کلسترول انواعی از مولکول های چربی است که در خون هم وجود دارد و از 2 منبع اصلی تهیه می شود که عبارت هستند از رژیم غذایی و تولید در کبد. کسترول هم برای بدن لازم است و هم اگر بیش از حد باشد می تواند فرد را دچار مشکلاتی کند. در ادامه با ۲۴ دانستنی درباره کسترول با دیجی رو همراه باشید.
۱. کلسترول نوعی لیپید(چربی) است که به میزان مناسب برای زندگی جانوران نیاز است.کلسترول این سه وظیفه را در بدن انجام می دهد:
۱) به ایجاد پوشش بیرونی سلول ها کمک می کند.
۲) اسیدهای صفراوی که مسئول هضم غذای روده هستند می سازد.
۳) به بدن اجازه ساخت ویتامین D و هورمون ها را می دهد؛مثل تستسترون در مردان و استروژن در زنان.
۴. از آن جا که کلسترول مبتنی بر روغن است و خون مبتنی بر آب،اگر کلسترول وارد جریان خون شود به صورت ذرات کوچکی که قابل استفاده نیستند در خون می ماسد.بدن این ذرات را به صورت لیپوپروتئین ذخیره می کند.
۵. مغزها خوراکی های خوبی نیستند چرا که حاوی میزان زیادی کلسترول و چربی هستند.
۶. مطالعات نشان داده اند که کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند در بزرگسالی سطوح کمتری از کلسترول دارند. علاوه بر این شیر مادر غنی از چربی و کلسترول سالم است که از بیماری قلبی و بیماری سیستم عصبی مرکزی در بزرگسالی جلوگیری می کند.
۷. انجمن قلب آمریکا توصیه کرده است که افراد نرمال روزانه حداکثر 300 میلی گرم کلسترول مصرف کنند و کسانی که کلسترول بالا دارند هم نباید بیش از روزانه 200 میلی گرم کلسترول مصرف کنند.
۸. با اینکه غذاهای دریایی مانند ماهی، غذاهای سالمی هستند اما دیگر انواع غذاهای دریایی مثل خرچنگ میتوانند سطح بالایی از کلسترول داشته باشند.
۹. گرچه مرغ معمولاٌ غذای کم چربی تلقی می شود اما نگه داشتن پوست آن یا به عبارتی سرخ کردن آن همراه با پوستش، مرغ را به غذایی که کلسترول بالایی دارد تبدیل می کند.
۱۰. با اینکه کبد منبعی غنی از آهن است اما میزان کلسترول آن بالا می باشد، در واقع بیشترین سطح کلسترول حیوانات در جاهایی مثل کبد آن ها ذخیره شده است.
۱۱. کاهش جریان خون به دلیل کلسترول بالا باعث مشکلات جنسی می شود.
۱۲. کلسترول بالا به طور مستقیم با بیماری های قلبی مرتبط است که اولین دلیل مرگ مردان و زنان نیز همین می باشد.
۱۳. اگر کلسترول را در دست هایمان نگه داریم مثل ماده ی مومیای می ماند که از یک شمع زرد-سفید کنده شده است.
۱۴. کلسترول از یکپارچگی غشای سلولی محافظت می کند و سلولها را سالم و قوی نگه می دارد. اگر سطح کلسترول یک نفر صفر بود(غیرممکن)، غشای سلولی او خشک میشده و ترک می خورد و تمام محتوای سلولی آن بیرون می ریخت.
۱۵. کلسترول در کبد و رودهها تولید می شود.یک انسان روزانه 1 گرم کلسترول تولید می کند.
۱۶. Francois Pelletier de la sale اولین بار کلسترول را به صورت جامد در سنگهای کیسه صفرا و در سال 1769 پیدا کرد.کلسترول در سال 1851 توسط شیمیدانی به نام Engene cherreul کلسترول نامیده شد.
۱۷. قبل از یائسگی زنان نسبت به مردان از سطح پایینتری از کلسترول برخودار هستند، اما پس از یائسگی سطح کلسترول در آن ها افزایش پیدا می کند.دانشمندان بر این باورند که استروژن سطح کلسترول را پایین نگه می دارد.
۱۸. کلسترول بالا معمولاٌ هیچ علائمی ندارد به همین دلیل بسیاری از افراد از ریسک بالای ابتلای خود به حملهی قلبی، سکته مغزی و دیگر بیماری ها اطلاعی ندارند.اما یک آزمایش خون ساده می تواند سطح کنترل خون فرد را نشان بدهد به همین دلیل توصیه می شود که بزرگسالان هر 5سال یک بار آزمایش کلسترول بدهند.
۱۹. کلسترول بالا می تواند ارثی باشد و حتی در سنین جوانی نیز بروز کند.
۲۰. سیگار کشیدن سطح کلسترول خوب را کاهش داده و سطح کلسترول بد را بالا برد.
۲۱. سطح کلسترول پایین با نرخ بالایی از خودکشی، خشونت و آلزایمر همراه است.دانشمندان معتقدند که کلسترول نقش مهمی در سیگنالهای عصبی و ساختار مغز دارد.
۲۲. مطالعات نشان میدهند که استرس سطح کلسترول برخون را افزایش می دهد.
۲۳. دانشمندان گروهی از مواد شیمیایی به نام Saponin را در شراب قرمز شناسایی کردهاند که به کاهش کلسترول می کند.
۲۴. مطالعاتی که در ایالت اوهایو انجام شده نشان داده است که افزایش سطح کلسترول می تواند به کاهش علائم اوتیسم در کودکان کمک کند.
اگر دوست دارید دانستنیهای مربوط به موضوع خاصی را در دیجی فکت دنبال کنید، موضوع را در قسمت نظرات ارسال کنید.
دیجی فکت ساعت ۲۱:۳۰ در دیجی رو