از زمانی که فیسبوک فراگیر شد تا به امروز همیشه نیاز به گوشی های فیسبوکی نیز مطرح بوده است. در سال 2011 اچ تی سی برای پاسخ به این نیازِ کاربران دو گوشی اچ تی سی چاچا (HTC ChaCha) و اچ تی سی سالسا (HTC Salsa) را وارد بازار کرد.
از چاچا شروع می کنیم. این گوشی در بازار آمریکا به نام اچ تی سی استتوس (HTC Status) شناخته می شد و در ابتدا به صورت انحصاری توسط کمپانی مخابراتی AT&T به فروش می رسید. چاچا دارای صفحه نمایش 2.6 اینچی با رزولوشن 480×320 بود که یک صفحه کلید فیزیکی QWERTY زیر آن تعبیه شده بود. یک دکمه آبی رنگ در گوشه کیبرد که دکمه فیسبوک نام داشت به کاربران اجازه می داد تا تصاویر و پست های خود را به آسانی در این شبکه اجتماعی ارسال کنند. همچنین هر زمانی که در اپلیکیشن ها امکان ارسال پست فیسبوکی وجود داشت این دکمه روشن خاموش می شد. این گوشی دارای انحنای کوچکی بود که از زیر صفحه نمایش آغاز می شد و تا انتهای بدنه ادامه می یافت.
چاچا دارای یک پردازنده تک هسته ای کوالکام اسنپدراگون S1 MSM7227 بود که حداکثر فرکانس آن 800 مگاهرتز بود. یک پردازنده گرافیکی آدرنو 200 (Adreno 200)، 512 مگابایت رم و یک دوربین 5 مگاپیکسلی از دیگر مشخصات این گوشی بودند. در جلوی دستگاه نیز یک دوربین VGA تعبیه شده بود. باتری چاچا 1250mAh بود و به صورت پیش فرض با اندروید 2.3 عرضه می شد. این گوشی با اینکه توسط AT&T فقط با قیمت 49.9 دلار فروخته می شد اما اصلا با استقبال خوبی مواجه نشد و بعد از 36 روز این کمپانی مخابراتی فروش آن را متوقف نمود.
برای آن دسته از کاربران فیسبوکی که گوشی هایی بدون صفحه کلید فیزیکی را ترجیح می دادند، اچ تی سی گوشی سالسا را روانه بازار کرد. این گوشی دارای یک صفحه نمایش 3.4 اینچی با وضوح تصویر 320×480 بود و سایر مشخصات آن (حتی دکمه فیسبوک) دقیقا همانند چاچا بود. در بررسی هایی که سایت فون آرنا در سال 2011 از این گوشی ها به عمل آورد، چاچا نمره 7.5 از 10 و سالسا نمره 6 از 10 را دریافت کرد.