با شیوع جهانی ویروس کرونا و به خطر افتادن سلامت مردم در اقصی نقاط جهان، تقریباً تمامی جوانب زندگی همه افراد، چه بعد شخصی و چه بعد حرفهای و کاری تحت تاثیر قرار گرفته است. البته تکنولوژی نیز سریعاً دست به کار شده تا بلکه بتواند در حوزه تشخیص و یا درمان ویروس در افراد، مؤثر واقع شود؛ و حالا یک الگوریتم هوش مصنوعی توسعه داده شده که قادر است وجود ویروس در بدن انسان را تنها از طریق گوش دادن به سرفههای او (احتمالا روی گوشی هوشمند) کشف کند! با ما در دیجیرو همراه باشید تا از جزئیات دقیق این یافته جنجالی مطلع شوید.
تحقیقات هوش مصنوعی (AI)
محققان موسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT) به الگوریتم هوش مصنوعیای دست یافتهاند که با استفاده از سرفههای فرد میتواند ابتلای وی به ویروس کرونا را تشخیص دهد. این تحقیق با کمک تجزیه و تحلیل دهها هزار نمونه صوتی از سرفه افراد نتیجهگیری شده که 250 مورد از این صوتهای به ثبت رسیده متعلق به افرادی است که در آن زمان مبتلا به ویروس بودهاند.
این اطلاعات دریافتی، جمعآوری شده و برای ساخت یک الگوریتم هوش مصنوعی توسط محققان مورد استفاده قرار گرفتهاند. این محققان ادعا میکنند که الگوریتم مذکور که مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه یافته است، حتی میتواند بدون اینکه فرد سرفههای مکرر داشته و یا حتی علائمی از وجود ویروس در بدن خود داشته باشد، به وجود ویروس در بدن وی پیببرد.
نکته مهم اینجاست، زمانی که این الگوریتم روی افرادی که از قبل تشخیص ابتلا به ویروس در آنها داده شده بود مورد آزمایش قرار گرفت، 98.5 درصد با تشخیصهای پزشکی مطابقت داشت و میزان موفقیت آن در بین افرادی که بدون هیچگونه علائمی به ویروس مبتلا شده بودند 100 درصد بوده است!
چیزی که محققان این موسسه (MIT) از این بررسیها و تحقیق متوجه شدند در واقع تفاوت بین سرفههای فرد ناقل ویروس و فرد سالم است که کاملاً باهم فرق دارند. این تفاوت به قدری نامحسوس است که گوش انسان به هیچ عنوان قادر به تشخیص آن نیست اما با این حال هوش مصنوعی این تفاوت را با دقت بسیار بالا نمایان میکند.
استفاده از الگوریتم هوش مصنوعی (AI)
در صورتی که این تحقیقات مورد بررسی و تایید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفته و بتواند از آزمایشات آنها نمره قبولی بگیرد، میتوان از الگوریتم هوش مصنوعی به عنوان یک اپلیکیشن روی گوشیهای موبایل برای تشخیص ویروس صرفاً از روی سرفههای فرد استفاده کرد.
همچنین این دستاورد میتواند شرایط بحرانی ویروس کرونا را به طور چشمگیری تغییر دهد چر که افراد میتوانند خیلی سریعتر، ایمنتر و بدون نیاز به تجهیزات پزشکی هزینهبر، تست کووید-19 را انجام دهند. نکته حائز اهمیت در مورد این تحقیق آن است که در صورت گرفتن تأییدیههای لازم میتواند توسط هر شخصی در هر ساعتی از شبانه روز به راحتی انجام شود.
محققان MIT میگویند تکنیکهای هوش مصنوعی میتوانند مسبب تولید یک ابزار تشخیصی رایگان و غیرتهاجمی شوند که در هر ساعت و هر زمانی میتواند به صورت عمده برای تشخیص کووید-19 مورد استفاده قرار گیرد. این تیم همچنین اضافه میکند:
از این دستاورد برای غربالگیریهای روزانه دانش آموزان، کارگران و مردمی که در اجتماع رفت و آمد دارند، هم میتوان استفاده کرد. زیرا که مدارس، مشاغل و یا وسایل نقلیه عمومی دیر یا زود مجدداً بازگشایی خواهند شد و در صورت وجود فرد مبتلا به ویروس کرونا فوراً میتوان اطلاعرسانی لازم را انجام داده و هشدارها را به صدا در آورد.
البته ناگفته نماند که محققان MIT تنها کسانی نیستند که روی این تکنولوژی کار میکنند. محققان دانشگاه کارنگی ملون در پنسیلوانیا (Carnegie Mellon University) و دانشگاه کمبریج (Cambridge University) در انگلیس نیز روی پروژههای مشابهی در حال فعالیت هستند.
و خبر آخر اینکه، با استفاده از همین تکنولوژی اما در جهتی کملاً متفاوت، محققان در حال آموزش و تعلیم سگها برای تشخیص این ویروس از طریق حس بویایی هستند. بارها دیده شده که این حیوانات حتی در افراد بدون علامت و نشانههای ابتلا به ویروس هم قادر به تشخیص بودهاند!