گوگل ارث و گوگل مپ دو برنامهی کاربردی وب کاملاً جدا از هم هستند، اما با هدف کم و بیش مشابهی ساخته شدهاند و آن جست و جو در جهان است! در حالیکه گوگل ارث میتواند شما را به تور مجازیای در مکانهای مختلف و زیبای دنیا ببرد، گوگل مپ طراحی شده تا نیازهای مهمتر و کاربردیتر کاربران را برطرف کند. ادامهی این مطالب را در دیجی رو دنبال کنید تا بیشتر در مورد تفاوتها و کاربردهای گوگل ارث و گوگل مپ بدانید!
احتمالاً تعجب خواهید کرد اگر متوجه شوید که گوگل ارث ۴ سال زودتر از گوگل مپ به وجود آمده است. در واقع نه گوگل مپ و نه گوگل ارث حتی از اول توسط گوگل ساخته نشدهاند، اما خب در حال حاضر گوگل صاحب آنهاست.
در سال ۲۰۰۵، گوگل کمپانیای به نام where2Technologies را خرید و محصول یا نقشهی مبتنی بر دسکتاپ آنها را تبدیل به اپلیکیشنی کرد که امروزه با نام گوگل مپ میشناسیم. گوگل ارث هم در ابتدا Earth View 3D یا نمایش ۳ بعدی زمین نامیده میشد و توسط کمپانیای به نام keyhole که زیر نظر سازمان سیا فعالیت میکرد ساخته شده بود. گوگل در سال ۲۰۰۴ اختیار آن را هم بهدست گرفت.
گوگل مپ در برابر گوگل ارث
هم گوگل ارث و هم گوگل مپ تصاویر ماهوارهای مشابهی را نشان میدهند اما همچنان تفاوتهای قابل توجهی میان این دو وجود دارد:
۱. گوگل مپ محلیتر است
همانطور که ممکن است در جریان باشید گوگل مپ برای ویژگیهایی مانند نویگیشن یا دستورات صوتی، نمایش اطلاعات لحظه به لحظهی ترافیک، برنامهها ی سیتسم حمل و نقل و غیره مشهور است. بر اساس لوکیشن شما، گوگل مپ میتواند رستورانهای نزیک، مکانهای گردشگری، پمپ بنزینها و غیره را به شما نشان بدهد.
۲.میتوانید لوکیشن خود را از طریق گوگل مپ به اشتراک بگذارید
آپدیت اخیر گوگل مپ به کاربران اجازه میدهد تا با استفاده از اسمارت فون خود بطورمداوم موقعیت خود را به اشتراک بگذارند. این بدین معناست که دوستتان میتواند مسیر حرکت شما را از طریق گوگل مپ دنبال کرده و پیش شما بیاید.
۳. گوگل مپ تاریخچهی لوکیشن شما را دنبال میکند
گوگل تاریخچهی لوکیشن کاربران را ثبت و دنبال میکند و از آن برای قدرتمندتر کردن ویژگیای به نام تایم لاین استفاده میکند. با روشن کردن گزینهی Location History میتوانید دیدگاهی دقیق نسبت به فعالیتهای روزانه و مکانهایی که سر زدهاید، مثلاً مکانهایی که در آن پیاده روی و رانندگی کرده و یا خرید کردهاید داشته باشید و حتی بعداً میتوانید به این مکانها به صورت دسته بندی شده دسترسی داشته باشید!
۴. به ماه و مریخ بروید
گوگل مپ حتی به شما اجازه میدهد که پای بر دیگر اجرام آسمانی در منظومهی شمسی بگذارید! البته در حال حاضر لیستی که میتوانید مشاهده کنید تنها شامل ماه و مریخ میشود. تنها مسئلهای که در این باره وجود دارد این است که تصاویر خیلی دقیق و با جزئیات نیستند اما به کاربران نسبت به سطوح و اسامی فضاهایی که برای بشر شناخته شدهاند ایده و اطلاعاتی میدهد.
۵. گوگل ارث برای جست و جو گران و کاوشگران ساخته شده است
در واقع گوگل ارث را میتوان به عنوان زیرمجموعهای از گوگل مپ که بیشتر بر مبنای تجربه است تا کاربرد در نظر گرفت. گوگل اخیراً ورژن ۹ گوگل ارث را که در ۲ سال گذشته در حال توسعه بوده منتشر کرده است.گزینهی جدیدی که به گوگل ارث اضافه شده Knowledge Cards است و استفادهی آن بدین شکل است که برای مکانهایی که بهصورت مجازی از آنها بازدید میکنید با کلیک کردن بر روی این کارتها به صفحهی اختصاصیای که به شرح و توضیح جزئیات بیشتر دربارهی آن مکان پرداخته هدایت میشوید.
در آپدیت جدید تاکید زیادی هم بر محتوای ۳ بعدی شده است و دیگر تفاوت زیاد و چشم گیری بین تصاویر ماهوارهای ۳ بعدی گوگل مپ و گوگل ارث وجود ندارد. هرچند اگر روی تصاویر زوم کنید گوگل ارث جزئیات زیادی دربارهی مکانها و خیابانها ارائه نمیدهد که خب البته این برنامه با این هدف -یعنی ارائهی توضیحات و جزئیات اضافی -هم ساخته نشده است؛ اما شما میتوانید دیدگاهی دقیقتر از منطقه با انتخاب کردن گزینهی Map Style Everything به دست بیاورید.
آپدیت جدید گوگل ارث شامل ویژگیای به نام Voyagerمیشود که شامل مکانهای دستچین شدهای برای تور مجازی و بهصورت استوری های مبتنی بر نقشه میشود. Voyager هم به نوبهی خود قابلیتی جذاب است. قسمتی از Voyager، Earth View نام دارد که شامل تصاویری از چشم اندازهای تصادفی و رندوم در سراسر جهان و با کیفیتی بسیار عالی میشود.
۶. گوگل ارث دکمهی I’m Feeling Lucky یا همان «یا بخت یا اقبال» دارد
گوگل ارث هم اکنون حاوی دکمهی I’m Feeling Lucky که پیش از این در صفحهی جستجوگر گوگل هم دیده بودیم میشود. کلیک کردن بر روی این دکمه شما را به مکانهای رندوم و تصادفیای در سراسر جهان میبرد. برای بعضی مکانها همانطور که پیشتر اشاره شد گوگل ارث دارای Information cards یا کارتهای اطلاعات است که با کلیک کردن روی آن به صفحهی اختصاصیای که درآن توضیحات بیشتری دربارهی آن مکان وجود دارد هدایت میشوید.
گوگل ارث میتواند موقعیت شما را با استفاده از جی پی اس گوشی یا آدرس آی پی کامپیوتر شناسایی و ردیابی کند. هرچند برعکس گوگل مپ، تاریخچهی مکانهایی که بازدید میکنید را نگه نمیدارد اما میتوانید با بوک مارک کردن لوکیشن هایی که بازدید میکنید در قسمت My places آنها را بر روی دستگاه خود ذخیره کنید و میتوانید هر وقت که خواستید از آنها بهصورت فایلهای KMZ یا KML خروجی بگیرید.
چرا از گوگل ارث استفاده کنیم وقتی گوگل مپ هست؟
تمام نکتهی مثبت گوگل ارث در این خلاصه میشود که میتوانید مکانهای مخالف را بهصورت مجازی و ۳ بعدی مشاهده کنید. گوگل ارث شاید از نظر تعداد و کیفیت ویژگیها از گوگل مپ پایینتر باشد اما خب اهداف وجودی خاص خودش را دارد. همچنین گوگل تغییرات چشم گیری را از نظر اضافه کردن ویژگیهایی مانند Voyager در گوگل ارث ایجاد کرده است.
شما از کدامیک از این دو برنامه بیشتر استفاده میکنید؟ کدامیک را به چه دلیلی بیشتر ترجیح میدهید؟ نظرات خود را با دیجی رو به اشتراک بگذارید!
گوگل ارث در سالهای ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ از زوم و بزرگ نمایی خاصی برخوردار بود، من خودم یادمه تو اون سالها، عکس آدم های در رفت و آمد را داخل کوچه و خیابون میدیدم، البته چهره افراد مشخص نبود ولی ماشین هایی که در داخل کوچه های تهران پارک شده بودند مشخص بود که چه نوعی اند، ولی متاسفانه الان گوگل اجازه اونقدر زوم را نمیده و در برابر بزرگنمایی زیاد، صفحه تار میشه و برای بزرگنمایی زیاد باید هزینه پرداخت کرد و برنامه مجانی اش بیشتر نمای کلی یک منطقه را میتونه خوب نشون بده.
گوگل مپ خیلی کاربردی تر از گل ارث هست. به راحتی هرچیزی که نیاز داشته باشی رو براورده میکنه
چرا مختصاتی که این دو نشون میدن برابر نیست مگه مختصات جغرافیایی یکی نیست وقتی دقیقا یک نقطه رو مختصاتشو میخوای برای جفتشون فرق میکنه چندیدن درجه اختلاف دارن
سلام خدمت تمامی گوگل های عزیز در سراسر دنیا بنده هم مطالبات هوا و فضا،نجوم وستاره شناسی را دوست دارم به طور کلی مطالب علمی و به روز رادوست دارم دنبال کنم و علاقهمند به این مسیر می باشم. تشکر ویژه از شما دارم که چنین برنامه علمی و کاربردی را در دسترس همگان قرار داد ه آید تا همگی از آن استفاده و بهره ببرند…