گوگل محصولات و سرویسهای محبوب زیادی دارد که مطمئناً شما هم به عنوان یک کاربر اینترنت، همه روزه از آنها استفاده میکنید اما برای هر یک از آنها، تعداد زیادی هم برنامه آزمایشی وجود دارد که شما احتمالاً هرگز نام آنها را نشنیدهاید. بسیاری از این نوع برنامهها در یکی از کارگاههای طراحی محصولات آزمایشی گوگل به نام Area 120 طراحی شدهاند و اغلب مواقع چیزی بیش از یک برنامه ساده سرگرم کننده برای آشنایی با یک تکنولوژی یا ویژگی جدید نیستند. البته این مسئله در مورد بازی موبایلی جدید Area 120 به نام Grasshopper (ملخ)، اصلاً صدق نمیکند. در یک جمله میتوان گفت این بازی پازل سرم کننده قصد دارد تا به زبانی ساده کاربر را در یادگیری اصول جاوا اسکریپت یاری کند.
بازی Grasshopper شباهت زیادی به پلتفرم یادگیری زبان برنامهنویسی Duolingo دارد. همان طور که برنامه و پلتفرم کمک آموزشی Duolingo برای استفاده از افرادی که اطلاعات کمی در مورد برنامه نویسی داشته و یا کلاً با آن غریبه هستند طراحی شده، بازی Grasshopper هم به هیچ عنوان قصد ندارد یک شبه شما را به یک برنامهنویس تبدیل کند و هیچ ربطی هم ندارد که چقدر به این رشته علاقه دارید.
به محض اینکه بازی Grasshopper را نصب و اجرا کنید، از شما سؤال میشود که آیا تا به حال هیچ تجربهای در زمینه برنامه نویسی داشتهاید یا نه؟ بعد از اینکه به این سؤال پاسخ دادید، باید یک مرحله آموزشی را برای آشنایی با روند بازی طی کرده و سپس کار خود را آغاز کنید. حتی اگر آشنایی مختصری با برنامه نویسی داشته باشید، استفاده روزانه از این بازی ساده و سرگرم کننده میتواند به بهبود مهارتهای شما کمک بسیار زیادی کند.
مراحل Grasshopper در قالب تعدادی معما و تست هوش و به شکل بسیار هوشمندانهای طراحی شدهاند که به مرور سختتر و سختتر میشوند.
لورا هلمز (Laura Holmes)، سازنده Grasshopper در مورد این بازی گفته:
هر یک از پازلهای بازی در حقیقت قطعه کدی واقعی هستند که توسط یک دانش آموز نوشته شدهاند و در یک محیط برنامه نویسی مخصوص برایتان به نمایش گذاشته میشوند. جریان هم از این قرار است که دانش آموز مد نظر بازی یک چالش پیش روی خود دارد و از کاربر خواسته میشود تا با استفاده از مهارت برنامه نویسی خود و البته تعداد کلیکهای محدودی، این چالش را با موفقیت پشت سر بگذارد.
اگر شما هم جزو آن دسته کاربرانی هستید که به برنامه نویسی علاقه دارید اما نمیدانید این کار را از کجا باید شروع کنید، بازی Grasshopper گوگل میتواند یک سرآغاز بسیار خوب برایتان باشد. در ادامه و با کلیک بر روی لینکهای دانلود میتوانید هم اکنون این بازی را به صورت کاملاً رایگان بر روی دستگاه اندرویدی و آی او اس خود نصب کرده و آموزش برنامه نویسی را شروع کنید.