سامسونگ در سال 2011 اولین نسخه از گوشی های گلکسی نوت را روانه بازار کرد و در آن زمان برخی این گوشی بزرگ را بی فایده و غیر ضروری قلمداد می کردند. گوشی کلکسی نوت با صفحه نمایشی 5.3 اینچی، نسبت به سایر پرچمدارهای آن زمان که معمولا در اندازه 4 اینچی عرضه می شدند، بسیار بزرگ به نظر می رسید. اما مرور زمان ثابت کرد که انتقاداتی که نسبت به این محصول می شد، بیجا بوده اند و سری گلکسی نوت به یکی از موفق ترین گوشی های سامسونگ بدل شد که ده ها میلیون از آن ها در سراسر جهان به فروش رفته است. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
بعد از عرضه اولین گوشی گلکسی نوت در سال 2011، شرکت سامسونگ شش مدل دیگر از آن را نیز عرضه کرده است که به ترتیب عبارتند از نوت 2، نوت 3، نوت 3 نئو، نوت 4، نوت اج و نوت 5 که به تازگی عرضه شده است. همچنین این شرکت چهار تبلت را نیز از سری نوت عرضه کرده است (نوت 10.1، نوت 8.0، نوت 10.1 مدل 2014 و نوت پرو 12.2). همگی این گوشی ها و تبلت ها نیز از قلم استایلوس اختصاصی سامسونگ با نام اس پن (S Pen) برخوردار بوده اند و به نوعی، این قلم یکی از ویژگی های بارز سری گلکسی نوت به حساب می آید.
همانند همیشه که وقتی یک محصول به موفقیت زیادی دست پیدا می کند شرکت های دیگر نیز به فکر تولید آن می افتند، این اتفاق برای سری نوت نیز رخ داد و کمپانی های دیگر سازنده گوشی های هوشمند هر کدام سعی کردند تا محصولی مشابه با گلکسی نوت سامسونگ را روانه بازار کنند. البته منظور ما نسخه های جعلی گلکسی نوت که معمولا به صورت ناشناس وارد بازار می شوند، نمی باشد. بلکه گوشی ها و تلبت هایی را در اینجا معرفی خواهیم کرد که سازندگان معتبری دارند و تنها از سری نوت الگوبرداری کرده اند. این شما و این هم نوت هایی که توسط سامسونگ ساخته نشده اند.
نکته: گوشی ها به ترتیب تاریخ عرضه آورده شده اند.
ایسوس فون پد نوت 6
این گوشی هوشمند در سال 2013 توسط ایسوس روانه بازار شد و اولین گوشی نوتی بود که توسط سامسونگ ساخته نشده بود. فون پد نوت 6 از یک صفحه نمایش 6 اینچی با دقت تصویری 1920 در 1080 پیکسل استفاده می کند و مجهز به سیستم عامل اندروید کیت کت می باشد. این گوشی هوشمند که قلم استایلوس مخصوص به خود را دارد، از یک برنامه اختصاصی با نام SuperNote نیز بهره مند می باشد. پردازنده این گوشی هوشمند از نوع اینتل اتم با نام Z2580 می باشد که شامل دو هسته پردازشی با فرکانس کاری 2 گیگاهرتز می باشد. فون پد نوت 6 همچنین از دو بلندگو در جلوی بدنه برخوردار بوده و از قابلیت مکالمه نیز بهره مند می باشد. حافظه رم این گوشی 2 گیگابایت می باشد و از 16 گیگابایت حافظه داخلی نیز استفاده می کند. در نهایت اینکه دوربین پشتی آن 8 مگاپیکسلی بوده و از یک دوربین 1.2 مگاپیکسلی نیز در جلوی بدنه برخوردار می باشد.
ایسوس ویوو تب نوت 8
نوت بعدی هم متعلق به شرکت ایسوس می باشد. تلبت ویوو تب نوت 8 نیز که از سیستم عامل ویندوز 8.1 استفاده می کند، مجهز به قلم استایلوس بوده ولی امکان مکالمه تلفنی در آن وجود ندارند. این تبلت هم از یک پردازنده اینتل اتم با نام Z3740 استفاده می کند و شامل چهار هسته پردازشی با فرکانس کاری 1.8 گیگاهرتز می باشد. از دیگر مشخصات ویوو تب نوت 8 می توان به صفحه نمایش 8 اینچی با دقت تصویری 1280 در 800 پیکسل، دوربین پشتی 5 مگاپیکسلی، دوربین سلفی 1.2 مگاپیکسلی، 2 گیگابایت حافظه رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی اشاره کرد.
شیائومی ردمی نوت
پس از ایسوس نوبت شرکت موفق چینی شیائومی بود که سری نوت را به محصولات خود اضافه کند. گوشی هوشمند ردمی نوت در نیمه اول سال 2014 عرضه شد و اولین گوشی هوشمند رده بالای شیائومی لقب گرفت که از صفحه نمایشی بزرگتر از 5 اینچ برخوردار بود. صفحه نمایش ردمی نوت اندازه ای 5.5 اینچی داشته و دقت تصویری آن برابر 1280 در 720 پیکسل می باشد. این گوشی هوشمند فاقد قلم استایلوس بوده و به وضوح برای آن دسته از کاربرانی ساخته شده است که به سری گوشی های گلکسی نوت سامسونگ علاقه مند بوده ولی پول کافی برای خرید یکی از آن ها را ندارند. قیمت بسیار پایین و 130 دلاری این محصول باعث شد تا در سال 2014 میزان فروش گوشی های هوشمند شیائومی در چین بیشتر از سامسونگ باشد.
شیائومی می نوت و می نوت پرو
در حالی که گوشی هوشمند ردمی نوت یک محصول ارزان قیمت بود، گوشی های می نوت و می نوت پرو با سخت افزاری مناسب و رده بالا عرضه شدند و همچنان قیمتی کمتر از رقبای سامسونگی خود یعنی گلکسی نوت 4 و گلکسی نوت اج داشتند. هر دوی این گوشی ها در ابتدای سال جاری رونمایی شدند و در حال حاضر نیز فقط در کشور چین عرضه می شوند. گوشی هوشمند می نوت که 370 دلار قیمت دارد، از صفحه نمایشی 5.7 اینچی با دقن تصویری 1920 در 1080 پیکسل برخوردار بوده و پردازنده آن نیز چهار هسته ای و از نوع Snapdragon 801 می باشد. دوربین اصلی این محصول کیفیتی 13 مگاپیکسلی داشته و از یک دوربین 4 مگاپیکسلی نیز در جلوی بدنه بهره مند می باشد. در کنار این ها گوشی می نوت از 4 گیگابایت حافظه رم نیز برخوردار می باشد. اما گوشی هوشمند می نوت پرو با اینکه از صفحه نمایشی با همان سایز 5.7 اینچی استفاده می کند ولی دقت تصویری آن از مدل معمولی بالاتر و برابر 2560 در 1440 پیکسل می باشد. پردازنده می نوت پرو نیز از همان نوع Snapdragon 810 بوده ولی از هشت هسته پردازشی استفاده می کند. میزان حافظه رم به کار رفته در این گوشی هوشمند نیز 4 گیگابایت می باشد. هر دو گوشی می نوت و می نوت پرو، همانند ردمی نوت فاقد قلم استایلوس می باشند.
میزو ام 1 نوت
گوشی هوشمند نوت ساخت میزو یکی از جدیدترین محصولات می باشد و در حال حاضر تنها در کشور چین ارائه شده است. قیمت میزو ام 1 نوت 160 دلار بوده که با در نظر گرفتن مشخصات این گوشی، بسیار پایین می باشد. میزو ام 1 نوت از صفحه نمایشی در اندازه 5.5 اینچ و با دقت تصویری 1920 در 1080 پیکسل بهره مند می باشد و از شبکه های LTE نیز پشتیبانی می کند. دوربین اصلی این محصول 13 مگاپیکسلی بوده و دوربین جلویی آن نیز کیفیتی 5 مگاپیکسلی دارد. همچنین میزان حافظه رم در نظر گرفته شده برای این گوشی، 2 گیگابایت بوده و در کنار آن به 32 گیگابایت حافظه داخلی نیز مجهز می باشد. میزو ام 1 نوت در دو مدل مختلف ارائه شده است که یکی از آن ها از پردازنده هشت هسته ای Snapdragon 615 استفاده می کند و دیگری به پردازنده هشت هسته ای MediaTek MT6752 مجهز می باشد. میزو قصد دارد در آینده ای نزدیک فروش جهانی میزو ام 1 نوت را آغاز کند، و احتمالا قیمتی در حدود 200 دلار را برای آن تعیین خواهد کرد.
میزو ام 2 نوت
گوشی میزو ام 1 نوت که در بالا آن را معرفی کردیم، محصول بسیار موفقی بود. بنابر این کمپانی میزو شش ماه پس از عرضه آن، تصمیم گرفت تا نسخه جدیدی از آن را وارد بازار کند و نام مدل جدید را نیز میزو ام 2 نوت گذاشت. این گوشی هوشمند نیز همانند نسل پیشین خود، سخت افزاری بسیار مناسب و رده بالا را با قیمتی پایین در اختیار کاربران قرار می دهد. میزو ام 2 نوت در بازار چین با قیمت 130 دلار به فروش می رسد در حالی که در بازارهای جهانی قیمتی بالاتر و برایر 199 دلار دارد. سیستم عامل این گوشی هوشمند، اندروید آبنبات چوبی می باشد که البته تغییراتی در آن صورت گرفته و به شکل یک سیستم عامل اختصاصی با نام Flyme OS ارائه شده است. قلب تپنده این دستگاه نیز یک پردازنده 64 بیتی با نام MediaTek MT6753 می باشد و در مورد سایر مشخصات سخت افزاری نیز بسیار شبیه مدل قبلی می باشد.
لنوو کی 3 نوت
شرکت لنوو هم گوشی نوت مخصوص به خود را تولید کرده و اوایل سال جاری آن را در کشورهای چین و هند عرضه کرده است. البته کی 3 نوت در حال حاضر به صورت جهانی نیز با قیمت 160 دلار عرضه شده است. این گوشی هوشمند تقریبا از سخت افزاری مشابه میزو ام 1 نوت و میزو ام 2 نوت برخوردار می باشد، به طوری که صفحه نمایش آن اندازه 5.5 اینچی داشته و دقت تصویری آن برابر 1920 در 1080 پیکسل می باشد. دوربین اصلی آن 13 مگاپیکسل و دوربین جلویی نیز 5 مگاپیکسلی می باشد. میزان حافظه رم کی 3 نوت، 2 گیگابایت بوده و از 16 گیگابایت حافظه داخلی نیز استفاده می کند. قلب تپنده این گوشی هوشمند نیز یک پردازنده هشت هسته ای از نوع MediaTek MT6752 است که دقیقا مشابه پردازنده به کار رفته در میزو ام 1 نوت می باشد.
شیائومی ردمی نوت 2
شیائومی نیز سری نوت خود را ادامه داده و اخیرا گوشی ردمی نوت 2 را نیز رونمایی کرده است. این گوشی هوشمند که هفته گذشته رونمایی شد، تقریبا ترکیبی از گوشی های میزو ام 2 نوت و لنوو کی 3 نوت می باشد. البته، شیائومی در ساخت ردمی نوت 2 از پردازنده به مراتب قدرتمند تری استفاده کرده است که 64 بیتی بوده و از هشت هسته پردازشی بهره مند می باشد. هسته های این پردازنده که MediaTek Helio X10 نام دارد، در مدل معمولی با فرکانس کاری 2.0 گیگاهرتز و در مدل 32 گیگابایتی با فرکانس 2.2 گیگاهرتز فعالیت می کنند. گوشی هوشمند ردمی نوت 2 نسبت به رقبای خود بسیار ارزان تر بوده و با قیمتی معادل 125 دلار در چین عرضه می شود، جایی که در حال حاضر توانسته است رکوردهای فروش را هم بشکند.