آیفون 7 پلاس و گوگل پیکسل ایکس ال هر دو از دوربین 12 مگاپیکسلی بهره میبرند بنابراین احتمالاً باید عملکرد هر دو مشابه همدیگر باشد، اما در در واقع اینطور نیست و بین دوربین دو گوشی تفاوتهای محسوسی وجود دارد.
در ابتدا باید گفت، آیفون 7 پلاس از دو دوربین برخوردار است، یک جفت سنسور دوربین 12 مگاپیکسلی که در پشت بدنه جای گرفتهاند. دوربین اولیه از لنز 28 میلی متر با گشودگی دیافراگم 1.8 به همراه OIS برخوردار است و دوربین دوم دارای لنز 56 میلی متری با گشودگی دیافراگم 2.8 است و بر خلاف دوربین اول از OIS بهره نمیبرد.
به این ترتیب گاهی اوقات زوم دو برابر در دسترس شما خواهد بود، میگوییم گاهی اوقات چراکه شما میتوانید از شات های عریض 28 میلی متری یا شات های معمولی 56 میلی متری استفاده کنید و هر انتخابی در این بین جزوی از زوم دیجیتال و دوربین زاویه عریض است.
همچنان یکی دیگر از دلایلی که گاهی اوقات میتوانید از این ویژگی استفاده کنید این است که اگر نور کافی وجود نداشته باشد و شما بخواهید از زوم 2x استفاده کنید، آنگاه دیوایس از دوربین زاویه عریض استفاده خواهد کرد و به صورت دیجیتالی در زاویه نمایش 56 میلی متری زوم میکند و ظاهراً کمپانی کوپرتینویی به ترکیب سنسور کوچکتر با با سنسور بدون OIS اعتماد ندارد.
علاوه بر این استفاده از دوربین دوگانه اپل را قادر میسازد حالت پرتره را در دوربین محصول خود پیاده سازی کند که بر روی پس زمینه اثر میگذارد و تمرکز را بر روی موضوع اصلی نگه میدارد.
با این حال گوگل پیکسل ویژگیهای دیگری دارد، این گوشی دارای یک سنسور بزرگ 1/2.3 اینچی با 1.55 میکرون پیکسل است و لنز آن 26 میلی متری با گشودگی دیافراگم 2.0 میباشد بنابراین عرض لنز این دوربین از عرض دوربین آیفون 7 پلاس بیشتر است.
اما سحر و جادوی گوگل در بخش قابلیت HDR+ گوگل پیکسل است. در حالیکه شیوههای معمولی HDR زمانیکه دکمه شاتر را فشار دهید آغاز به کار میکنند اما در گوگل پیکسل شرایط متفاوت است و درست در زمانیکه اپلیکیشن دوربین را باز کنید، دوربین شروع به گرفتن عکس میکند. در این رابطه در زمانیکه دکمه شاتر را فشار میدهید، 9 تصویر گرفته میشود که برای کاهش نویز در بخشی باقی میماند و دیوایس به طور چشمگیری نویز این تصاویر را کاهش میدهد. ممکن است احساس کنید سایه تصاویر کم است اما آنها دارای رنگهای طبیعی هستند، علاوه بر این عکس برداری در این دیوایس فوری است و زمانیکه شاتر را فشار میدهید هیچ تاخیری برای گرفتن عکس وجود ندارد و هر 9 عکس بدون تاخیر برداشته میشوند.
گوگل میگوید این اتفاق در زیر بدنه گوشی رخ میدهد و نتیجه این جادو به معنای واقعی عالی و فوق العاده است. تصاویری واضح که جزییات زیادی دارند و از کنتراست و محدوده دینامیکی مناسبی برخوردارند. به طور کلی محصول نهایی چشمگیر و قابل توجه است و رنگها بسیار چشم نواز اند، با این حال نمیتوان منکر شد که در واقعیت صحنهها به این اندازه واضح و روشن نیستند و همچنین قابل ذکر است که پیش از این اشباع رنگ بیشتری در برخی دوربینهای گوشیهای ال جی مشاهده کرده بودیم.
در طرف دیگر، آیفون رنگهای محیط را بیشتر محفوظ نگه میدارد و تصویری با رنگهای واقعیتر ثبت میکند، اما جزییات به ازای هر پیکسل مانند پیکسل ایکس ال زیاد نیست، این تفاوت جزییات با فرکانس بالا مانند شاخ و برگ درختان قابل مشاهده است.
گوگل پیکسل رابطه پیچیدهای با رنگها دارد، حالت خودکار HDR+ تنها نوردهی تصویر را تغییر نمیدهد، بلکه اشباع نور را نیز کمی با تغییر مواجه میکند و فضای عکس را گرمتر میکند، به طوریکه به نظر میرسد محصول نهایی همان چیزی است که کاربر انتظار دارد.
پرتره در آیفون 7 پلاس
در طرف دیگر آیفون 7 پلاس از یک ویژگی کلیدی دیگر بهره میبرد که باید به آن نیز اشاره کرد و آن حالت پرتره است. در این حالت، دیوایس دادهها را از هر دو دوربین عریض و تله جمع آوری میکند و برای تشخیص سوژه آنها را مورد بررسی قرار میدهد. وقتی که کار دوربین در این بخش تمام شد، تمرکز بر روی سوژه باقی میماند اما در همان زمان محو کردن پس زمینه آغاز میشود تا محصول نهایی یک پرتره واضح و مشخص باشد.
اگر در این حالت دوربین را رو به روی خود قرار دهید نسبت به عکس گرفتن از کنار، شانس موفقیت در تصویر نهایی برای شما افزایش میابد. در این رابطه، همانطور که در تصویری که پس زمینه آن درخت و طبیعت است مشاهده میکنید، ریش و موهای فرد کمی محو شده و محو شدن پس زمینه بر روی جزییات سوژه اثر گذاشته است.
علاوه بر این یکی دیگر از ویژگیهای مثبت در این حالت این است که آیفون 7 تصویر اصلی گرفته شده به وسیله دوربین را نیز همراه با تصویر ویرایش شده در حالت پرتره نگه میدارد تا اگر احساس کردید تصویر اصلی بهتر است از آن استفاده کنید.
در نور کم
قابلیت انباشت تصاویر در گوگل پیکسل باعث برتری عکس برداری این گوشی در نور کم نسبت به آیفون 7 پلاس میشود و جزییات و بافتهای دقیقتری به نمایش میگذارد و حتی در حالتی که از HDR+ صرف نظر شده باز هم تصاویر گوگل پیکسل در نور کم شفافتر از تصاویر گرفته شده توسط آیفون 7 پلاس است. از طرف دیگر اصرار آیفون بر روی تصویر برداری در ISO100 و سرعت شاتر کم، در این حالت هیچ برتری به آیفون نمیدهد و حتی منجر به بروز لرزش و تاری نیز خواهد شد.
به طور کلی برنده این مقایسه گوگل پیکسل ایکس ال است که تصاویری با جزییات بیشتر، نویز کمتر و با رنگهای جذاب برای روز و شب به نمایش میگذارد. نظر شما چیست؟