یکی از معروفترین استارت آپ ها در زمینهی خودروهای الکتریکی، فارادی فیوچر است. مدل FF 91 از این کمپانی قرار بود امسال معرفی شود. اما یک سری از مشکلات باعث شده اند که بسیاری، نسبت به اینکه آیا فارادی فیوچر توانایی این کار را خواهد داشت یا نه، بد بین بشوند.
فارادی فیوچر در یکی از جدیدترین اقدامات خود، قرار بود کارخانه در صحرای نوادا بسازد. همچنین تولید و عرضه مدل FF 91 هم در دستور کار بود. اما در حال حاضر با مشکلاتی که بین این کمپانی و سرمایه گذار چینیاش، جیا یوتینگ، به وجود آمده است، به نظر می رسد این کمپانی برای عملی کردن بسیاری از ایده هایش به مشکل خواهد خورد.
این که چرا جیا یوتینگ دیگر تمایلی به سرمایه گذاری و حمایت از فارادی فیوچر ندارد، هنوز به طور قطعی مشخص نیست. از طرفی، بر اساس بعضی از گزارشها ، شرکت هولدینگ این میلیاردر چینی با مشکلات و کاهش درآمد رو به رو شده است و بنابراین، جیا یوتینگ دیگر تمایلی به ریسک کردن ندارد.
از طرفی هم چندی پیش، جیا یوتینگ که وارث هولدینگ والدینش است، در مصاحبه با یکی از شبکههای خبری چینی اعلام کرده بود که این شرکت توانسته ۲.۵ میلیارد دلار درآمد را در سرمایه گذاری هایش بدست بیاورد. او همچنین اعلام کرده بود که علی رغم این که این پول، مبلغ زیادی است، اما او علاقه ای به سرمایه گذاری آن در بخش خودروسازی و کمپانیهایی نظیر فارادی فیوچر و LeEco ندارد.
این عدم تمایل به سرمایه گذاری به احتمال زیاد تنها دو دلیل خواهد داشت. یکی این که طبق قراردادی که بین فارادی فیوچر و سرمایه گذارانش بسته شده بود، فارادی موظف به پرداخت مبلغی بود که به دلیل پروژهی ساخت کارخانه در صحرای نوادا، موفق به پرداخت به موقع آن نشد.
و دیگری هم، خود پروژهی نوادا است. ساخت این کارخانه در نوادا، حدود ۱.۳ میلیارد دلار هزینه در بر خواهد داشت و برای سرمایه گذاران ریسک بسیار بزرگی به حساب میآید زیرا هنوز مشخص نیست که آیا از این مدل هم مانند خودروهای تسلا استقبال خواهد شد یا نه.
مدیران فارادی فیوچر چند وقتی است که به دنبال یک سرمایه گذار دیگر میگردند تا بتوانند پروژههایشان را طبق برنامه پیش ببرند. مدیران فارادی فیوچر به دنبال افرادی با نفوذ بالا و ثروت فروان برای سرمایهگذاری می گردند چرا که این سرمایه گذار باید توانایی پرداخت ۱.۳ میلیارد دلار را داشته باشد. همچنین قرار ملاقات ها با افراد این چنینی از چند وقت پیش شروع شده است و هنوز هم ادامه دارد.
استارتآپهایی مانند فارادی فیوچر به خاطر نوآوریهایشان، شانس بالایی برای موفقیت دارند و اگر مشکلات این چنین پیش نیاید، احتمال زیادی هست که در آینده جای بسیاری از خودروسازان بزرگ کنونی را بگیرند.