امروز قصد داریم تا 6 مورد از تأثیر گذارترین بازیهای موبایل را خدمت شما معرفی کنیم که در ترسیم آینده بازیهای این پلتفرم نقش بسیار پر رنگی داشتهاند.
قبل از اینکه به معرفی بازیها بپردازیم خاطر نشان میکنیم که در مطلب امروز اصلاً قصد مقایسه بازیها و یا رتبهبندی آنها را نداریم. بنابراین مقاله پیش رو در مورد بهترین بازیهای موبایل و یا محبوبترین آنها نیست، بلکه صرفاً تلاش خواهیم کرد تا بازیهای صاحب سبک در این پلتفرم را که با نوآوری خود تحولی را در بازیهای موبایلی بوجود آوردند، معرفی نماییم.
بازی مار (Snake)
امکان ندارد لیستی از بازیهای تأثیر گذار گوشیهای موبایل تهیه کنیم و در آن نامی از بازی محبوب مار نبریم. به جرأت میتوان گفت این بازی، اولین بازی محبوب در تاریخ گوشیهای موبایل میباشد. بازی مار برای اولین بار در سال 1997 بر روی گوشی نوکیا 6610 ارائه شد و در واقع این بازی نسخهای از بازی Blockade بود که برای اجرا در گوشیهای موبایل بهینه شده بود. بازی Blockade در سال 1976 توسط Gremlin برای کنسول آتاری عرضه شده بود.
بازی مار تمام ویژگیهای یک بازی موبایلی خوب را دارا بود. رابط کاربری بازی بسیار ساده بوده و به خوبی در صفحه نمایش تک رنگ گوشیهای موبایل اجرا میشد. کد نویسی آن نیز بسیار کم بوده و بدین ترتیب امکان اجرای آن بر روی گوشیهای موبایل ضعیف قدیمی مهیا شده بود. و در نهایت اینکه کنترلهای ساده بازی به خوبی در گوشیهای موبایل قابل استفاده بود و کاربر در انجام بازی کمترین دردسر را داشت.
این بازی با وجود سادگی بسیار زیاد خود به سرعت در نزد کاربران گوشیهای نوکیا محبوب شد و تقریباً همه دارندگان این گوشیها به انجام دادن بازی مار عادت کرده بودند. ثبت رکورد در این بازی و به رخ کشیدن مهارت خود به دوستان، یکی از خاطرات مشترک تمامی دارندگان گوشیهای قدیمی نوکیا محسوب میشود.
پرندگان خشمگین (Angry Birds)
بازی پرندگان خشمگین را میتوان به چشم یک پدیده نگاه کرد تا یک بازی موبایلی ساده. در وصف محبوبیت بالای این بازی همین بس که بدانید، پرندگان خشمگین تنها بازی موبایلی است که با اقتباس از آن، فیلم سینمایی هم ساخته شده است. در واقع رویو با ساخت این بازی، پرندگان خشمگین را به یک برند تجاری تبدیل کرد و تا به امروز نیز محصولات بسیار متنوعی تحت این برند راهی بازار شده است.
اولین نسخه پرندگان خشمگین در سال 2009 برای پلتفرم آی او اس اپل عرضه شد و محبوبیت بالای آن باعث شد تا به سرعت به سایر پلتفرمها، حتی رایانههای شخصی نیز راه یابد.
با وجود اینکه ایده این بازی تازه نبود و پیش از آن توسط بازی Crush the Castle نیز استفاده شده بود، اما سازندگان پرندگان خشمگین با بهبود دادن روند گیم پلی و اضافه کردن المانهای کمیک به آن توانستند در جلب توجه مخاطبان موفق عمل کنند، به طوری که امروزه بیشتر کاربران شاید روند بازی Crush the Castle را تقلیدی از پرندگان خشمگین بدانند! تا سال 2014 میلادی، نسخههای مختلف پرندگان خشمگین میلیاردها بار در پلتفرمهای مختلف دانلود شده بود و بدین ترتیب این بازی بیشترین میزان دانلود در میان بازیهای رایگان با پرداخت درون برنامهای یا به اصطلاح فریمیوم (freemium) را به نام خود ثبت کرد.
فروت نینجا (Fruit Ninja)
بازی فروت نینجا در زمان اوج محبوبیت بازیهای موبایلی در سال 2010 تولید شد و به سرعت توانست راه خود را به گوشیهای کاربران باز کند. مدت کمی پس از عرضه این بازی تقریباً مفهوم بازی موبایلی با انجام فروت نینجا گره خورده بود و بر روی همه گوشیها میشد نسخهای از آن را پیدا کرد.
فروت نینجا از جمله عناوینی است که به شدت بر کنترل لمسی گوشیهای هوشمند متکی است و تجربه آن با سایر روشهای کنترلی و بر روی پلتفرمهایی غیر از موبایل، هیچ لذت خاصی ندارد. تبدیل شدن انگشت کاربر به یک شمشیر تیز و تکه تکه کردن میوههای مختلف، تجربهای است که مطمئناً به این زودیها از ذهن دارندگان گوشیهای هوشمند پاک نخواهد شد.
فرار از معبد (Temple Run)
اگر چه بازی فرار از معبد اولین بازی سبک دونده بینهایت نبود، اما این بازی به محبوب شدن این سبک از بازیها کمک شایانی کرد و میتوان گفت بیشتر کاربران گوشیهای هوشمند سبک دونده را با بازی فرار از معبد میشناسند. نسخه اولیه بازی در سال 2011 برای آی او اس عرضه شد و بعدها نسخهای از آن برای اندروید و ویندوزفون 8 نیز پورت شد.
مکانیزم بازی برای اجرا بر روی گوشیهای هوشمند بسیار بهینه شده و کاراکتر بازی با آغاز بازی بدون اینکه کاربر مجبور به فشردن و یا لمس کلیدی باشد، شروع به دویدن در یک مسیر بیانتها میکند (همان طور که از نام سبک دونده بینهایت نیز پیداست). تنها کاری که بازیکن باید انجام دهد این است که با رسیدن به موانع بازی و یا پیچها، انگشت خود را بر روی صفحه به سمت چپ و راست یا بالا و پایین کشیده و کاراکتر بازی را از خطرات نجات دهند.
کلش آو کلنز (Clash of Clans)
اگر نگاهی به بازیهای مدرنتر موبایلی بندازیم با عناوینی پرفروش مواجه خواهیم بود که کلنز آو کنلز یکی از بهترین آنها است. کلش آو کلز موفقیت بسیار خوبی را تجربه کرده، به طوری که در جدول پرفروشترین بازیهای اپ استور رکورد بیشترین صدرنشینی متوالی را به نام خود ثبت کرده است. این بازی نشان داد که بازیهای موبایلی نیز میتوانند سودآوری بسیار خوبی داشته باشند.
با اینکه کلش آو کلنز اولین بازی در سبک خود به شمار نمیرود، اما امروزه بسیاری از کاربران این بازی را به عنوان اولین بازی استراتژی چند نفره آنلاین کلان، میشناسند.
پرنده شل و ول و صد البته اعصاب خوردکن! (Flappy Bird)
در انتهای لیست امروزمان به معرفی یک بازی تأثیرگذار و صاحب سبک ویژه میپردازیم. ویژه از این جهت که این بازی محبوبیت خود را بیشتر به خاطر ویژگیهای نه چندان مثبت خود به دست آورده است. در یک جمله میتوان گفت این بازی اعصاب خوردکنترین بازی موبایلی عرضه شده تا به امروز است!
این بازی روندی تکراری داشته و در آن از آیتمها و قابلیتهای متنوع خبری نیست. تنها کاری که باید بکنید این است که با ضربه زدن به صفحه نمایش گوشی، پرنده تنبل بازی را مجبور به بال زدن کنید و آن را به سلامت از بین لولهها عبور دهید. همین روند ساده به شکل اعجاب آوری اعتیاد آور بوده و کاربران را ساعتها به خود مشغول میکند تا بتوانند روکورد خود را ارتقاء دهند. ایده این بازی تاکنون در بازیهای زیادی استفاده شده و حتی گوگل نیز یک بازی در این سبک را داخل سیستم عامل اندروید 5 آبنبات چوبی مخفی کرده بود.
درود بر شما
مطالبتون به روز و عالی. هستش موفق باشید