سیاره مشتری که ژوپیتر یا هرمز نیز نامیده می شود پنجمین و بزرگترین سیاره در منظومهی شمسی است. جرم مشتری 318 برابر و قطر آن 11 برابر قطر زمین است، میانگین دوری آن از خورشید تقریباً پنج برابر فاصلهی زمین تا خورشید و برابر با 778.5 میلیون کیلومتر است. تاکنون چندین فضاپیمای بدون سرنشین از طرف ناسا به مریخ پرتاب شده است، آخرینِ این فضانوردها Juno بود که در 4 جولای 2016 در مدار مشتری قرار گرفت و انتظار میرود به زودی تصاویر و اطلاعات زیادی از این فضاپیما به دست ناسا برسد. در ادامه 10 حقیقت جالب در مورد سیاره مشتری را برای شما گردآوری کردهایم. با دیجی رو همراه باشید.
جرم مشتری 2.5 برابرِ مجموع جرم سایر سیاره های منظومه شمسی است.
جاذبهی مشتری به قدری زیاد است که یک موشک برای خارج شدن از جو این سیاره به سرعتی معادل 217 هزار کیلومتر در ساعت نیاز دارد.
مَگنِتوسفِر (یا مغناطیسسپهر، منطقه مغناطیسی پیرامون یک جرم فضایی است) سیاره مشتری بزرگترین پدیده در منظومه ی شمسی است. میدان مغناطیسی این سیاره 20 برابر از زمین قوی تر است.
در قسمتی از مشتری که به لکه بزرگ قرمز شهرت دارد، طوفانی با دو برابر عرض زمین وجود دارد. این طوفان از حداقل 150 سال پیش آغاز شده و کماکان به فعالیت خود ادامه می دهد.
سرعت چرخش مشتری به دور خود از سایر سیارات بیشتر است به همین دلیل هر روز در این سیاره فقط 10 ساعتِ زمینی زمان می برد.
دمای مناطق نزدیک به هسته این سیاره حدود 24 هزار درجه سانتیگراد است که از دمای سطح خورشید نیز بیشتر است.
در صورتی که مشتری 80 برابر از اندازه ی فعلی خود بزرگتر بود، در دسته ستاره ها قرار می گرفت.
تعداد قمر های مشتری از هر سیاره ی دیگری در منظومه ی شمسی بیشتر است. تا بحال چرخیدن 67 قمر به دور این سیاره تایید شده است. چهار قمرِ اولِ مشتری توسط گالیله و در سال 1610 کشف شدند.
این سیاره بیشتر از گازهای هیدروژن و هلیوم ساخته شده و به غول گازی شهرت دارد. سطح مشتری جامد نیست.
سرعت و جاذبه مشتری به قدری زیاد است که هر جرم فضایی که نزدیک آن شود نابود می شود. فضاپیمای Juno که چند ماه پیش به مشتری فرستاده شده قرار است از هر فضاپیمای دیگری به این سیاره نزدیکتر شود.
دیجی فکت روزهای فرد راس ساعت 21:30 منتشر می شود
نظرات خود در مورد دیجی فکت را با ما در میان بگذارید.
عالی نکات بسیار مفید?