بر اساس تحقیقات جدید، رحم مصنوعی ای که اخیرا مورد آزمایش و بررسی قرارگرفته می تواند نحوه ی مراقبت های پزشکی از نوزادان زودرس و نارس را تغییر دهد. برطبق مقاله ای که درباره ی جزئیات این آزمایش منتشر شده، این دستگاه شبه رحم بر روی جنین های گوسفند تست شده چراکه نحوه ی شکل گیری شش های جنین در رحم گوسفند همانند شکل گیری شش های جنین در رحم انسانی می باشد.
بره هایی که مورد آزمایش قرارگرفتند، در این دستگاه به مدت حدودا ۴ هفته زندگی می کردند و از طریق مایع آمنیوتیک ( مایع داخل رحم مادهی باردار) در محیطی با دمای کنترل شده تنفس می کردند.
شاید فیلم های منتشر شده از این بره ها که داخل رحم مصنوعی زندگی میکنند در ابتدا کمی رعب آور و تکان دهند بنظر بیاید، اما به گفته ی دکتر آلن فلِیک یکی از اعضای این تیم تحقیقاتی، یک روز همین وسیله می تواند به منزله ی پلی میان رحم مادر و دنیای خارجی باشد.
به گفته این دکتر که در بیمارستان کودکان فیلادلفیا مشغول به فعالیت است:
« اگر ما بتوانیم یک سیستم زندگی خارج از رحم برای رشد و بلوغ اندام های این نوزادان آن هم فقط برای چند هفته ایجاد کنیم، می توانیم به طور چشمگیری بر بهبود زندگی این نوزدان نارس و زودرس تاثیرگذار باشیم.»
این مطالعه به منظور ایجاد جایگزینی برای رحم واقعی مادر طراحی نشده، اما این اختراع می تواند در آینده نوزادان نارس را از شر ونتیلاتورها و دستگاه های نگهداری نوزادان زودرس خلاص کند.
هرچند برای رسیدن آن روز باید کمی بیشتر صبوری کنیم.
با فرض اینکه نتایج آزمایشات حیوانی این تیم تحقیقاتی بتوانند برای نوزان انسان هم ساختار بندی شوند، دکترآلن فلیک تخمین میزند که کلینیک ها در چیزی حدود ۱۰ سال آینده می توانند از چنین سیستم هایی برای مراقبت از نوزادان زودرس و نارس استفاده کنند.