کورتانا ، دستیار مجازی مایکروسافت است که اولین بار در سال ۲۰۱۴ از آن رونمایی شد. شما میتوانید با استفاده از فرمانهای صوتی با این دستیار مجازی ارتباط برقرار کنید. دستیارهای مجازی دیگر مانند سیری و الکسای آمازون هم به همی نگونه هستند و با فرمانهای صوتی دستور میگیرند و جوابشان هم به صورت صوتی است.
حالا یکی از طرفداران این سیستم، پا را یک قدم فراتر گذاشته است. سیستمی که جارم آرچر ساخته است، یک مدل سه بعدی از دستیار کورتانا است. در ویدئویی که در ادامه مشاهده میکنید، آرچر کورتانا را فراخوانی میکند. او سپس از کورتانا میپرسد که آیا لازم است که برای بیرون رفتن از خانه، چتر به همراه داشته باشد؟ کورتانا هم قدم زنان وارد شده و با نشان دادن یک سری اطلاعات مربوط به روز، میگوید که «احتمالا نیازی به چتر نیست. هوای امروز در هواشناسیها آفتابی گزارش شده است».
او سپس با حرکات دست و جا به جا کردن صفحات، حداکثر و حداقل دمای آن روز را اعلام میکند. پس از آن که اطلاعات لازم گفته شد، کورتانا بر میگردد و شروع به حرکت میکند و سپس به آرامی از صفحه خارج و ناپدید میشود.
در ادامه میتوانید این ویدئو را ببینید:
تمام این اتفاقات، توسط یک سیستم به همراه ویندوز ۱۰ مدیریت میشود. سیستمی که این ویندوز را اجرا میکند، ۴ گیگابایت رم دارد (هدفم از دادن این اطلاعات این بود که به این مساله اشاره کنم که سیستم خیلی قدرتمندی پشت این دستاورد نیست). سیستمی که کورتانا را به شکل یک انسان به تصویر میکشد، از آردوینو قدرت میگیرد. یک مانیتور قابل حمل هم در بالای این سیستم قرار دارد که تصاویر را بر روی سه قطعهی شیشهای نمایش میدهند. باقی اجزای این سیستم، توسط خود آرچر طراحی و به استفاده از پرینتر سه بعدی ساخته شدهاند.
سیستم نرم افزاری هم از دو بخش تشکیل شده است. بخش اول که مربوط به همان کورتانای سه بعدی میشود، توسط نرم افزار یونیتی ساخته شده است. آرچر این بخش را به کمک همسرش توسعه داده است. همان طور که در ویدئو دیدید، از راه رفتن همسر آرچر و حرکات دست او فیلم گرفته شده است و از این حرکات در این شکل سه بعدی استفاده شده است.
بخش دوم نرم افزار، مربوط به خود کورتانا میشود. اطلاعات به وب سرورهای کورتانا فرستاده میشوند و نتایجی که توسط کورتانا تولید شدهاند، به صورت کدهای HTML بازگردانده میشوند و در آخر توسط نرم افزار یونیتی تحلیل شده و به شکل حرکات سه بعدیای که مشاهده میکنید در می آیند.
قابلیت دیگری که این سیستم دارد، تشخیص چهره است. زمانی که شما در روبروی این سیستم قرار دارید و با کورتانا حرف میزنید، این سیستم تشخیص چهره کمک میکند تا کورتانا بفهمد شما کجا قرار دارید و انسان مجازیای (اسم بهتری پیدا نکردم!) که به صورت سه بعدی نشان داده میشود ، همیشه در روبروی شما خواهد بود و به شما نگاه میکند و اهمیتی ندارد که شما دقیقا روبروی دستگاه هستید یا نه.
قابلیتهای این سیستم محدود به گزارش آب و هوا و جمع کردن یک سری اطلاعات از سرور نمیشود، بلکه مانند دیگر دستیارهای مجازی از این سیستم هم میتوان برای کارهایی مانند پخش موزیک استفاده کرد.
البته از این ویژگی ها در ویدئوی بالا صحبتی نشده است اما آرچر در وبلاگ شخصیاش گفته است که در ویدئوهای آینده این ویژگیها را هم به تصویر خواهد کشید.