همان طور که اطلاع دارید به تازگی بازی God of War 4 پس از سالها انتظار عرضه شد و کیفیت بصری فوق العادهای را در کنار گیم پلی جذاب و روان ارائه کرد. عرضه این بازی زیبا بهانهای شد تا به سراغ بهترین بازیهای انحصاری عرضه شده برای کنسول نسل هشتمی سونی برویم. بنابراین بدون هیچ مقدمه اضافهای از شما دعوت می کنیم تا در ادامه مطلب با ما در دیجی رو همراه باشید.
بهترین بازی های انحصاری پلی استیشن 4
بهترین بازی سبک ترسناک: Hellblade: Senua’s Sacrifice
بازی Hellblade: Senua’s Sacrifice یکی از آن دست عناوینی است که بدون هیاهو و جنجال ساخته شده و از قضا بسیار خوب و خوش ساخت هم از آب در آمده است. این بازی به شایستگی در مراسم اهدای جوایز بازی های رایانه ای ۲۰۱۷ در چندین بخش نامزد دریافت جایزه شد و در جلب نظر منتقدان و گیمرها بسیار موفق ظاهر شد. Ninja Theory با ساخت این بازی نشان داد که برای تولید یک عنوان درجه یک لازم نیست حتما هزینه های سرسام آوری صرف شود. Hellblade: Senua’s Sacrifice با صداگذاری عالی مبتنی بر موشن کپچر، بازیکن را در داستان خود غرق کرده و او را درگیر افسانههای اسکاندیناوی می کند.
این بازی به نحوی المان های بازی های اکشن، ترسناک و معمایی را در هم ترکیب کرده که توانسته به یک تجربه خاص در گیم پلی دست پیدا کند. وقتی عملکرد عالی هنرپیشه نوظهوری به نام Melina Juergens را با داستان غنی بازی در هم بیامیزید، معجونی عالی شکل می گیرد که بیش از هر چیز به مرزهای هنر نزدیک می شود.
حرف آخر: اگر واقعا دوست دار بازی های رایانه ای هستید به هیچ وجه نباید این بازی را از دست بدهید. شاید بتوان گفت Hellblade: Senua’s Sacrifice دقیقا چیزی است که یک بازی رایانه ای باید باشد؛ در هم تنیدن هنر و سرگرمی در هم و انتقال مفاهیم عالی بشری در قالب یک گیم پلی جذاب.
و در انتها اینکه پیشنهاد می کنیم این بازی را در صورت امکان با هدفون تجربه کنید. استفاده هوشمندانه از طراحی صوتی دوتایی، به شما کمک می کند تا گوشه ای از شخصیت یک فرد روانپریش را درک کرده و تجربه بسیار واقع گرایانه تری از بازی داشته باشید.
بهترین بازی ماجرایی: Yakuza 0
سری Yakuza از سال 2005 به صورت بی سر و صدا در حال پیشرفت بوده و توانسته یک دنیای عظیم و گسترده را پیش روی گیمرها قرار دهد. از زمان پیدایش این مجموعه تقریبا هر سال یک نسخه از آن منتشر شده و ممکن است به همین دلیل برخی تصور کنند که طراحان بازی دیگر هیچ ایده جدیدی برای ارائه در بازی خود ندارند. البته این طرز فکر در مورد سری Yakuza اصلا درست نیست و به عنوان مثال آخرین شماره از بازی با نام Yakuza 0 که در سال 2015 در ژاپن عرضه و سپس در سال 2017 روانه بازارهای غربی شد پر از ایده های نو و بکری بود که می توانستند تا مدت ها گیمر را درگیر خود کنند.
عنوان Yakuza 0 با اینکه آخرین نسخه منتشر شده از این سری است اما همان طور که از نامش می توان حدس زد وقایع آن به قبل از نسخه اول باز می گردد و به عنوان پیشوند سری Yakuza عمل می کند. داستان بازی در دهه 80 جریان دارد و شما در نقش Goro Majima و Kazuma Kirya قرار می گیرید که به شکلی درگیر نبردی مافیایی (یا شاید بهتر باشد بگوییم یاکوزایی!) برای تحت کنترل در آوردن یک منطقه کوچک می شوند. البته این مسئله به ظاهر کوچک در واقع نقطه آغازی برای داستان بازی بوده و روایت داستان پیچ و تاب ها و نکات بسیاری دارد که باعث می شود حتی بتوان آن را با فیلم های سینمایی هم مقایسه کرد!
طراحان بازی تمام تلاش خود را کرده اند تا بازیکن آزادی عمل کاملی در دنیای بازی داشته و مجبور به طی یک مسیر از پیش تعیین شده نباشند. به غیر از مأموریت هایی که به طور مستقیم به داستان اصلی مربوط می شوند، تعداد زیادی ماموریت فرعی جالب و سرگرم کننده و همچنین چندین و چند مینی گیم مفرح در Yakuza 0 وجود دارد که ساعت ها می تواند شما را درگیر خود کرده و در دنیای بزرگ بازی نگه دارد.
حرف آخر: Yakuza 0 یک عنوان ماجرایی بسیار جذاب با دنیایی گسترده است که پر از ماموریت و مراحل فرعی بوده و می تواند برای ساعت ها شما را سرگرم کند. اگر از طرفداران سری Yakuza باشید حتما تا به حال این بازی را چندین بار تمام کرده اید! اما اگر تا به حال هیچ نسخه ای از این سری را تجربه نکرده اید، Yakuza 0 بهترین نسخه از بازی است تا با آن وارد این دنیای وسیع شده و داستان بازی را نیز از ابتدای ابتدا دنبال کنید.
بهترین بازی اکشن نقش آفرینی: Bloodborne
استودیوی From Software یک کار را بسیار بهتر از بقیه انجام میدهد و آن هم عذاب دادن گیمرها است! سری بازیهای دارک سولز که از شناخته شده ترین ساخته های این استودیو هستند، جزو سخت ترین بازی های رایانه ای تولید شده تا به امروز محسوب می شوند. اما در اینجا نمی خواهیم در مورد دارک سولز صحبت کنیم بلکه قصد داریم به یکی دیگر از بازی های تولید شده توسط From Software به نام Bloodborne اشاره کنیم که به صورت انحصاری برای کنسول نسل هشتمی سونی روانه بازار شده است. با اینکه این بازی ادامه مستقیم دارک سولز نیست اما می توان آن را به نوعی ادامه معنوی این سری به شمار آورد. البته این بار سازنده ها کمی به گیمرها باج داده و بازی را نسبت به سری داک سولز کمی راحت تر طراحی کرده اند.
در Bloodborne وارد خیایان های شهر Yharnam خواهید شد که حال و هوای شهرهای اروپایی سده نوزده را دارد و سبک معماری گوتیک آن کاملاً مشهود و مشخص می باشد. البته این شهر آن چنان هم زیبا نیست، زیرا در پی آلوده شدن ساکنین آن به طائونی کشنده، شهر مملو از موجودات اهریمنی و پلید شده و شما هم در بازی وظیفه دارید تا با این موجودات مبارزه کنید. در این بازی باید استراتژی درستی برای مبارزه ها داشته باشید و بی گدار به آب نزنید. البته هر چقدر هم که محتاط و حساب گر باشید، احتمالاً بارها و بارها با مرگ کاراکتر اصلی روبرو خواهید شد!
حرف آخر: اگر از بازی های ساده و سینمایی که این روزها به وفور در بازار یافت می شوند دل خوشی ندارید و به دنبال یه چالش جدی هستید، پیشنهاد می کنیم Bloodborne را از دست ندهید. این بازی را ساخته اند تا در محیط های مخوف آن با موجودات اهریمنی قدرتمند مبارزه کرده و با کسب تجربه از شکست های خود، بالاخره راه موفقیت را پیدا کنید.
بهترین داستان: Horizon Zero Dawn
اگر به دنبال یک بازی زیبا با گرافیکی مسحور کننده و البته داستانی گیرا هستید، مطمئناً Horizon Zero Dawn میتواند شما را به خواسته خود برساند. کیفیت بصری این بازی به شدت زیباست و مبارزات نفسگیر با رباتهای حیوان نما هم باعث شده تا این گرافیک زیبا در قالب یک گیم پلی جذاب، بسیار ارزشمندتر باشد. جمع آوری آیتم ها و ترکیب آنها و همچنین آپگیرد سلاح ها همگی در سطح بسیار خوبی قرار دارند و هیچگاه خسته کننده و تکراری نمی شوند. نقشه بزرگ بازی هم مملو از مأموریت های جانبی و آیتم های مخفی بوده و در کنار بخش داستانی اصلی می تواند ساعت ها شما را درگیر خود کند. Guerilla Games که پیش از این ساخت سری بازی های کیلزون را برعهده داشت، با عرضه Horizon Zero Dawn نشان داد که فوت و فن های این صنعت را به خوبی می شناسد و علاوه بر ساخت بازی های اکش اول شخص می تواند عناوین اکشن ماجرایی سوم شخص را هم در بالاترین سطح استانداردهای جهانی طراحی و تولید کند.
البته گرافیک زیبا و گیم پلی درگیر کننده تنها نقاط قوت Horizon Zero Dawn نیستند و این بازی در زمینه داستان سرایی هم بسیار موفق ظاهر شده است. با پیشروی در بازی و کشف اسراری که در گوشه و کنار دنیای پهناور آن پنهان شده، بیش از پیش مشتاق به ادامه دادن بازی شده و سعی خواهید کرد تا حتی یک خط از دیالوگ های کاراکترها و داستان بازی را هم از دست ندهید.
حرف آخر: سازندگان Horizon Zero Dawn در گوریلا گیمز به خوبی توانستهاند تمام مؤلفه های یک بازی موفق را دور هم جمع کرده و گیمرها را به شدت مجذوب ساخته خود نمایند. در این بازی هر چه را که از یک بازی رایانه ای می خواهید خواهید یافت: گرافیک زیبا، گیم پلی روان و جذاب، دنیای وسیع با مأموریت های جانبی و آیتم های فراوان، داستان گیرا و مجذوب کننده و … .
بهترین اکشن: God of War 4
بازی God of War 4 بالاخره پس از سال ها انتظار عرضه شد و البته نشان داد که ارزش این همه صبر کردن را داشته است. سازندگان این سری بازی ها در استودیوی سانتا مونیکا، یک ریسک بزرگ را متقبل شدند و با تغییر زاویه دوربین و بسیاری از المان های بازی های اولیه، سعی کردند یک تجربه کاملاً جدید را برای گیمرها به ارمغان بیاورند که در این راه کاملاً هم موفق بوده اند. البته این حجم وسیع از تغییرات اصلاً باعث نشده تا God of War از مسیر اصلی و اولیه خود خارج شود، بلکه تنها با رها کردن سبک ابتدایی خود که در حال حاضر شاید بتوان گفت تاریخ گذشته و قدیمی شده، روح تازه ای به این سری بازی دمیده است.
به غیر از تغییر زاویه دوربین و برخی مکانیک های بازی، مهمترین تغییری که در God of War 4 اعمال شده، مربوط به خود شخصیت کریتوس است. کریتوس که تا پیش از این در نقش خدای جنگ به قلع و قمع خدایان یونان باستان می پرداخت، تمام گذشته خود را کنار گذاشته و سعی کرده تا با رفتن به سمت سرزمین های شمالی، زندگی جدیدی را به عنوان یک انسان آغاز کند. بعد انسانی این شخصیت در God of War 4 و در تعامل با فرزندش به خوبی پرداخت شده و کاملاً باورپذیر است. فرزند کریتوس در طول بازی همواره همراه وی بوده و در مبارزات نیز می تواند به او کمک کند و این خود یکی دیگر از تغییرات مهم نسخه چهارم God of War است.
حرف آخر: با اینکه سال 2018 تازه آغاز شده و هنوز تا پایان راه زیادی مانده، اما از همین حالا می توان God of War 4 را جزو سه بازی برتر سال به شمار آورد و هیچ بعید نیست که در بسیاری از رده بندی ها حتی به عنوان بازی سال هم انتخاب شود. بنابراین هیچ عذر و بهانه ای برای از دست این بازی از طرف دارندگان کنسول پلی استیشن 4 پذیرفتنی نیست!
نتیجه گیری
تاکنون چندین و چند بازی انحصاری برای کنسول پلی استیشن سونی منتشر شده و هر چه که جلوتر می رویم این بازی های انحصاری بسیار باکیفیت تر و خوش ساخت تر می شوند. در واقع همین بازی های انحصاری عالی و باکفیت باعث شد تا سونی بتواند با کنار زدن مایکروسافت، حاکم بلامنازغ نسل هشتم بازی های رایانه ای شود. بازی هایی که در این لیست به آن ها اشاره شد، جدیدترین و البته باکیفیت ترین انحصاری های سونی تا به امروز بوده اند که مطمئناً ارزش یک بار امتحان کردن را دارند.