“موتور عصبی ای 11 بایونیک اپل” و “گوگل پیکسل ویژوال کور” عباراتی هستند که در معرفی تراشههای جدیدترین آیفونها و گوشیهای اندرویدی به کار رفتهاند و به نظر میرسد استفاده از آنها به یک روند رایج تبدیل خواهد شد. این نامها در واقع به ریزپردازندههایی اشاره دارند که بخشی از وظایف پردازشی گوشی را در مواردی خاص (مانند واقعیت افزوده و هوش مصنوعی) بر عهده گرفته و کمی از بار پردازنده اصلی را میکاهند. به این ترتیب کارهایی مانند پردازش ورودی حسگر و محاسبات بصری مربوط به فیس آی دی (Face ID) در گوشیهای آیفون و همچنین استفاده از الگوریتمهای +HDR در دوربین گوشیهای پیکسل گوگل، بسیار سریعتر، بهتر و با مصرف کمتر شارژ باتری، انجام میشوند.
همانطور که میشد پیشبینی کرد، کمپانی کرهای سامسونگ نیز ممکن است به زودی یک ریزپردازنده موتور عصبی مخصوص را به تراشههای سری اگزینوس (Exynos) اضافه نماید. این شرکت به تازگی رقم قابل توجهی را در یک شرکت چینی فعال در زمینه هوش مصنوعی، به نام DeePhi Tech سرمایهگذاری کرده که گمان میرود این اقدام در راستای طرح مذکور باشد. DeePhi Tech که توسط فارغ التحصیلان دانشگاههای شینهوا و استنفورد تأسیس شده، معماری تراشه شبکه عصبی و تکنولوژی فشردهسازی منحصر به فردی در اختیار داشته و مشتریان شناخته شدهای دارد که از جمله آنها میتوان به شرکتهای آمازون، مدیاتک و همچنین خود سامسونگ، اشاره کرد.
دستاوردهای DeePhi، به ویژه در توسعه الگوریتمهای یادگیری هوش مصنوعی متمرکز شده، که با طرح تراشههای شبکه عصبی این شرکت چینی عمل میکنند، و شاید سرمایهگذاری سامسونگ در DeePhi هم در جهت توسعه چنین ریزپردازندهای برای تراشه اگزینوس 9810 است؛ تراشهای که انتظار میرود که در بهار سال آینده و با گوشی گلکسی اس 9 وارد بازارهای جهانی شود. البته این اولین بار نیست که خبری در مورد قابلیتهای احتمالی اگزینوس بعدی در زمینه هوش مصنوعی میشنویم، و حتی پیش از این شایعهای منتشر شده بود مبنی بر اینکه گلکسی اس 9 مجهز به یک کیت اسکنر سه بعدی اختصاصی (مشابه با فیس آی دی) خواهد بود. شرکت شناخته شده کوالکام هم در تابستان سال جاری یک کیت توسعه نرمافزاری برای موتور پردازش عصبی اسنپدراگون خود عرضه کرده و بنابراین باید گفت رقابت در این زمینه روز به روز شدیدتر میشود.