HP در اوایل سال جاری میلادی، لپتاپهای گیمینگ سری اومن (Omen) را معرفی نمود، اما در بین تمامی مدلهای آن جای خالی یک لپتاپ قابل ارتقاء، قابل اورکلاک و قابل تنظیم، برای بازیکنهای حرفهای کاملاً به چشم میخورد. اگر شما هم جزو کسانی بودید که فقدان چنین محصولی را احساس میکردید در ادامه با ما همراه باشید تا جدیدترین لپتاپ از سری اومن به نام «اومن ایکس 17» (Omen X 17) را که یک لپتاپ 17 اینچی با طراحی مدرن است، خدمت شما معرفی کنیم.
در همین ابتدای کار باید گفت که پیشرفتهترین مدل «اومن ایکس 17» جزو لپتاپهای گران قیمت بازار بوده و برای خرید آن باید 3500 دلار هزینه کنید. مشخصات سختافزاری این محصول نیز شامل یک کارت گرافیک انویدیا جیفورس GTX 1080 و پردازنده اینتل Core i7-7820HK میباشد که البته میتوانید آن را اورکلاک کرده و یا حتی نسخه اورکلاک شده کارخانه را خریداری نمایید. یک نمایشگر 4K از نوع UHD و مجهز به فناوری G-Sync (که جزو معدود پنلهای لپتاپ با چنین ویژگیهایی است)، درایو حالت جامد (SSD) با ظرفیت 2 ترابایت و حافظه رم 32 گیگابایتی از دیگر قطعات تشکیل دهنده «اومن ایکس 17» میباشد. این سیستم همچنین از پروفایلهای DDR4-2800 و XMP اینتل پشتیبانی میکند. البته حداقل در زمان عرضه این محصول نباید انتظار مجهز بودن آن به پردازندههای نسل هشتم اینتل را داشته باشید.
برای کسانی که توان خرید لپتاپ مذکور را ندارند، HP مدلهای ارزانتری نیز در نظر گرفته که قیمت آنها از 1،999 دلار آغاز میشود. از ویژگیهای پیکربندی این مدلهای ارزانتر میتوان به کارت گرافیک انویدیا جیفورس GTX 1070، پردازنده اینتل Core i7-7700HQ و نمایشگر TN با فرکانس 120 هرتز و تکنولوژیG-Sync اشاره کرد. البته تمامی این مدلها آمادگی کامل برای پشتیبانی از واقعیت مجازی را نیز دارند.
با وجود اینکه در زمینه پیکربندی این لپتاپها، HP هیچ نوآوری خاصی در حوزه طراحی یا قابلیتهای تنظیمپذیری، نداشته، اما عرضه محصولاتی از این دست را میتوان به عنوان تلاشی برای رقابت با بزرگان تولید کننده لپتاپهای گیمینگ، مانند ایسر (Acer)، الین ویر (Alienware) و ایسوس (Asus) محسوب کرد.
اومن ایکس دارای یک طراحی حرارتی با فن دوگانه است که با به گردش درآوردن هوا از پایین دستگاه و دریچههای طرفین آن، اقدام به خنک کردن آن میکند. البته این بدان معنی است که هیچ درایو نوریای در این لپتاپ وجود ندارد و امکان استفاده مستقیم از سی دی یا دی وی دی را در آن نخواهید داشت. همچنین امکان ارتقاء فضای ذخیره سازی (SSD و HDD) و همچنین حافظه به سادهترین شکل ممکن در اختیار کاربران قرار گرفته است.
صفحه کلید سفارشی اومن ایکس شامل تمام ملزومات مورد نیاز گیمرها میباشد که از آن جمله میتوان به این موارد اشاره کرد: سوئیچهای مکانیکی با LED های RGB (که به طور جداگانه قابل کنترل هستند)، عمق نسبتاً زیاد و 2.5 میلیمتری کلیدها که با آلومینیوم تقویت شده است، مجهز بودن تمام کلیدها به ویژگی n-key rollover و همچنین کلیدهای قابل برنامهریزی. البته به نظر نمیرسد صفحه لمسی این لپتاپ دارای هیچ نوری باشد.
بخش بزرگی از اتصالات در پشت بدنه لپتاپ تعبیه شده است: دو پورت تاندربولت و USB نوع C، پورت نمایشگر Mini، پورت HDMI و همچنین پورت اتصال شبکه. به علاوه، دو پورت USB نوع A همراه با خروجیهای صوتی و یک اسلات کارت SD در دو طرف بدنه به چشم میخورد.
شما میتوانید این لپتاپ را به حداکثر سه مانیتور خارجی وصل کنید که البته تنها مانیتوری که از طریق اتصال Mini DisplayPort وصل شده امکان استفاده از G-Sync را خواهد داشت. دو مانیتور دیگر را نیز میتوان از طریق پورت تاندربولت، USB نوع C و HDMI به لپتاپ متصل نمود. تقویت کنندههای دیجیتال نیز به بهبود کیفیت صدای خروجی کمک زیادی میکنند.
HP همچنین نرمافزارهای سیستمی خود را نیز به منظور پشتیبانی از تمام ویژگیهای تنظیم و سفارشیسازی، از جمله مدیریت ترافیک شبکه، ارتقاء داده است. هرچند هنوز هم عدم امکان ایجاد پروفایلهای مخصوص بازی کاملاً احساس میشود.
در نهایت باید اشاره کنیم وزن 4.9 کیلوگرمی اومن ایکس، با اینکه برای یک سیستم گیمینگ چندان غیرمعمول نیست، اما با این حال تاحدودی سنگین بوده و حمل و نقل آن را کمی با مشکل مواجه میکند.