وقتی صحبت از برنامههای گالری در اندروید و یا آیفون به میان میآید، حتماً شما هم با ما موافقید که اپلیکیشن Google Photos در این زمینه بهترین است. این برنامه از ویژگیهای جالبی مانند تهیه نسخه پشتیبان از عکسها به صورت نامحدود و رایگان در فضای ابری Google Drive (البته با رزولوشن محدود)، قابلیت جستجوی بسیار کارآمد، توانایی ایجاد فیلم و کلاژ، یک پوشه زبالهدان و غیره، برخوردار است.
در حالی که هیچ شکی در مورد بهترین بودن Google Photos وجود ندارد اما مانند تمام نرمافزارهای دیگر، این اپلیکیشن هم معایب خاص خود را دارد. به عنوان مثال، کاربران گزارشهایی مبنی بر تأخیر در تهیه نسخه پشتیبان و همچنین وجود مشکل در دانلود برخی عکسها، ارائه نمودهاند. بنابراین، اگر شما هم جزو کاربرانی هستید که به دنبال یک برنامه گالری سادهتر میگردند، در ادامه مطلب حتماً با ما همراه باشید زیرا قصد داریم پنج جایگزین مناسب Google Photos را معرفی نماییم تا از آنها بر روی دستگاه اندرویدی و یا آی او اس خود استفاده نمایید.
1- Prime Photos from Amazon
برنامه Prime Photos آمازون را میتوان بهترین جایگرین برای Google Photos به شمار آورد که بسیاری از ویژگیهای مفید اپلیکیشن گوگل را در خود جای داده است. اگر عضو Amazon Prime باشید، برنامه به شما امکان ذخیره نامحدود عکسها را میدهد و حتی میتوانید فضای ذخیرهسازی عکسهای خود را با حداکثر 5 نفر دیگر نیز به اشتراک بگذارید. درست مثل Google Photos، اپلیکیشن Prime Photos نیز هیچ نیازی به برچسب زدن عکسها ندارد و برای پیدا کردن عکس مورد نظر خود تنها کافیست تا نام شخص، محل و یا حتی اشیاء موجود در عکس را جستجو نمایید. این برنامه حتی امکان آپلود عکسها از هر منبعی را برایتان مهیا میکند. یکی دیگر از ویژگیهای شبیه به Google Photos، دستهبندی عکسها از طریق تشخیص چهره است.
در مجموع، Prime Photos بسیار شبیه به Google Photos بوده و حتی رابط کاربری این دو نیز کاملاً مشابه یکدیگر هستند. اگر کاربر سرویس Amazon Prime نیستید، این برنامه یک اکانت 3 ماهه رایگان را جهت ذخیرهسازی نامحدود عکسها در اختیارتان میگذارد که البته پس از پایان این دوره باید سالانه 59.99 دلار حق اشتراک پرداخت نمایید.
2- Piktures
اگر به نظرتان Google Photos برنامه پیچیدهای است، پیشنهاد میکنیم اپلیکیشن Piktures را امتحان کنید که همه چیز به صورت کاملاً روان و بصری پیش رویتان قرار خواهد گرفت. این اپلیکیشن که به صورت اختصاصی برای اندروید طراحی شده، مطمئناً بهترین برنامه گالری شخص ثالث موجود در پلی استور میباشد. این برنامه از جسچرهای مختلف برای به کارگیری قابلیتهای گوناگون اپلیکیشن، و همچنین حالتهای مختلف نمایش، مانند نمایش بر اساس زمان و یا بر اساس مکان، پشتیبانی میکند. در حالی که Piktures فاقد ویژگی جستجوی هوشمند و یا تهیه نسخه پشتیبان نامحدود رایگان میباشد اما ویژگیهای آن بسیار جالب و کارآمد هستند. با وجود اینکه این برنامه فضایی برای ذخیرهسازی عکسها در اختیارتان قرار نمیدهد، اما لازم نیست زیاد نگران باشید، زیرا پشتیبانی از فضای ابری دراپباکس (Dropbox)، این امکان را فراهم کرده تا از تصاویر خود در این فضای ابری پشتیبانگیری نمایید.
به علاوه، این برنامه توانایی پنهان کردن عکسها و آلبومها، ذخیره عکسها در یک درایو امن محافظت شده با رمز عبور، مشاهده دادههای EXIF و پشتیبانی از فایل های GIF را نیز دارا میباشد. در کنار همه این موارد، رابط کاربری زیبای Piktures باعث شده تا لذت استفاده از آن دو چندان شود.
3- Flickr
با اینکه در واقع نمیتوان فلیکر (Flickr) را یک برنامه گالری همچون Google Photos به حساب آورد، اما این اپلیکیشن یک ویژگی مشترک مهم با Google Photos دارد و آن هم اینکه امکان ذخیره نامحدود عکسها را در فضای ابری مهیا میکند. بنابراین از این جهت میتوان آن را به عنوان جایگزینی مناسب برای Google Photos به شمار آورد. فلیکر به هر یک از کاربران خود 1000 گیگابایت فضای ذخیرهسازی ابری رایگان، اختصاص میدهد، بنابراین میتوانید از عکسها و فیلمهای خود به سهولت هر چه تمام نسخه پشتیبان تهیه نمایید. به علاوه، این برنامه به شکلی کاملاً مناسب اقدام به سازماندهی عکسهای شما نموده و حتی امکان اعمال بهبودهای مختلف بر روی آنها را نیز مهیا کرده است. فلیکر با ویژگیهای جالب خود توانسته کاربران زیادی را به سمت خود جلب کند و اگر شما هم از علاقهمندان به عکاسی هستید، پیشنهاد میکنیم حداقل برای یکبار هم که شده این اپلیکیشن را امتحان کنید.
4- QuickPic
QuickPic به لطف ویژگیهای بسیار گسترده خود، یکی از محبوبترین برنامههای گالری در اندروید میباشد. این اپلیکیشن ممکن است در نگاه اول تنها یک برنامه مدیریت عکس ساده به نظر بیاید، اما قابلیتهای آن بسیار بیشتر از آن چیزی است که به نظر میرسد. اولین ویژگی مهمی که میتوان اشاره کرد، پشتیبانگیری خودکار از طریق چندین فضای ذخیرهسازی ابری مختلف مانند گوگل درایو، واندرایو، دراپباکس، فلیکر و غیره میباشد. البته سرویس ابری اختصاصی این برنامه با نام CM نیز در دسترس استفاده کنندگان قرار دارد. بنابراین، مهم نیست که از کدام سرویس ذخیرهسازی ابری استفاده میکنید، QuickPic از سرویس مورد نظر شما پشتیبانی خواهد کرد.
امکانات دیگری مانند توانایی قفل کردن عکسها و فیلمهای خصوصی به کمک رمز عبور، یک ویرایشگر عکس مناسب و معقول، سفارشی سازی برنامه و غیره، نیز در QuickPic قابل استفاده میباشند. با اینکه نمیتوان ویژگیهای QuickPic را با امکانات فوق العاده و فراوان Google Photos مقایسه کرد، اما با این حال این برنامه به خوبی توانسته خود را به عنوان یک اپلیکیشن گالری برجسته برای سیستم عامل اندروید، معرفی نماید.
5- A+ Gallery
اپلیکیشن A+ Gallery یکی دیگر از برنامههای گالری محبوب اندروید است که البته کاملاً سزاوار این حجم بالای توجه کاربران میباشد. با اینکه A+ Gallery را نمیتوان یک جایگزین کامل و تمام عیار برای Google Photos محسوب کرد، اما اگر به دنبال یک برنامه گالری مناسب و ساده هستید، این برنامه یکی از بهترین گزینههای پیش روی شما خواهد بود. رابط کاربری این اپلیکیشن ترکیبی از متریال دیزاین اندروید و استایل مخصوص آی او اس است. A+ Gallery به طور خودکار عکسهای شما را سازماندهی کرده و امکان مشاهده آنها را بر اساس تاریخ، محل و یا سال ثبت عکس، مهیا خواهد کرد. این برنامه کاملاً هماهنگ با فیسبوک، دراپباکس، و فضای ابری آمازون بوده و بنابراین میتوانید عکسهای خود را به سادهترین شکل ممکن با این سرویسها همگامسازی نمایید. از دیگر ویژگیهای A+ Gallery میتوان به قابلیت جستجو بر اساس رنگ، آلبومهای مورد علاقه، ویرایش و غیره اشاره نمود.
جمعبندی
همانطور که ممکن است متوجه شده باشید، تعداد اپلیکیشنهای معرفی شده برای سیستم عامل آی او اس نسبت به اندروید کمتر بود و علت این مسئله نیز کمبود برنامههای گالری مناسب در اپ استور میباشد. با این حال، اگر از کاربران آیفون یا آی پد هستید، برنامه پیشفرض خود گوشی یا تبلت، بسیار کارآمد و مناسب بوده و شامل ویژگیهایی شبیه به Google Photos میباشد. اما در طرف دیگر، کاربران اندروید برنامههای گالری بیشتری را برای جایگزینی Google Photos پیش روی خود دارند و میتوانند از قابلیتهای جالب آنها استفاده نمایند. اگر شما نیز از هر کدام از برنامههای معرفی شده در بالا، استفاده کردهاید، حتماً نظر خود را در مورد آن از طریق بخش نظرات با ما و سایر خوانندگان دیجی رو در میان بگذارید.