با اینکه امروزه انسانها اطلاعات زیادی از تاریخ زمین و ترکیب بندی آن در گذشته دارند، اما هنوز مسائل زیادی باقی مانده که نمیدانیم. پژوهشگران به تازگی اعلام کردهاند که شواهدی دال بر وجود قاره جدیدی به نام موریتیا یا موریسیا (Mauritia) کشف کردهاند. این گروه تحقیقاتی سنگهایی در سطح جزیره موریس (Mauritius) پیدا کردهاند که دارای کریستالهایی از جنس زیرکون است که حداقل 2 میلیارد سال قدمت دارد، این در حالی است که جزیره موریس حداکثر 2 میلیون سال عمر دارد. به این ترتیب به نظر میرسد که یک قاره قدیمی کیلومترها پایینتر از این جزیره و در اعماق اقیانوس قرار دارد. احتمالا این کریستالها نیز توسط فورانهای آتشفشانی به این جزیره رسیدهاند.
با اینحال محققین به جز مکان احتمالی این قاره (در اقیانوس هند)، اطلاعات دیگری از آن ندارند. البته در این بین مجله Popular Science نیز چندین نکته را خاطرنشان کرده است؛ نمونه مشابه این کریستالها پیش از این در جزیره ماداگاسکار پیدا شده و این احتمال وجود دارد که این دو جزیره قبلا به هم متصل بوده باشند. این احتمال نیز وجود دارد که قاره موریسیا بعد از شکستن ابَر قاره گوندوانا به وجود آمده باشد.
با توجه به اینکه احتمالا تکههای مختلف موریسیا در اقیانوس هند پراکنده شده اند، یافتن شواهد و اطلاعات بیشتر از آن کمی مشکل به نظر میرسد. البته همین کشفیات نیز بسیار مهم هستند و به ما نشان میدهند که شکستن و جدا شدن قارهها از یکدیگر فرایند بسیار پیچیدهای بوده است. به نظر میرسد که زمین هنوز هم دارای شگفتیهای بسیاری برای بشر است.