وقتی برای خرید یک لپ تاپ جدید برای کارهای برنامه نویسی به بازار مراجعه می کنید باید موارد متعددی را مد نظر قرار دهید. مطمئناً دوست ندارید هزینه زیادی برای خرید لپ تاپ هزینه کنید و البته از طرف دیگر اصلاً دوست نخواهید داشت دستگاهی که می خرید سرعتی حلزونی داشته باشد! پس چاره کار چیست؟ خوب، باید قبل از خرید کاملاً نیازهای خود را شناخته و به سراغ محصولی بروید که از هر لحاظ برای کار شما مناسب باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا بهترین لپ تاپ های مناسب برای برنامه نویسی را برایتان معرفی کنیم.
لپ تاپی که برای کارهای برنامه نویسی خود انتخاب می کنید باید دارای پردازنده ای با حداقل چهار هسته باشد تا در کنار برنامه نویسی مشکلی در اجرای برنامه های پس زمینه نداشته باشید. همچنین برنامه نویس ها به حداقل 8 گیگابایت حافظه رم نیاز دارند که البته اگر این مقدار به 16 گیگابایت یا بالاتر برسد، کاملاً ایده آل خواهد بود. اگر برنامه نویسی شما در ارتباط با گیم است و توسعه دهنده گیم محسوب می شوید، باید به دنبال لپ تاپی باشید که از کارت گرافیک جداگانه استفاده می کند. البته این مورد تنها برای توسعه دهنده های گیم نیست و کسانی که از ابزارهای برنامه نویسی مبتنی بر گرافیک استفاده می کنند، با داشتن کارت گرافیک جداگانه می توانند کارهای خود را بهتر انجام دهند. هر چند که تراشه های گرافیکی ادغام شده در پردازنده های نسل هفتم و هشتم اینتل می تواند تا حدود زیادی برای این دسته از کاربران کافی باشد.
لپ تاپ های زیادی با مشخصات فوق در بازار یافت می شوند اما ما در این مطلب به سراغ 5 مورد از برترین آن ها رفته ایم. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
بهترین انتخاب:
Dell XPS 13
اولترابوک های سری XPS دل، یکی از محبوب ترین لپ تاپ های برنامه نویس ها هستنند. طراحی ظریف و وزن کم این سری به همراه قدرت سخت افزاری مناسبی که دارند، باعث می شوند تا در هر مکانی بتوان به سهولت و سرعت کارهای برنامه نویسی را انجام داد. حتی می توان از سیستم عامل اوبونتو هم در این لپ تاپ ها استفاده کرد. با اینکه Dell XPS 13 از تراشه گرافیکی جداگانه قدرتمندی بهره نمی برد اما استفاده از پردازنده های جدید اینتل، فضای ذخیره سازی بسیار پرسرعت و صفحه نمایشی با رزولوشن +QHD که کمترین حاشیه را در اطراف خود دارد، این لپ تاپ را به گزینه ای مناسب برای برنامه نویس ها تبدیل کرده است. اگر هم به دنبال مدلی با قدرت گرافیکی بالا می گردید، می توانید XPS 15 را انتخاب کنید که مجهز به کارت گرافیکی GTX 1050 Ti می باشد.
در Dell XPS 13 شاهد به کارگیری پردازنده نسل هشتم اینتل از نوع Core i7-8550U هستیم که تراشه پردازشی ادغام شده در آن به خوبی می تواند پاسخگوی بسیاری از نیازهای کاربران باشد. صفحه نمایش 13.3 اینچی این محصول دارای رزولوشنی برابر با 3200 در 1800 پیکسل است و کیفیت تصویری بسیار خوبی ارائه می دهد. حافظه رم در نظر گرفته شده برای این لپ تاپ 16 گیگابایت و از نوع LPDDR3 است که با فرکانس 1866 مگاهرتز فعالیت می کند و فضای ذخیره سازی در دسترس کاربر هم از نوع PCIe NVMe M.2 SSD و با ظرفیت 512 گیگابایت می باشد. همه این قطعات سخت افزاری در بدنه ای بسیار ظریف تعبیه شده اند که ضخامت آن در بیشترین حالت به 0.60 اینچ می رسد و وزن کل لپ تاپ هم تنها 1.22 کیلوگرم است. قیمتی که برای مدل 2017 لپ تاپ Dell XPS 13 تعیین شده 800 دلار است در حالی که مدل های جدیدتر آن با قیمت 1000 دلار به فروش می رسند.
بقیه گزینه ها:
Surface Book 2
مایکروسافت لپ تاپ سرفیس بوک 2 را در دو اندازه مختلف روانه بازار کرده است که البته ما در اینجا مدل 15 اینچی آن را انتخاب کرده ایم. این لپ تاپ قابلیت جداسازی از کیبورد را داشته و می توان از آن به عنوان یک تبلت نیز استفاده کرد. همچنین در حالت تبلت، لولای صفحه کلید آن را می توان به عنوان پایه مورد استفاده قرار داد. سرفیس بوک 2 از قلم سرفیس مایکروسافت و همچنین کنترلر سرفیس دایال (Surface Dial) هم پشتیبانی می کند.
در زمینه مشخصات سخت افزاری باید گفت سرفیس بوک 2 مجهز به پردازنده نسل هشتم اینتل به نام Core i7-8650U بوده و از کارت گرافیک جداگانه GeForce GTX 1060 استفاده می کند. این مشخصات بدان معنی است که سرفیس بوک 2 نه تنها برای برنامه نویسی مناسب است بلکه می تواند بازی هایی جدید را نیز با وضوح فول اچ دی و کیفیت مناسب اجرا کند. حتی در برخی مدل های این لپ تاپ از نسخه 6 گیگابایتی کارت گرافیک GTX 1060 استفاده شده است که بیش از پیش به قدرت گرافیکی آن می افزاید.
میزان فضای ذخیره سازی در نظر گرفته شده برای این لپ تاپ برابر 256 گیگابایت بوده و حافظه رم آن هم 16 گیگابایتی است. البته با پرداخت 400 دلار بیشتر می توان از 512 گیگابایت حافظه SSD بهره مند شد و یا حتی با پرداخت 800 دلار بیشتر مدلی با یک ترابایت حافظه SSD تهیه کرد. در نهایت باید گفت باتری سرفیس بوک توانایی تأمین انرژی 17 ساعت تماشای مداوم ویدیو را دارد.
Razer Blade
لپ تاپ Razer Blade مخصوص دوست داران بازی بوده و توسط شرکتی تولید شده که بیشتر تمرکزش بر روی تولید سخت افزارهای گیمینگ و لوازم جانبی مخصوص بازی است. اما در کنار گیمرها، برنامه نویس ها هم عاشق این لپ تاپ خواهند شد. قدرت سخت افزاری بالا، طراحی ظریف و ظاهر بسیار مدرن از جمله ویژگی های بارز Razer Blade هستند. این لپ تاپ برخلاف اکثر لپ تاپ های گیمینگ، از ظرافت خوبی برخوردار بوده و ضخامت آن تنها 0.70 اینچ است. وزن این محصول هم در سبک ترین مدل تنها 1.85 کیلوگرم است.
ریزر برای لپ تاپ Razer Blade دو مدل مختلف را روانه بازار کرده است که یکی از آن ها دارای رزولوشن 1920 در 1080 بوده و دیگری هم وضوحی برابر با 3840 در 2160 پیکسل دارد. میزان فضای ذخیره سازی هم در این دو مدل با هم متفاوت است. مدل فول اچ دی دارای نسخه های 256، 512 و یک ترابایتی است در حالی که خریداران مدل اولترا اچ دی دو گزینه 512 گیگابایتی و یک ترابایتی را پیش روی خود خواهند داشت. همه این حافظه های داخلی از نوع حالت جامد PCIe NVMe M.2 بوده و از سرعت بوت بالایی برخوردار بوده و نرم افزارها را نیز به سرعت لود می کند.
پردازنده ای که در Razer Blade تعبیه شده از نوع Core i7-7700HQ بوده و کارت گرافیک جداگانه GeForce GTX 1060 هم برای آن در نظر گرفته شده است. 16 گیگابایت حافظه رم از نوع DDR4 و با فرکانس 2400 مگاهرتز هم در اختیار خریداران این لپ تاپ خواهد بود. صفحه کلید Razer Blade از پلتفرم نورپردازی اختصاصی کمپانی ریزر به نام کروما (Chroma) پشتیبانی می کند که شامل 16.8 میلیون رنگ بوده و این امکان را فراهم می کند تا هر دستگاه ریزری که از کروما پشتیبانی می کند، با اتصال به این لپ تاپ رنگ و حالت نورپردازی خود را با لپ تاپ هماهنگ کند.
Apple MacBook Pro 15
برای دوست داران محصولات اپل مطمئناً هیچ گزینه ای بهتر از لپ تاپ های مک بوک پرو و به ویژه مدل 15 اینچی قدرتمند آن نخواهد بود.
مک بوک پرو اپل در دو سایز مختلف با قیمت های پایه 1299 و 2399 دلاری وارد بازار شده است. در اینجا ما مدل بزرگ تر و البته گران تر این لپ تاپ را انتخاب کرده ایم که دارای پردازنده Core i7-7700HQ اینتل بوده و از کارت گرافیک مستقل AMD Radeon Pro 555 استفاده می کند. این پردازنده گرافیکی بر پایه تراشه AMD Polaris 21 طراحی شده و از لحاظ قدرت با کارت گرافیک GeForce MX 150 انویدیا و همچنین مدل لپ تاپی GT 1030 برابری می کند. البته برای کسانی که به دنبال قدرت گرافیکی بیشتری هستند، امکان ارتقاء کارت گرافیک به Radeon Pro 560 نیز وجود دارد.
از دیگر مشخصات بارز مک بوک پرو 15 اینچی می توان به وجود 4 پورت تاندربولت 3 اشاره کرد که یکی از آن ها برای شارژ دستگاه استفاده می شود. این لپ تاپ قدرتمند همچنین مجهز به دوربین FaceTime HD با وضوح تصویری 720p، صفحه کلید با نور پس زمینه، بلوتوث نسخه 4.2 بوده و قابلیت اتصال به شبکه های بی سیم AC را نیز دارد. شایان ذکر است که باتری تعبیه شده در مک بوک پرو امکان تأمین انرژی مورد نیاز دستگاه برای 30 روز ماندن در حالت آماده به کار و 10 ساعت پخش مداوم ویدیو را دارد. علاقه مندان موسیقی هم مطمئناً از کیفیت صوتی بلندگوهای استریو این لپ تاپ و همچنین جک هدفون آن نهایت لذت را خواهند برد.
System76 Oryx Pro
اگر نمی خواهید از سیستم عامل های مایکروسافت، اپل یا گوگل استفاده کنید و کار برنامه نویسی شما به این سیستم عامل ها ارتباط ندارد، در این صورت استفاده از لپ تاپ های لینوکسی یکی از بهترین گزینه های پیش روی شما خواهد بود و لپ تاپ قدرتمند System76 Oryx Pro می تواند خواسته شما را برآورده کند. این لپ تاپ مجهز به فوق العاده محبوب Ubuntu 16.04.4 LTS بوده و کیفیت ساخت بسیار بالایی دارد. اگر تا به حال اسم System76 به گوشتان نخورده باید بدانید که این شرکت از سال 2005 فعالیت خود را آغاز کرده و تمرکز خود را بر روی ساخت لپ تاپ ها، رایانه دسکتاپ و سرورهای لینوکسی معطوف کرده است. بنابراین اگر به دنبال خرید یک لپ تاپ لینوکسی هستید، گزینه ای بهتر از محصولات System76 پیدا نخواهید کرد.
با اینکه صفحه وب سایت معرفی Oryx Pro مدل 15.6 اینچی آن را نیز نمایش می دهد، اما با مراجعه به لینک خرید محصول تنها با مدل 17.3 اینچی آن مواجه خواهید شد. در هنگام خرید این لپ تاپ بسیاری از قطعات آن را می توان به دلخواه انتخاب کرد که از آن جمله می توان به کارت گرافیک GeForce GTX 1060 با 6 گیگابایت حافظه گرافیکی یا کارت GTX 1070 با 8 گیگابایت حافظه گرافیکی اشاره کرد. صفحه نمایش System76 Oryx Pro از فناوری G-SYNC انویدیا پشتیبانی می کند که باعث بهبود چشمگیر کیفیت تصاویر می شود.
از دیگر مشخصات سخت افزاری System76 Oryx Pro می توان به وجود 2 پورت تاندربولت 3، 3 پورت USB-A 3.1 Gen1، یک ریدر کارت SD، یک پورت اترنت، خروجی HDMI، و 2 خروجی Mini DisplayPort اشاره کرد.