در کنفرانس آی او امسال، گوگل از ویژگیهای جدید جیمیل پرده برداشت؛ ویژگیهایی که قرار است تجربهی شما را در حین کار با این سرویس افزایش بدهند.
ویژگیای که قصد داریم در این مطلب راجعبه آن صحبت کنیم، ویژگی Off line mode یا حالت آفلاین جیمیل است که به شما اجازه میدهد بدون اتصال اینترنتی هم از کارایی سرویس جیمیل استفاده کنید. حالت آفلاین جیمیل به شما اجازه استفاده از این سرویس ایمیلی را بدون دسترسی به اتصال اینترنتی فعال میدهد، آن هم با ذخیره کردن ایمیلهایتان بر روی هارد درایو. شما با استفاده از این امکان میتوانید اینباکس خود را چک کرده، ایمیلهای جدید نوشته و حتی آنها را ارسال کنید. ایمیلی که در این حالت میفرستید در فولدر Outbox یا خروجی باقی میماند تا زمانیکه به اتصال اینترنتی دسترسی پیدا کنید و آن ایمیل به دست گیرنده برسد.
چطور حالت آفلاین جیمیل را فعال کنیم؟
درست مانند دیگر ویژگیهای جدید جیمیل، برای بهره بردن از این ویژگی هم باید به رابط باز طراحی شدهی جیمیل سوئیچ کرده باشید. اگر این کار را قبلا انجام دادهاید، مراحل زیر را انجام دهید:
1- جیمیل را باز کرده و بر روی دکمهی چرخ دنده در گوشهی بالا سمت راست کلیک کنید.
2- به Settings یا تنظیمات بروید.
3- وارد تب Off line(آفلاین)شوید.
4- مربع Enable offline mail (فعال سازی ایمیل آفلاین) را تیک بزنید.
5- حال میتوانید تعداد روزهایی که میخواهید ایمیلها ذخیره بمانند را انتخاب کنید. دانلود الصاقات نیز به انتخاب شما خواهد بود.
6- سپس، انتخاب کنید که میخواهید اطلاعات آفلاین را نگه داشته یا وقتی لوگاوت کردید یا پسوردتان را عوض کردید پاک شوند.
7- در انتها بر روی Save changes (ذخیرهی تغییرات) کلیک کنید.
هم اکنون حالت آفلاین در دسترس میباشد. هر گاه هم که پروسهی سینک یا هم گام سازی در جریان باشد لوگوی آن را مشاهده خواهید کرد.
برای خاموش کردن حالت آفلاین جیمیل، همین مسیر را طی کرده و تیک گزینهی Enable offline mode را بردارید.
وقتی در حالت آفلاین هستید، میتوانید ایمیلهای قبلیتان تا حداکثر 90 روز قبل را مشاهده و جست و جو کنید. مشکلی که حالت آفلاین جیمیل دارد این است که فقط بر روی گوگل کروم 61 یا ورژنهای بالاتر کار میکند.
نکتهای که باید در جریان باشید این است که حالت آفلاین تنها زمانی کار میکنند که گوگل کروم در حال اجراست، یعنی اگر مرورگر را ببندید، پروسهی همگام سازی ایمیلها متوقف خواهد شد. همچنین حواستان باشد که به اندازهی کافی فضای ذخیره سازی بر روی کامپیوترتان داشته باشید وگرنه با ارور جیمیل در حالت آفلاین مواجه خواهید شد.
اگر چند اکانت جیمیل داشته باشید چه؟
تنظیم حالت آفلاین برای یک اکانت بر روی دیگر اکانتهای جیمیلتان تاثیر نخواهد گذاشت. اگر بخواهید برای تمام اکانتها این حالت را فعال کنید باید یک به یک برای هر کدام به طور جداگانه پروسهی فعال سازی را طی کنید.
استفاده از حالت آفلاین برای رابطهای قدیمی جیمیل
روشی که در بالا به آن اشاره شد تنها برای جیمیل جدید کار میکند، اما این بدان معنا نیست که کاربرانی که آپدیت نکردهاند از آن محروم خواهند بود. شما میتوانید اکستنشن آفلاین کروم به نام Gmail offline را نصب کرده و از جیمیل بدون اتصال اینترنتی استفاده کنید.
با اینکه این روزها کم پیش میآید که به اینترنت متصل نباشیم، اما بالاخره حالت آفلاین هم بسته به شرایط استفادهی خودش را خواهد داشت. کمپانی گوگل برای گوگل سرچ، یوتیوب، گوگل داکس و غیره هم حالت آفلاین ارائه میکند. برای گوگل درایو هم حالت آفلاین وجود دارد و هم برنامهای تحت پلتفرم دسکتاپ به نام Backup & Sync.