در شرایط اضطراری مانند میدان جنگ، پزشکان ممکن است تنها چند دقیقه یا حتی چند ثانیه برای نجات جان یک سرباز مجروح، فرصت داشته باشند. با این حال، اگر دارپا (DARPA) (آژانس پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی) بتواند ایدهای را که در ذهن دارد به عمل تبدیل کند، ممکن است این فرصت کمی بیشتر شده و بتوان جان تعداد زیادی از افراد سانحه دیده را نجات داد. حتماً می پرسید چطور؟ اگر به طور خلاصه بخواهیم جواب دهیم باید بگوییم با آهسته کردن زمان! در ادامه با ما همراه باشید تا توضیح بیشتری در این مورد ارائه دهیم.
نه، دارپا قصد ندارد یک ماشین زمان یا هر دستگاه دیگری برای کند کردن گذر زمان بسازد، بلکه در اینجا صحبت درباره زمان بیولوژیکی است. در این ایده کاملاً از طبیعت الهام گرفته شده است و با بررسی شرایط زیستی و بیولوژیکی برخی حیوانات خاص، مشخص شده که این دسته از موجودات توانایی این را دارند که فعالیت سلولی خود را تا حد بسیار زیادی کاهش داده و از این طریق در شرایط دمایی بسیار نامناسب و شدید، جان خود را نجات دهند.
طبق گفته Tristan McClure-Begley، رئیس برنامه Biostasis، “در سطح مولکولی، زندگی عبارت از یک سری از واکنش های بیوشیمیایی مداوم است و مشخصه تعریف کننده این واکنش ها این است که آنها همواره برای رخ دادن نیاز به یک کاتالیزور دارند. درون سلول، این کاتالیزورها به شکل پروتئین ها و دستگاه های مولکولی بزرگی هستند که انرژی شیمیایی و جنبشی را به فرآیندهای بیولوژیکی تبدیل می کنند.”
“هدف ما در برنامه Biostasis این است که کنترل دستگاه های مولکولی را به دست گرفته و با کاهش سرعت عملکرد آنها، به آرامی سرعت کل سیستم را کاهش داده و بدین ترتیب از اثرات منفی آسیبهای وارده تا حد ممکن جلوگیری کنیم.” اگر دارپا در تحقیقات خود موفق باشد، این طرح نه تنها در میدان جنگ و در میانه مبارزات، بلکه در سایر اقدامات پزشکی، مانند زمانی که امدادگران به صحنه حادثه می رسند، یا برای استفاده در بخش اورژانس بیمارستان ها، و مواردی از این دست، کاربرد خواهد داشت.