اپل یکی از مشخصههای همیشگی گوشیهای خود را در آیفون 7 و 7 پلاس حذف کرده است. اشتباه نکنید، در مورد جک 3.5 میلی متری هدفون صحبت نمیکنیم، منظورمان کلید فیزیکی هوم است. یکی از عناصری که آیفونها را با آن میشناختیم، حالا دیگر خبری از آن نیست؛ یا حداقل سر و شکل قبل را ندارد.
اپل در آیفون 7 و 7 پلاس از یک کلید خازنی استفاده کرده است که دیگر فیزیکی نیست و با فشار دادن به داخل فرو نمیرود. به جای کلید فیزیکی هوم، اپل از یک موتور جدید لرزشی به نام «موتور تپتیک» استفاده کرده است. کاربر هنگامی که این کلید خازنی جدید را لمس میکند، حسی مانند کلیک کردن به وی دست میدهد. حالا دیگر به جای صرف جابجایی کلید هوم فیزیکی، سیستم بازخورد جدید این احساس را به کاربر منتقل میکند که گویی با فشردن کلید هوم جدید، کل دستگاه تحت تأثیر قرار میگیرد و به لرزش در میآید. کاربران زیادی از این موضوع ناراضی هستند و اعلام کردهاند که بازخورد لرزشی جدید به مانند قبل حس خوبی را منتقل نمیکند. اپل به شما اجازه داده که قدرت بازخورد جدید را از یک تا سه تنظیم کنید، اما هیچ کدام از این تنظیمات نمیتواند دقیقاً حس فشار دادن کلید فیزیکی را ارائه دهد.
پس چرا اپل این کار را انجام داده است؟
اینطور که به نظر میرسد، تعداد زیادی از کاربران دوست دارند که کمتر از کلید فیزیکی استفاده کنند؛ آن هم به خاطر یک دلیل خنده آور که میگوید استفادهی زیادی از کلید فیزیکی هوم باعث خراب شدن آن میشود. در حقیقت بسیاری از دارندگان آیفونها در کشورهای آسیایی و برخی دیگر کشورها از جمله برزیل، استفادهی از کلید شناوری به نام “AssistiveTouch” را که در اعماق تنظیمات مخفی شده را به فشردن کلید هوم فیزیکی ترجیح میدهند. در حالی که این کلید شناور برای کسانی طراحی شده که از وضعیت جسمی ضعیفی برخوردارند و توانایی استفاده از کلید اصلی هوم را ندارند. برخلاف علت اصلی طراحی این گزینه، بسیاری از کاربران آن را به خاطر مسئلهی دیگری استفاده میکنند: خراب نشدن کلید هوم فیزیکی. همچنین با این کار اگر کسی قصد فروش آیفون کار کردهی خود را داشته باشد، میتواند آن را با قیمت بالاتری بفروشد.
باید گفت که هیچ تفکر دیگری مانند این که استفادهی از کلید فیزیکی هوم آیفونها باعث خراب شدن آنها میشود، از حقیقت به دور نخواهد بود. در واقع آیفونهای بسیاری را از نسلهای قدیمیتر دیدهایم که سالهاست بدون هیچ مشکلی در این قسمت کار میکنند و هرگز خراب نشدهاند. خب حالا این تفکر از کجا میآید؟ باید گفت که ریشهی این ذهنیت به زمانی باز میگردد که خبری از فناوری تاچ آی دی نبوده است و کلید فیزیکی هوم در برخی آیفونهای قدیمی با خرابی مواجه شده بود. مشکل آیفونها در آن زمان توسط اپل رفع شد، اما این ذهنیت همچنان پس از سالها باقی مانده است. حتی پس از معرفی تاچ آی دیهای مدرن اپل هم داستان خراب شدن کلید فیزیکی هوم در نتیجهی استفادهی زیاد از آن، از میان نرفته است و آنقدر تکرار شده است که برای بسیاری از کاربران باور نکردن آن سخت میباشد. کاربرانی که سعی میکنند تا جای ممکن از کلید فیزیکی روی آیفون خود استفاده نکنند.
در پایان به نظر میرسد که یک باور غلط ساده که باعث شده بود میلیونها کاربر نحوهی استفاده از آیفون خود را تغییر دهند، دلیل روی آوردن اپل به کلیدهای جدید خازنی و خداحافظی با کلیدهای هوم فیزیکی باشد. برای کسانی که به حس کلیک کلید فیزیکی عادت کرده بودند، این تغییر یک عقب گرد به حساب میآید تا به روز رسانی؛ اما قطعاً اپل با این حرکت توانسته باعث شود تا میلیونها کاربر بالاخره بتوانند حس واقعی کار کردن با یک آیفون را لذت بخشتر تجربه کنند.