بعد از حمله لندن توسط فرد مسلمان به نام خالد مسعود، دولت بریتانیا اعلام کرده که جایی برای پنهان شدن تروریستها نباید وجود داشته باشد و این دستور حتی شامل اپلیکیشن پیام رسان واتساپ نیز میشود که سرویس پیامهای کد گذاری شده را هم در اختیار کاربرانش قرار میدهد. دیروز در برنامه تلویزیونی Andrew Marr Show، امبر راد وزیر کشور بریتانیا کمپانیهای که مکالمات محرمانه برای کاربرانشان را فراهم میکنند را فراخواند و اعلام کرد که بر اساس قانون موجود در این کشور باید با نهادهای اطلاعاتی بریتانیا همکاری کنند.
یکی از دلایل مهم این فراخوان جلوگیری از وقایع و حملاتی است که افراد انتحاری انجام میدهند و متاسفانه باید بگوییم که بیشتر این حملات توسط مسلمانان اتفاق میافتد. پلیس و سازمان اطلاعاتی این کشور میخواهد مطمئن باشد که جایی برای پنهان شدن تروریستها وجود ندارد و نخواهد داشت. امبر راد در مصاحبه خود اعلام کرد که خالد مسعود ۵۲ ساله قبل از حمله تروریستی با خودرو و چاقو بر روی پل وستمینستر و نزدیک پارلمان لندن چندین پیام کد گذاری شده در واتساپ خود فرستاده بود که در حال حاضر پلیس نمیتواند به آنها دسترسی داشته باشد. به همین علت وزیر بریتانیا خواستار دسترسی به تمام پیامهای کد گذاری شده در اپلیکیشنهای مختلف پیام رسان است.البته این موضوع جدید و جنجالی تازهای نیست. در کشتار سنبرناردینوی کالیفرنیا دو مسلمان به نام رضوان فاروق و تشفین مالک افراد زیادی را در مجتمع بهزیستی این شهر به گلوله بستند که منجر به کشته شدن 14 نفر و زخمی شدن 22 نفر شد. پس از این حادثه افبیآی از کمپانی اپل خواست که قفل گوشی آیفون مهاجان را باز کند که با مخالفت این کمپانی روبرو شد ولی پس از مدتی کارشناسان و مهندسان افبیآی توانستند که قفل این گوشی را بشکنند و به اطلاعات و محتویات داخل گوشی دسترسی داشته باشند.
از سوی دیگر بسیاری از کارشناسان معتقدند که با این درخواست پلیس و وزارت اطلاعات کشورهای مختلف دیگر آزادی مردم از بین خواهد رفت و همه افراد تحت کنترل درمیآیند و به همین دلیل این امر را تهدیدی بزرگ برای آزادی بیان میدانند. حتی چندی پیش ویکی لیکس در اقدامی بیسابقه اعلام کرد که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا توانسته بسیاری از مودمها و وسایل هوشمند الکترونیکی کاربران را هک کند و اطلاعات بسیاری را جمعآوری کرده است. این خبر با واکنش کمپانیهای بزرگ تکنولوژی مانند مایکروسافت، گوگل، اپل و … روبرو شد. نظر شما درباره کنترل کردن پیامها و اطلاعات شهروندان توسط دولت و سازمانهای اطلاعاتی چیست؟ آیا شما موافق این کار هستید؟