سرفیس استودیو مایکوسافت با ترکیبی از طراحی زیبا، یک صفحه نمایش عظیم و دوست داشتنی و البته قیمت بالا، به شدت قلمرو اپل را در حوزه کامپیوترهای all-in-on تهدید میکند. ما شانس آن را داشتیم تا برای دقایقی با نخستین کامپیوتر دسکتاپی شرکت مایکروسافت کار کنیم و چیزی که اینجا میخوانید حاصل از همین خواهد بود.
اگر چه مشخصات سخت افزاری در ایده آل ترین حالت ممکن خود نیست، اما همه چیز خوب، سریع و پاسخگو است تا شما از تجربه کار با این کامپیوترها لذت ببرید. نسخه پایه این کامپیوتر با قیمت 2999 دلار به فروش میرسد که متشکر از یک پردازنده اسکای لیک Core i5، یک کارت گرافیک Nvidia GeForce GTX 965M 2GB، یک هارت 1 ترابایتی هیبریدی و همچنین 8 گیگابایت ظرفیت رم است. بالاترین رده این کامپیوتر نیز با قیمت 4199 دلار به فروش میرسد و متشکل از پردازنده نسل ششمی Core i7، رم 32 گیگابایتی، یک کارت گرافیک GTX980M همراه با حافظه داخلی 2 ترابایتی است.
چیزی که من بیشتر علاقهمند هستم در خصوص سرفیس استودیو بگویم محوری بودن آن است. در واقع سرفیس استودیو همانند اسمش یک استودیو قدرتمند بر روی یک سه پایه زیبا است که شما را به سمت خلق هنر و اشتراک گذاری آن هل میدهد. یک جفت لولای بسیار نرم در زیر صفحه نمایش 28 اینچی 4500×3000 پیکسلی PixelSSense این کامپیوتر قرار دارد که به کاربر امکان تغییر موقعیت عمودی صفحه نا 20 درجه را میدهد.
این صفحه نمایش همچنین به خودیه خود تنظیمات رنگ Adobe sRGB و DCI-P3 را با قابلیت کالیبره رنگ جداگانه ارائه میکند. این بدان معناست که اگر هر مشکلی با این مانیتور داشته باشید، قابل تنظیم بوده تا بتواند رضایتمندی شما را حاصل کند. جالب اینجاست که شما میتوانید از سه پایه آن به عنوان یک نگهدارنده افقی نیز استفاده کرده و از این کامپیوتر همه کاره همانند یک تبلت بسیار بزرگ استفاده کنید.
هرچند که این کامپیوتر برای خلاقیت طراحی شده، من دلایل دیگری را نیز برای بهره وری و لذت بردن از استفاده آن پیدا کردم. وقتی در حالت مانیتوری (عمودی) از آن استفاده میکنید، صفحه نمایش به اندازه کافی بزرگ است تا دست شما برای استفاده از چندین ابزار همزمان باز باشد. این درست است که شما میتوانید با دیگر صفحات نمایش نیز چنین چیزی را به دست آورید اما سرفیس استودیو با قدرت بسیار بیشتری نسبت به دیگر صفحات نمایش میتواند این تجربه را در اختیار شما قرار دهد.
یکی از نقاط قوت مایکروسافت، ارائه زنجیرهای از ابزار مربوط به محصولاتش است که علاوه بر زیبایی، ترکیبی مناسبی را در کنار یکدیگر به وجود میآورد. کامپیوتر Surface Studio مایکروسافت همراه با یک قلم استاندارد، یک موس به نام Surface Mouse و دو کیبورد استاندارد و ارگونومیک به فروش میرسد که همگی از رنگ فیلی یکسانی با خود این کامپیوتر برخوردارند. از آنجایی که من یک طرفدار پر و پا قرص لوازم جانبی هستم، دیدن چنین نظم و همسانی در عرضه لوازم جانبی برای من بسیار خوش آیند است تا سرفیس استودیو را به هر محصول مشابه دیگری ترجیح بدهم.
علاوه بر اینها یک گجت جانبی دیگر نیز به نام سرفیس Dial دیده میشود. دایال یک محصول 99 دلاری است که در واقع با قرار گرفتن بر روی صفحه نمایش کامپیوتر سرفیس شما، امکانات بیشتری را در سطح نرم افزارهای مختلف و البته خود محیط ویندوز در اختیار شما قرار خواهد داد. به عنوان مثال زمانی که شما در نرم افزار آفیس در حال کار هستید و یا در حالی کشیدن یک اثر هنری هستید، با قرار دادن سرفیس دایال بر روی صفحه نمایش یک منو دایرهای به دور آن ایجاد شده که امکاناتی از قبیل تغییر ضخامت و رنگ قلم و ویژگیهایی از این دست را در اختیار شما قرار خواهد داد.
یک دوربین 5 مگاپیکسلی در قسمت جلویی قرار دارد که با دو میکروفون همراه شده است. با استفاده از این میکروفون میتوانید با کورتانا ارتباط برقرار کنید و از دوربین آن نیز علاوه بر گفتگوی تصویری، با استفاده از قابلیت چهره یاب Windows Hello امنیت کامپیوتر خود را بالا ببرید. البته متاسفانه مان این دوربین را تست نکردم اما میکروفون حتی با توجه به شلوغی سالن معرفی، عملکرد خوبی را ارائه داد.
به طور کلی سرفیس استودیو مایکروسافت کامپیوتری عالی از هر نظر است که میتواند شما را عاشق خود کند، اما با توجه به قیمت بالایی که دارد خریدن آن چندان هم برای من نمیتواند واجب باشد! واضح است که مایکروسافت قصد دارد طرفداران مکینتاش را نیز به سمت خود بکشاند. من علاقهمندم ببینم که آیا واقعاً سرفیس استودیو میتواند این کاربران را مجاب به خرید این محصول کند یا خیر!