فیسبوک این چند هفتهی اخیر به خاطر فاش کردن اطلاعات شخصی کاربران خیلی تحت فشار بوده، اما کاری که کمپانیهای سراسر دنیا با این اطلاعات شخصی انجام میدهند به مراتب ترسناکتر است.
در طی ۵ سال گذشته، کمپانی Terrogence که مک کمپانی نظارتی بوده و توسط افسر اطلاعاتی سابق اسرائیلی تاسیس شده، از سایتهای شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و یوتیوب به منظور ایجاد یک دیتابیس عظیم تشخیص چهره استفاده میکرده است.
این دیتابیس بخشی از سرویس تشخیص چهرهی این کمپانی به نام Face-Int است.این سرویس حاوی چهرههای هزاران مظنون تروریست بوده که با استفاده از حدود ٣٥هزار عکس و ویدیو بدست آمده.
Terrogenceبه مانند کمپانی مادرش Verint، تکنولوژیهای اطلاعاتی را برای دولت آمریکا از جمله NSA و نیروی دریایی این کشور فراهم میآورده که هر دوی این سازمانها به دولت اجازهی دسترسی به سلاحهای تروریستی و تاکتیکهای تروریستها توسط این کمپانی و از طریق شبکههای اجتماعی بدست آورده را می دهند. در واقع این امکان وجود دارد که دولت آمریکا به کلیهی اطلاعات موجود در این دیتابیس دسترسی داشته باشد.
طبق نوشتهی وبسایت این کمپانی:
Terrogence به طور فعال و مستمر نظارت کرده و پروفایلها و تصاویر تروریستها، مجرمین و دیگر افرادی که به منزلهی تهدیدی برای امنیت هوایی، مهاجرت و امنیت ملی باشند را جمع آوری میکند.
دیتابیس Face-Int دربردارندهی پروفایلهایی از هزاران مظنون است که از چنین منابع آنلاینی مانند یوتیوب، فیسبوک و کلیه فرومها در سراسر دنیا جمع آوری شدهاست.
این کمپانی در حقیقت از طریق پروفایلهای فیک در فضای مجازی از کاربران مدنظرش اطلاعات بدست میآورد و جاسوسی تمامی افراد را میکند.
کمی پیشتر کمپانیVerint یک سیستم تشخیص چهره را به نام Face Detect معرفی کرد که نه تنها افراد را شناسایی میکند بلکه این اجازه را میدهد تا مظنونین را سریعاً به لیست تحتنظرها اضافه کرد.
در کل فعالیت این شرکتها کمی مخفی بوده و ممکن است نه تنها تروریستها را در نظر داشته باشند، بلکه در حال شکلدهی دیتابیسی از کل مردم باشند که این موضوع همان قدر که به نظر میرسد ترسناک است.