از اواخر سال پیش صدور بیست و چهار موافقت اصولی جهت دریافت پروانه اپراتور مجازی موبایل یا همان MVNO آغاز شد و اینک درست در نیمه سال 1395 سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نخستین پروانه رسمی یک اپراتور مجازی موبایل در ایران را به نام «کیش سل فارس» صادر کرد. این شرکت پس از کسب پروانه رسمی به دنبال آن است تا سرویسهای پایه و ارزش افزودهای را در حوزه فناوری اطلاعات ارائه کند.
بنابر مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات شرکتهای دارندهی این موافق اصولی به جهت کسب پروانه تجاری خود میبایست با یک اپراتور موبایل قرار دادی را منعقد کرده و فعالیتهایی را نیز در کنار آن انجام دهد. به نظر میرسد که شرکت کیش سل پارس یک گام فراتر از سایر رقبا برداشته و به لطف انعقاد قراردادی دو طرفه با رایتل نخستین شرکت دریافت کننده مجوز تجاری این حوزه لقب گرفته است.
اپراتور مجازی موبایل یا به اختصار انگلیسی MVNO، یک نوع از اپراتورهای تلفنی بوده که به خودی خود امکانات سخت افزاری جهت ارسال و دریافت دادهها و مکالمات را نخواهد داشت. به همین جهت یک اپراتور مجازی موبایل مستلزم آن است که با یک اپراتور دارنده سخت افزار قرار داد بسته و خدمات ارائه دهنده آن را به صورت عمده خریداری کند. بدین ترتیب اپراتور مجازی موبایل قادر است سیم کارتهایی با برند مورد نظر خود به فروش رسانده و از خدمات میزبان خود به کاربرانش ارائه دهد.
اپراتور مجازی موبایل برای نخستین بار توسط یک اپراتور دانمارکی احداث شد و پس از آن قاره سبز سراسر مملو از اپراتورهای مجازی موبایل شد، در حال حاضر حق امتیاز پایه یک اپراتور مجازی MVONO در ایران 5 میلیارد تومان و حق امتیاز نوع دوم آن نیز چیزی بالغ بر 2 میلیارد تومان است. بر اساس پیش بینیهای هیئت دولت اگر درآمد سرمایه گذاران در طرح تجاری بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال باشد، به ازای هر ۵۰ میلیارد ریال ۱۰ درصد به حق امتیاز اضافه خواهد شد. همچنین حق امتیاز پروانه ارائه خدمات ارتباطی (Servco) رقم ۲۰ میلیارد ریال تعیین گردید.