شاید رویای خیلی از افراد زندگی کردن در جهانی باشد که همه کشورها در آن از انرژی های تجدید پذیر استفاده می کنند. رسیدن به این هدف شاید برای کشورهای بزرگ و صنعتی مثل چین یا آمریکا حداقل در آیندهای نزدیک غیرممکن باشد، اما کشورهای کوچکتر معمولا می توانند تمام نیازهای خود به انرژی را از منابع تجدیدپذیر و پاک به دست آورند. برای مثال کشور کاستاریکا که پنج میلیون جمعیت دارد در سال 2016 به اندازه 250 روز تمام انرژی مورد نیاز خود را از طریق منابع تجدیدپذیر به دست آورد.
این کشور برای 250 روز از سال برق مورد نیاز خود را از انرژی های تجدید پذیر تولید کرد و نیازی به نیروگاه های فسیلی نداشت. در مجموع 98.2% از تمام برقی که در سال 2016 در کاستاریکا تولید شده از طریق منابع تجدیدپذیر بوده است.
انستیتو الکتریسیته کاستاریکا که متعلق به دولت این کشور است، گزارش داد که برای 250 روز از سال این کشور تمام انرژی مورد نیاز خود را از نیروی باد، صفحات خورشیدی، نیروی آب، انرژی زمین گرمایی و بیومَس (زیست توده) تامین کرده است. به طور دقیق 74.35 درصد کل انرژی تولید شده در این کشور از طریق منابع انرژی های آبی مثل نیروگاه های سدها بوده است.
انرژی زمین گرمایی دومین منبع مهم انرژی تجدیدپذیر در کاستاریکا بوده است و 12.74 درصد از کل الکتریسیته تولید شده در این کشور از این طریق به دست آمده است. انرژی های باد، زیست توده و پنل های خورشیدی به ترتیب 10.3 درصد، 0.74 درصد و 0.01 درصد از انرژی این کشور را در سال 2016 تامین کرده اند.
تنها در اوایل سال 2016 بود که به دلیل کاهش باران در این کشور، کاستاریکا مجبور شد تا 1.88 درصد از انرژی مورد نیاز خود را از طریق سوخت های فسیلی تامین کند. در ماه سپتامبر 2016 دولت کاستاریکا گزارش داد که این کشور برای 113 روز پیاپی تنها از انرژی های تجدیدپذیر استفاده کرده است.