فبلت ها یا همان تلفنهای همراه دارای صفحهنمایش 6 اینچ و بزرگتر از آن، موردپسند همگان نیستند اما هستند هنوز هم کاربرانی که اصرار و تمایل به استفاده از این قبیل دستگاهها دارند. جوانتر ها برای تماشای فیلم و انجام بازی و کاربران حرفهای تر نیز برای داشتن فضای بیشتر بهمنظور ویرایش اسناد، ارسال ایمیلها و همچنین استفاده راحتتر از نرم افزارهای ویرایش و تدوین محتوای رسانهای معمولاً به سایز بزرگتر صفحهنمایش اهمیت میدهند.
البته در صورت کنار آمدن با این سایز صفحهنمایش ممکن است به آن عادت نیز کنید. نقطه قوت این گوشیها باتری آنها است. فضای ایجادشده بهوسیله افزایش سایز صفحهنمایش امکان قرار دادن باتری بزرگتر در بدنه را فراهم میکند.
پس از معرفی Mi Max در سال گذشته، حال شیائومی نسخه بعدی این مدل را با نام Mi Max 2 روانه بازار کرده است. این مدل بهبودهای زیادی نسبت به نسخه اول تجربه کرده است اما آیا این بهبودها میتواند مشتریان را از سوی تلفنهای همراه معمول به سمت این فبلت جذب کند؟ با بررسی می مکس 2 شیائومی با دیجی رو همراه باشید.
طراحی می مکس 2
با توجه به 6.44 اینچ بودن صفحهنمایش و برخلاف ادعاهای شیائومی مبنی بر راحتی استفاده از این مدل، استفاده از این مدل واقعاً سخت است مخصوصاً زمانی که در حال حرکت هستید. تایپ کردن با یک دست در این صفحه مشکل است و برای هر جیبی هم که تصورش را کتید، بزرگ است و نباید برای همراه داشتن آن روی جیبهای خود حساب کنید. درهرصورت باید واقعبین باشیم، کسی که تن به خرید این مدل میدهد قطعاً بزرگ بودن می مکس 2 برایش از اولویتهای انتخاب بوده است و باید گفت این تلفن همراه بزرگ طراحی خوبی دارد.
بهعنوان یک میان رده، می مکس 2 با بدنه فلزی خود حس خوبی به کاربر منتقل خواهد کرد. فلز استفاده شده در شاسی این مدل کیفیت بالایی دارد و نسخه مشکی مات آن خیرهکننده است. ضخامت این مدل تنها 7.6 میلیمتر بوده که با توجه به جایگیری باتری عظیم 5300 میلی آمپرساعتی در آن، میتوان به شیائومی در این بخش نمره قابل قبولی داد. می مکس 2 اصلاً سبک نیست و وزنی بالای 200 گرم دارد اما وزن به خوبی و یکنواخت در آن توزیعشده است و زمانی که می مکس 2 را در دست میگیرید قسمت بالای گوشی سنگین به نظر نخواهد رسید و لبههای خمیده قسمت پشتی نیز به نگهداری از آن با یک دست کمک میکنند.
حسگر اثرانگشت نیز در پشت گوشی واقعشده است و دسترسی به آن اندکی مشکل است مخصوصاً اگر دستهای کوچکی هم داشته باشید. در بیشتر مواقع مجبور به استفاده از دو دست برای یافتن مکان درست حسگر اثرانگشت خواهید بود، نه به این خاطر که دور از دسترس است، بلکه به دلیل احتمال افتادن این گوشی از دست در زمان استفاده از حسگر اثرانگشت که فضای خالی مناسبی جهت سرخوردن و رها شدن این گوشی از دست ایجاد میشود.
در قسمتی پایینی می مکس 2 شاهد پورت USB Type-C هستیم که در دو طرف آن نیز خروجیهای اسپیکر دیده میشود، اما خبر بد در این قسمت این است که تنها یکی از این خروجیها اسپیکر گوشی است و دیگری میکروفون را در خود جایداده است.
نمایشگر می مکس 2
شیائومی می مکس 2 دارای نمایشگر تمام اچدی 6.44 اینچ است که تراکم پیکسلی 342 پیکسل در اینچ را به نمایش خواهد گذاشت. قطعاً رزولوشن بیشتر در این نمایشگر بزرگ میتوانست بهتر باشد اما از سوی دیگر نیاز به پردازشگر قدرتمندتری نیز داشت.
این نمایشگر بازه مناسبی از رنگها را ارائه میکند و کنتراست نیز خوب است. حداکثر روشنایی نمایشگر شاید با پرچمداران قابل قیاس نباشد اما در نور روز قابل استفاده است و در زیر نور آفتاب مشکلی نخواهید داشت. گاهی روشنایی خودکار بهدرستی انجام نمیشود و نیاز است بهصورت دستی آن را کالیبره کنید.
شاید بزرگترین ایراد وارد به نمایشگر می مکس 2 زوایای دید محدود آن باشد. برای کسانی که با هدف تماشای فیلم قصد خرید این مدل را داشتند این مشکل مأیوس کننده است. درهرصورت برای محافظت از این نمایشگر از گوریلا گلس 3 استفادهشده است که در برابر خط و خشهای معمول ممکن در اثر استفاده روزانه مقاوم است.
عملکرد می مکس 2
قدرت پردازشی می مکس 2 از کوالکام اسنپدراگون 625 نشأت میگیرد که چیپستی محبوب و قابل قبول برای گوشیهای هوشمند در این بازه قیمتی محسوب میشود. اما این چیپ قدرت کمتری را نسبت به چیپ اسنپدراگون 652 بکار رفته در می مکس پیشین ارائه خواهد نمود.
درهرصورت، استفاده از 4 گیگابایت حافظه رم نشان از تلاش برای ایجاد توازن میان قدرت پردازشی و مصرف انرژی در می مکس 2 دارد. طبق تستهای انجامشده، می مکس 2 به خوبی از پس این کار برمیآید اما استفاده روزمره با آزمونها متفاوت است. بگذارید خیالتان را راحت کنیم، می مکس بهراحتی میتواند چندین اپلیکیشن را هم زمان اجرا کند و شما میتوانید میان آنها با سرعت مطلوبی جابهجا شوید. اجرای بازیها نیز مشکل ندارد و بازیهای با گرافیک بالا نیز بهطور قابل قبولی اجرا میشوند. میتوان گفت می مکس 2 ظرفیت پردازشی مناسبی دارد و با توجه به آزاد بودن حدود 2 گیگابایت از 4 گیگابایت حافظه رم موجود، برای اجرای همزمان اپلیکیشنها فضای کافی خواهید داشت.
می مکس 2 درون خود یک باتری عظیم 5300 میلیآمپرساعتی را جایداده است که بهراحتی با یکبار شارژ میتواند تا 2 روز انرژی موردنیاز گوشی را تأمین کند. حتی برای کاربرانی که زمان زیادی را با گوشی خود سپری میکنند شیائومی قول 11 ساعت بازی کردن مداوم را داده است. این ادعا دور از واقعیت نیست، ما توانستیم بیش از 12 ساعت از طریق اینترنت باکیفیت اچدی فیلم ببینیم و در انتها باز هم مقداری از شارژ باتری باقیمانده بود.
می مکس 2 از شارژ سریع کوالکام نسخه 3.0 نیز پشتیبانی میکند که در کار قابلیت شارژ موازی عملکرد سریعی از خود نشان میدهد. برای یک تلفن هوشمند با باتری بزرگ بسیار مهم است که زمان شارژ مجدد کامل باتری کوتاه باشد. کمتر از 2 ساعت طول خواهد کشید تا باتری عظیم می مکس 2 از 0 تا 100 درصد کامل شارژ شود که یک امتیاز مثبت برای می مکس 2 محسوب میشود. قدرت پردازشی مطلوب چیپ کممصرف اسنپدراگون 625 و همچنین یک منبع عظیم انرژی می مکس 2 را میتواند به انتخابی خوب بدل کند. اما آیا اینها کافی است؟
سخت افزار
می مکس 2 از درگاه هیبریدی سیمکارت بهره میبرد. یعنی شما میتوانید بهجای استفاده از سیمکارت دوم از کارت حافظه میکرو اسدی استفاده کنید. شاید این موضوع برای کاربرانی که تمایل و یا نیاز به استفاده از دو سیمکارت دارند چندان خوشایند نباشد اما حافظه داخلی 64 گیگابایتی می مکس 2 برای بسیاری از افراد کافی خواهد بود و کمتر کسی نیاز به حافظه بیش از این مقدار دارد.
یک فرستنده مادونقرمز در این گوشی تعبیهشده است که به شما امکان استفاده بهعنوان ریموت کنترل را خواهد داد. این فرستنده با بسیاری برندهای لوازمخانگی قابلاستفاده است. استفاده از پورت Type-C نسبت به پورت میکرو یو اس بی استفاده شده در می مکس یک پیشرفت خوب بهحساب میآید.
می مکس 2 دارای بلندگو استریو است. یکی از بلندگوها در پایین و دیگری در کنار خروجی صدای مخاطب قرار دارد. این نوع قرارگیری بلندگوها برای بهبود حالت استریو صدا نیاز است اما بااین حال بسیاری از کاربران آن را نمیپسندند.
دوربین
در مورد دوربین می مکس 2 در دو کلمه و خلاصه میتوان گفت: «قابل قبول» است. لنز 12 مگاپیکسلی پشت گوشی امکان عکاسی با بازسازی رنگها و کنتراست خوب در نور روز را فراهم میکند و کمبود جزئیات نیز در تصاویر غیرقابل چشمپوشی است. فوکوس اتوماتیک تشخیص فاز فرایند فوکوس را در روز سریعتر کرده و به خوبی کار میکند.
در نور کم دوربین تصاویر متوسطی را ثبت میکند. بیشتر تصاویر دارای نویز هستند و وضوح کم نیز کیفیت تصاویر را پایین آورده است. با اینکه می مکس 2 دارای فلاش دوگانه ال ای دی است اما با توجه به تأثیری که نور فلاش بر روی سوژه میگذارد تمایلی به استفاده از آن نداریم. دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی نیز در روز تصاویر خوبی ثبت میکند اما در نور کم نباید توقع زیادی از آن داشته باشید.
کیفیت ویدیوهای ضبط شده اما بسیار خوب است مخصوصاً زمانی که در شرایط مناسبی فیلمبرداری کنید. ازآنجایی که هیچ لرزشگیری در این دوربین بکار نرفته است فیلمها دارای تکانهای زیادی هستند بهخصوص آنکه نگهداشتن می مکس 2 با یک دست کار سادهای نیست. این دوربین به شما امکان ضبط تایم لپس و ویدیو اسلوموشن را نیز میدهد.
نرم افزار
می مکس 2 اولین دستگاه ساخت شیائومی است که بهصورت پیشفرض با اندروید نوقا ارائهشده است. این گوشی با رابط کاربری اختصاصی شیائومی یعنی MIUI 8.5 عرضهشده است که بر پایه اندروید 7.1.1 توسعه داده شده است.
شیائومی زمان زیادی را صرف بهبود این رابط کاربری نموده است تا بتواند مورد توجه کاربران قرار گیرد. حالت اپهای دوگانه در این نسخه به شما امکان اجرای یک نرمافزار را برای 2 بار میدهد با این قابلیت شما میتوانید دو گفتگو را همزمان در اپلیکیشنی مانند واتس اپ انجام دهید. فضای دوم قابلیت دیگری است که به شما میدهد فایلها و تنظیمات شخصی و کاری خود را از هم تفکیک کنید. حالت مطالعه هم درخشش صفحهنمایش را کاهش میدهد تا برای مطالعه مناسب باشد.
قابلیتهایی نیز وجود دارند که برای فبلتها کارآمد هستند. حالت استفاده با یک دست با کوچک کردن رابط کاربری به شما امکان استفاده راحتتر از فبلت در هنگام حرکت را میدهد. قابلیت دسترسی سریع نیز به شما اجازه میدهد با یک بار لمس صفحهنمایش به اپلیکیشنهای مورداستفاده خود دسترسی داشته باشید.
قیمت و نظر نهایی
می مکس 2 یک دستگاه منحصربهفرد است که میتوان آن را نقطه تقاطع یک گوشی هوشمند بزرگ و یک تبلت قابلحمل دانست. شاید بسیاری از افراد نگاه مثبتی به این مدل نداشته باشند اما می مکس 2 بازار هدف خاص خود را دارد و موفقیت می مکس در گذشته اثباتی بر این مدعا است.
می مکس 2 تلفن همراه خوبی است و پیشرفت مناسبی نسبت به گذشته داشته است. طراحی آن بهروز است و باتری آن نقطه رقیبی برایش باقی نمیگذارد. شاید دوربین و قدرت پردازشی در حد پرچمداران را نداشته باشد اما با قیمت 270 دلاری خود یک انتخاب عالی برای هر کسی است که بخواهد یک تلفن همراه با صفحهنمایش بزرگ تهیه کند. شاید خیلی دور از واقعیت نباشد که بگوییم mi max 2 یک پاوربانک است که برخی امکانات تلفنهای هوشمند را در خود دارد.
ویژگیهای مثبت
- + طراحی و کیفیت ساخت عالی
- + باتری با طول عمر زیاد
- + عملکرد مناسب سختافزار و نرمافزار
ویژگیهای منفی
- – برای هر جیبی بزرگ است
- – عملکرد متوسط دوربین
گوشی mi max2آیا NFCدارد؟
سلام چرا دوربینش فوکوس نداره یعنی از نزدیک قشنگ معلوم نیس ولی از دور خوبه ممنون میشم کمک کنین