر سهم همراه اول طی سه ماه گذشته با رشدی 20 درصدی رشد کرده است.