بدون شک طی دهههای گذشته دستاوردهای جدید علوم هوافضا به عنوان یکی از جدیترین بخشهای دنیای فناوری در راهبرد های سراسر جهان تبدیل شده است. ایران نیز از این قاعده مستثنا نبوده و همواره با برنامه ریزی هدفمند سعی بر آن داشته تا بهترین نتیجه حاصل شده و سالانه شاهد رشد روز افزون این صنعت در سطح کشور باشیم. در همین راستا قرار است شانزدهمین کنفرانس بین المللی انجمن هوافضای ایران از تاریخ سوم الی پنجم اسفند ماه سال 1395 برگزار شود.
سمت و سوی اصلی کنفرانس انجمن هوافضای امسال ایران را میتوان «آیرودینامیک» دانست. در این دسته ما شاهد موضوعاتی نظیر مدیریت صنایع هوافضا، آیرودینامیک تحلیلی، آیرودینامیک عددی، آیرودینامیک تجربی، دینامیک پرواز و کنترل، آیرو دینامیک ریز پرندهها و آیروآگوستیک خواهیم بود.
در سمتی دیگر ما شاهد بحث در خصوص «پیش رانش» خواهیم بود که این بخش نیز از موضوعات مختلفی نظیر دینامیک گاز، توربو ماشین، سوخت و سیستمهای پیش رانش استفاده خواهد شد.
سومین محور این کنفرانس بین المللی مربوط به «سازهی فضایی» میشود. سازههای فضایی یکی دیگر از عوامل مهم و تاثیرگذار در این انجمن است که شامل موضوعاتی همچون مکانیک مواد، خزش، دینامیک سازه و ارتعاشات، شکست و خستگی، آزمایش مخرب و غیر مخرت،طراحی و بهینه سازی سازه ها و همچنین انواع روش های ساخت و مهندسی مواد فضایی میشود.
چهارمین محور مربوط به «دینامیک پرواز و کنترل محور» خواهد بود که شامل موضوعاتی دینامیک، هدایت و نویگیتینگ، سیمیلاتور پرواز، آزمایشهای پرواز، طراحی وسایل پرنده و کنترل و پایداری خواهد بود. در راستای این محور، محور دیگری تحت عنوان «علوم و فناوری فضایی» وجود دارد که از بخشهای طراحی سیستمهای فضایی، فناوریهای نوین فضایی، ماژولها و قطعات مختلف فضایی، دینامیک و کنترل در فضاپیما، ایستگاهها و تجهیزات زمینی تشکیل میشود.
در انتها باید به محور «مدیریت صنایع هوافضایی» به عنوان آخرین محور شانزدهمین کنفرانس بین المللی انجمن هوافضای ایران اشاره کرد که از بخشهای مهمی همچون مدیریت پروژههای هوافضا، خدمات مختلف فرودگاهی، مراقبت از پرواز، حقوق و قوانین هوایی و فضایی، خصوصی سازی و اقتصاد حمل و نقل هوایی، ایمن سازی پرواز و آینده نگاری در هوافضا تشکیل خواهد شد.