در نوامبر (14 آبان ماه) سال گذشته میلادی 194 کشور جهان از جمله ایران برای مقابله با تغییرات اقلیمی و کم کردن گازهای آلاینده توافقنامه پاریس را امضا کردند. هدف جهانی از سیاستهای تغییراقلیم قدم برداشتن برای کم کردن مصرف سوخت فسیلی عنوان شد، اما بعد از به روی کار آمدن دونالد ترامپ به عنوان ریاست جمهوری آمریکا و سیاستهای جدید وی کمی تردید در اجرای آن برای جهانیان پیش آمده است. از طرف دیگر هر روزه خبرهای آمدن توده گرد و غبار به شهرهای جنوب غربی و جنوب شرقی کشور، تعطیلی چند روزه مدارس و ادارات در تهران نشان میدهد که کشور ما یکی از آلودهترین هوای کشورهای دنیا را دارد. سال گذشته زابل در استان سیستان و بلوچستان به عنوان آلودهترین شهر جهان شناخته شد.
به تازگی کارشناسان وبسایت The Eco Experts تحقیقی در زمینه آلودگی و سمی بودن هوا انجام دادهاند و توانستهاند نقشه آلودگی کشورهای دنیا را تهیه کنند. دادههای این نقشه بر اساس تعدادی از پارامترها مانند مرگ و میر افراد بر اثر آلودگی هوا و خروجی گازهای آلاینده مانند دیاکسید کربن تهیه شده است. نتایج این تحقیق بنا به شاخصهای آماری نشان میدهد شهروندان 135 کشور دنیا در معرض خطر آلودگی هوا قرار دارند.
این نقشه نشان میدهد که کشورهای غنی از نفت خاورمیانه در فهرست 20 کشور آلوده جهان قرار گرفتهاند. عربستان سعودی در صدر این جدول قرار گرفته و ایران در رتبه 11 این جدول ایستاده است. کشورهایی که با قرمز پررنگ در نقشه نمایش داده شدهاند از آلودهترین کشورهای دنیا میباشند که به ترتیب برابر:
1) عربستان سعودی
2) کویت
3) قطر
4) بحرین
5) امارات متحده عربی
6) عمان
7) ترکمنستان
8) لیبی
9) قزاقستان
10) ترینیداد و توباگو
11) جمهوری اسلامی ایران
12) لوکزامبورگ
13) بلغارستان
14) بوسنی و هرزگوین
15) مغولستان
16) کره شمالی
17) مقدونیه
18) سنگاپور
19) عراق
20) چین
به نظر شما راهکار مقابله با آلودگی هوا چیست؟ آیا راهکار مقابله با آلودگی هوا تعطیل کردن مدارس و ادارات میباشد؟ یا این که تنها بعد از آمدن توده گرد و غبار به شهرهای جنوبی کشورمان باید ستاد بحران تشکیل داد؟! ما منتظر شنیدن نظرات و تجربههای شما هستیم.
بارون میاد میشوره میبره خودتو ناراحت نکن