قاچاق اعضا پدیده است که در بسیاری از کشورها رایج است که البته با افزایش تقاضا از سوی بیماران، این موضوع خیلی هم دور از انتظار نیست. در ادامه با ۱۴ دانستنی دربارهی قاچاق اعضا، با دیجی رو همراه باشید.
1_ 5 تا 10 درصد از پیوندهای کلیه در سراسر دنیا از طریق اعضای قاچاق صورت میگیرد.
2_ طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، تجارت غیرقانونی کلیه آنقدر افزایشیافته که تخمین زده میشود سالانه حدود 10 هزار عمل جراحی که با استفاده از همین اعضاست صورت میگیرد.
3_ قیمت اعضای قاچاق بسته به قسمتی از بدن که فروخته میشود متفاوت است، مثلاً یک قلب در بازار سیاه میتواند حدود 1 میلیون پوند قیمت داشته باشد.
4_ طبق اعلام سازمانهای ذیربط، کسانی که عضو اهدا میکنند مردانی به میانگین سنی 28.9 سال هستند که درآمد سالانهای حدود 480 دلار دارند و کسانی که عضو را دریافت میکنند معمولاً مردانی با میانگین سنی 48.1 سال هستند که درآمد سالیانهای حدود 53 هزار دلار دارند.
5_ کسانی که عضو غیرقانونی به خود پیوند میزنند ممکن است با خطرات جدیای مواجه شوند چراکه هیچ ضمانتی مبنی بر جواب دادن پیوند وجود ندارد.
6_ اعضای قاچاق فقط برای پیوند استفاده نمیشوند، برخی توسط دانشمندان برای استفادههای غیرقانونی و غیراخلاقی و بعضی برای استفاده در جادو و بهجا آوردن رسم و رسومات مختلف استفاده میشوند.
7_ در آمریکا روزانه 18 نفر به خاطر نرسیدن عضو پیوندی بهشان از دنیا میروند.
8_ برخی از پزشکان بر این عقیده هستند که چون تقاضا زیاد است، بیماران وقت کمی دارند و جور شدن یک عضو بهصورت قانونی خیلی طول میکشد، فروش عضو باید قانونی شود اما تحت قوانین بهشدت سختگیرانه.
9-بهرغم خطرات و مشکلاتی که قاچاق عضو میتواند به همراه داشته باشد، بعضی از قربانیان این وضعیت را بهمنزلهی شانسی برای نجات جان یک نفر میبینند.
10_ پزشکان فاسد اغلب کودکان، مخصوصاً کسانی که پیشینهی خانوادگی ضعیف داشته یا ناتوانی دارند را برای برداشت عضو هدف قرار میدهند.
11_ برخی از فروشندگان برای فروش اعضای خود به سایت eBay متوسل شدهاند.
12_ برخی افراد پیشنهاد کردهاند که کشورها میتوانند با به حداکثر رساندن عرضهی اعضا از سوی در گذشتگان و اهداکنندگان داوطلب و همچنین با تشویق به در پیش گرفتن شیوهی زندگی سالم که به افراد کمک میکند که کمتر به وضعیتهایی مانند دیابت دچار شوند، با قاچاق اعضا و قاچاقچیان مبارزه کنند.
13_ دلالان اعضا در چین، سرویسهای خودشان را با استفاده از شعارهای هوشمندانهای همچون “یه کلیه اهدا کن، آیپد جدید بخر!” تبلیغ میکنند.
14_ بیمارانی که برای پیوند غیرقانونی به چین، هند و یا پاکستان میروند، گاها برای کلیهای که از افراد آسیبدیده و درمانده به قیمت 5 هزار دلار خریداریشده، 200 هزار دلار میپردازند.