تکنولوژی واقعیت مجازی در چند ماه گذشته بسیار مورد توجه تولید کنندگان و کاربران بوده است، اما با وجود تحقیق و توسعه چند سالهای که بر روی این فناوری انجام شده، هنوز راه زیادی در پیش دارد. توسعه دهندگان بازی نیز سخت در تلاشند تا از این تکنولوژی بهترین استفاده را در جهت خلق یک سرگرمی جذاب، داشته باشند. البته آنان در کنار ایده پردازی و تولید بازیهای اختصاصی برای هدستهای واقعیت مجازی، سعی میکنند تا اصول اولیه بازیها را که پیش از این امتحان خود را به خوبی پس دادهاند وارد این دنیای جدید نمایند.
معمولاً بازیهایی که از اصول اولیه و موفق بازی سازی تبعیت میکنند، با بازخورد خوبی از طرف کاربران مواجه میشوند و علت این مسئله هم تمرکز سازندگان بر روی خلق بهترین تجریه به جای پرداختن به نوآوری و یا به اصطلاح اختراع دوباره چرخ، بوده است. بازی «مشت فیزیک» (Fist of Physics) یکی از این نوع بازیها است که نسخه اولیه یا Early Access آن در شبکه استیم قرار داده شده و بازیکنان را به جنگ با رباتهای غول پیکر، البته این بار در دنیای واقعیت مجازی، دعوت میکند.
اگر از طرفداران واقعیت مجازی هستید، بهترین عنوانی که میتوانید «مشت فیزیک» را با آن مقایسه کنید، بازی Gorn میباشد که یک عنوان دانلودی رایگان بوده و در آن باید به مبارزه با گلادیاتورها بروید. در «مشت فیزیک» بازیکنان در قالب یک غول مکانیکی وارد فضای شهری کوچک بازی میشوند و باید با ربات دیگری که در آنجا وجود دارد به مبارزه بپردازند. البته برای پرهیز از یکنواخت شدن بازی رباتها در چندین مدل مختلف طراحی شدهاند.
بازیکنان باید با مشت و لگد و با استفاده از اشیائی که در محیط بازی پراکنده شده اند، ربات دیگر را از پای درآورند، البته در این بین باید کاملاً هوشیار بوده و از ضربات سهمگین غول مقابل خود نیز به موقع جاخالی داده و آنها را دفع کنند. بازی هنوز در مراحل اولیه توسعه قرار دارد و مکانیکهای آن هنوز جای کار زیادی دارند، بنابراین نباید توقع محتواهای زیادی داشته باشید. در ابتدای بازی تنها میتوانید از مشتهای خود استفاده کنید اما با پیشروی در مراحل آن، برخی اسلحهها نیز در دسترس شما قرار خواهند گرفت که میتوانید برای مبارزه با دشمنان از آنها نیز استفاده کنید.
در بازی «مشت فیزیک» احساس یک مبارزه واقعی به خوبی به کاربر منتقل میشود و دشمنان نیز در مقابل ضرباتی که به قسمتهای مختلف بدنشان وارد میشود، واکنشهای بسیار خوب و قابل باوری دارند. البته مشتهای بازی کمی کندتر از حرکات واقعی کاربر میباشد که با توجه به ربات بودن کاراکترهای بازی، چندان هم غیر واقعی به نظر نمیرسد. با این حال همین اختلاف سرعت و نحوه انجام حرکات تاحدودی نیز باعث سردرگمی بازیکن میشود و باید دید در نسخه نهایی بازی این مشکل به چه شکل برطرف خواهد شد.
«مشت فیزیک» برخی حرکات و مکانیکهای جالب را نیز مورد آزمایش قرار داده و برای این منظور از سیستم تله پورت معمول و همچنین سیستم جدید حرکت بازوها، بهره گرفته است. در سیستم جدید حرکت بازوها باید با نگه داشتن دکمهها، بازوهای خود را مانند حالت پیاده روی حرکت دهید. در کل باید گفت این بازی یک عنوان سرگرم کننده واقعیت مجازی است که مطمئناً جای زیادی برای پیشرفت دارد. این پیشرفت هم در میزان محتواهای بازی و هم در طراحی کلی آن میتواند روی دهد. به عنوان مثال از آنجا که بازیکن در قالب یک غول مکانیکی وارد بازی میشود، وجود اشیای قابل تعامل بیشتر در محیط بازی میتواند بسیار هیجان انگیز باشد. برداشتن و پرت کردن وسایلی از قبیل خودروها از جمله کارهایی است که حس واقعی ربات بودن را منتقل خواهد کرد، اما متأسفانه در نسخه کنونی چنین لحظاتی به ندرت پیش میآید.
«مشت فیزیک» از جمله بازیهای واقعیت مجازی است که با صرف وقت و هزینه مناسب میتواند به یکی از بهترین عناوین تولید شده برای این تکنولوژی جدید باشد. حال باید منتظر ماند و دید سازندگان بازی چگونه میتوانند از پتانسیل بالای آن استفاده کرده و تجربهای لذت بخش را برای کاربران به ارمغان بیاورند.